Vi støtter NBUs landsstevne og 4Hs fylkesleirer i sommer

For åttende gang på rad er vi med som en av hovedsamarbeidspartnerne til Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag. I 4H bidrar vi til at fylkesleirene kan gjennomføre sine volleyballturneringer.

For åttende gang på rad er vi med som en av hovedsamarbeidspartnerne til Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag. I 4H bidrar vi til at fylkesleirene kan gjennomføre sine volleyballturneringer.

- Det er viktig å være med å bidra til at ungdom på bygda har gode møteplasser. Dette gjør at vi i Landkreditt ønsker å være med å støtte de flotte aktivitetene som Norges Bygdeungdomslag og 4H Norge tilbyr, sier organisasjonssjef i Landkreditt, Anders Sigstad.

I sommer er derfor Landkreditt en av hovedsponsorene når NBU avholder landsstevnet på Jønsberg landbruksskole i Hedmark. Her samles rundt 2.000 ungdommer fra hele landet til tevlinger, fest og dans.

- Vi har hatt et godt samarbeid med NBUs landsstevne over flere år, og ser at NBU bidrar til at ungdommer kan bygge både nettverk og kompetanse som landbruket trenger fremover. Det er imponerende å se at ungdommene selv klarer å planlegge og gjennomføre en så stor festival, sier Sigstad.

På årets landsstevne vil det bli NM i blant annet borddekking, spekematanretning, Traktor-redskap-trygghet og blomsterdekorering. I tillegg blir det mange NBU-mesterskap, kurs, konserter og idrettsturneringer. Landkreditts swingtevling vil kåre NBUs beste swingdansere, og har stor finale lørdag kveld.

– Det er veldig høyt nivå og topp stemning i festivalteltet når de beste danserne skal kåres på Landsstevnet. Det er moro å se hvor bra bygdeungdommene har det på Landsstevnet – dette er virkelig Norges største vennegjeng, sier Sigstad.

Volleyball i 4H

Når 4H Norge har fylkesleirer for sine medlemmer er volleyball hovedsporten, og alle fylkene kårer fylkesmestere på de ulike aldersnivåene. Landkreditt bidrar med midler slik at fylkene kan gjennomføre disse turneringene.

Oppland 4H avholdt sin fylkesleir på Gålå 23.-26. juli, og her gikk Jevnaker 4H av med seieren i klassen for aspiranter og juniorer.

– Vi vant alle kampene og tapte bare ett sett. Det var veldig gøy å vinne turneringen, særlig siden vi tapte tautrekkingskonkurransen, sier 4H-medlemmet Hans Olav Skau i Jevnaker 4H.

– 4H er en flott aktivitet for barn og unge, der ungene selv bestemmer hvilke aktiviteter de skal gjøre. Her får ungene kjempegod organisasjonsopplæring som de vil ha stort utbytte av senere i livet. Derfor er vi glade for at vi kan bidra til disse aktivitetene, avslutter Anders Sigstad.