Som medlem i Landkreditt SA kan du søke om traktorlån hos oss. Vi gir lån til kjøp av både ny og brukt traktor.

Et traktorlån passer for deg som er medlem i Landkreditt SA og skal kjøpe traktor, men ikke ønsker å ta pant i gården. Vi finansierer inntil 100 prosent av kjøpesummen, og du kan ha inntil sju års nedbetalingstid.

Lån til traktor gjelder for traktor, henger, ATV og snøscooter. Kjøretøyet må benyttes i gårdsdriften og kunne registreres i kjøretøyregisteret. Kjøretøyet kan ikke være eldre enn 10 år på kjøpstidspunktet.

Du kan låne fra 100.000 til 1,5 millioner kroner, og traktoren må minimum ha en verdi på 100.000 kroner på kjøpstidspunktet. Lånet dekker ikke merverdiavgiften for kjøpet.

Fordeler med traktorlån

  • Panten er i traktoren, og ikke i gården eller annen fast eiendom.
  • Du eier traktoren selv, og bestemmer selv når du evt. vil bytte eller selge den.
  • Du trenger ikke kjøpe ny traktor, lånet kan også brukes til å handle i bruktmarkedet.
  • Du kan kjøpe både privat og fra forhandler.

Husk også forsikring

Når du kjøper traktor er det viktig å huske at det er obligatorisk med ansvarsforsikring og kasko på din nye traktor. Vi anbefaler også maskinskadeforsikring.

Vi tilbyr svært gunstig forsikring gjennom Landkreditt Forsikring. Derfor ønsker vi å gi deg som medlem et godt pristilbud på forsikring når du søker traktorlån hos oss. Du avgjør selv hvor du forsikrer traktoren.

Kontakt oss om forsikring

Spørsmål og svar

Hvem kan få traktorlån i Landkreditt?

Traktorlånet vårt er et medlemsprodukt. Det vil si at det er forbeholdt medlemmer, og er en medlemsfordel  for medlemmene i Landkreditt. 

Du er medlem i samvirket Landkreditt SA når du har et lån i Landkreditt som tar pant i en landbrukseiendom. Dette er for eksempel et landbrukslångårdskreditt eller driftskreditt.

Hvilke kjøretøy kan finansieres med traktorlån?

Med traktorlån kan du finansiere traktor, henger, ATV og snøscooter. Kjøretøyet må kunne registreres i kjøretøyregisteret, altså ha skilter. Det forutsettes i tillegg at kjøretøyet er en del av driftsapparatet på gården. Kjøretøyet må ha en minsteverdi på 100.000 kroner, og ikke være eldre enn ti år på kjøpstidspunktet.

Hvordan blir jeg medlem i Landkreditt?

For å bli medlem i samvirket Landkreditt SA, må du ha ett eller flere av følgende produkter i Landkreditt: landbrukslån, Ny bonde-långårdskreditt, risikolån eller driftskreditt. Medlåntakere på disse produktene er også medlemmer.