OL-dag, linedancekurs og grøtkveld

Landkreditts aktivitetsfond er igjen delt ut til lokallag i Norges Bygdeungdomslag (NBU). Pengene blir omvandlet til mange fine aktiviteter for bygdeungdommen.

Hvert år deler Landkreditt ut til sammen 60.000 kroner til aktiviteter i lokallagene. Pengene som deles ut skal gå til økt aktivitet og synlighet i lokalmiljøet, og bidra til rekruttering til Norges Bygdeungdomslag.

I år er det blant annet tildelt penger til Tevlingsdag i Brøttum BU, førjulskveld i Haug BU og Leirdueskyting med grilling i Valdres BU.

Viktig organisasjonsopplæring

– Vi er svært glade for å kunne bidra til aktiviteter i lokallagene. NBU er en viktig sosial arena for bygdeungdommen, og bygger mye organisasjonskunnskap som vi i Landkreditt – og alle andre landbruksorganisasjoner – vil nyte godt av fremover, sier Anders Sigstad.

Sigstad er organisasjonssjef i Landkreditt, og følger blant annet opp samarbeidsavtalen med Norges Bygdeungdomslag.

– At ungdommene selv skaper aktiviteter og gjennom­fører disse er god læring som samtidig skaper vennskap for livet. Og akkurat nå er det ekstra viktig at ungdommene igjen kan møtes, tror Sigstad.

Skiptvet BU skal arrangere swingkurs for viderekommende og Øyer-Tretten BU skal kjøre go-kart. Bygdeungdomslaget Sambandet skal på tur til klatrepark og i Aurskog-Høland skal de kose seg med bowling og pizza.

Av andre aktiviteter kan vi nevne OL-dag, familiedag i snøen, kinotur og kanotur. Det står med andre ord ikke på kreativiteten og gjennomføringsevnen rundt om i lokallagene.

Vi ønsker lykke til med alle aktivitetene! Følg gjerne taggen #Landkredittaktivitet på Instagram og Facebook for å se hva lokallagene arrangerer.