I forbindelse med Agroteknikk blir det stor samling for nye bønder med faglig påfyll, underholdning og kåring av årets unge bonde.

Samlingen finner sted 27. november, på messa Agroteknikk – på Norges Varemesse på Lillestrøm. Du kan derfor oppleve det siste innen maskiner og utstyr i landbruket, samtidig som du kan møte andre nye bønder til en stor faglig og inspirerende samling.

Samlingen starter med en samtale med konsernsjefene i Landkreditt, Nortura, Tine, Gartnerhallen, Felleskjøpet og Geno, der temaet er «Hvorfor satse på nye bønder?».

Dina Fonn-Sætre og Henning Holand, potetprodusenter i Steigen, forteller om sitt år som vinnere av «årets unge bonde 2020», og administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke vil snakke om den norske samvirkemodellen.

Spennende fagsekvenser

Etter lunsj blir det to timer, der du selv kan velge foredraget som passer deg, ut fra en liste på ti ulike foredrag. Her finner du alt fra klimasmarte kuer, dyrking av proteinråvarer til kraftfôr, fjøsrunde, presisjonslandbruk og bærekraft på fôrbrettet. Peder Skåre, distriktssjef i Landkreditt, holder foredraget «Hvordan tjene penger som bonde?», et tema som er ekstra aktuelt i år, der bondens økonomi har stått i fokus.

Celebre besøk

Mat- og landbruksministeren fra den nye regjeringen vil snakke om hvordan regjeringen skal gjøre det attraktivt å bli ny bonde, før Olympisk mester i 400 meter hekk, Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes, skal snakke om motivasjon og samarbeid.

Samlingen avsluttes med stor bankett med kåring av årets unge bonde 2021, og konsert med Linda Kvam med band. Det er også mulig å reservere hotell i forbindelse med samlingen – her er det førstemann til mølla!

Samlinga er arrangert av TINE, Nortura, Landkreditt, Felleskjøpet Agri, Gartnerhallen og Geno.

Også samlinger i nord og vest 

Landkreditt er med som arrangør av ny bonde-samlinger flere plasser i landet. Først ut er kurs for unge bønder i Bodø 22.-24. oktober (ekstern lenke), før det blir samling for nye bønder i Øystese 5.-6. november og storsamlingen på Lillestrøm 27. november i forbindelse med Agroteknikk. 
 
Er du ung bonde, kommende bonde eller ny bonde? Bli med da vel! Her får du oversikt over høstens samlinger

Kurs for unge bønder i Bodø

Sted og dato: Radisson Blu Hotel, Bodø – 22.-24. oktober 2021 

Temaer/program: Eierskiftekurs ved Ole Chr Hallesby, faginnlegg av samvirkeorganisasjonene og Norges Bondelag. Sosialt samvær. 

Påmelding/les mer: nordland@bondelaget.no / www.bondelaget.no/nordland 

Påmeldingsfrist: Snarest, og til kurset er fulltegnet. 

Ny bonde-samling i Øystese

Sted og dato: Hardangerfjord Hotel i Øystese - 5.-6. november 2021 

Temaer/program: Fra programmet kan vi nevne besøk av styreleder i Nortura, Trine Hasvang Vaag, som vil snakke om vekstmuligheter og markedsutvikling sammen med Ketil Lerfall i Gartnerhallen. Øystein Tholo holder innlegget «Ikkje høyr på far din!» og Peder Skåre fra Landkreditt snakker om hvordan du kan få penger til å gro som bonde. 

Påmelding/les mer: vestland@bondelaget.no / www.bondelaget.no/vestland  

Påmeldingsfrist: Senest 17. oktober 

Ny bonde-samling Agroteknikk

Sted og dato: 27. november, på messa Agroteknikk - Thon Hotel Arena på Lillestrøm.  

Temaer/program: Landbruksministeren kommer, det samme gjør Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes som vil holde foredrag om motivasjon. Peder Skåre fra Landkreditt gir økonomiråd til bonden, og du kan velg mellom et drøss av andre faginnlegg. Møt fjorårets vinnere av årets unge bonde, og bli med på kåring av årets unge bonde for 2021.  

Påmelding/les mer: Påmeldingen er stengt.

Påmeldingsfrist: Førstemann til mølla og før 1. november.