Er du ung, har nyleg tatt over eller skal ta over gard? Bli med på seminaret, treff andre likesinna og ikkje minst få fagleg påfyll i to innhaldsrike dagar!

Vi samlast på Hardangerfjord Hotel i Øystese, 5.-6. ­november, og ynskjer unge bønder spesielt velkomne.

Følg vår facebookside og hold deg oppdatert på nyheter innen landbruk og økonomi.

Landbruksnytt fra Landkreditt

Fredag startar seminaret opp med innlegg frå blant anna administrerande direktør i Norsk Landbruks­samvirke, Gaute Lendvik, før Peder Skåre frå Landkreditt Bank vil snakke om «Korleis kan ein få pengar til å gro?». Andre tema på fredag er innsamling av landbruksplast, dyrevelferd og framtidas energi på fjøstaket. Dagen vert avrunda med gardsbesøk og ein triveleg sosial middag.

Laurdag held seminaret fram med spennande innlegg om mellom anna ny teknologi og HMS i landbruket. Dette er tema som er viktig for vestlandsbonden. I tillegg vert det fokus på verktøy og stimuli for den nye bonden i samtale med Stats­forvaltaren i Vestland og Innovasjon Norge. Her kan du stille spørsmål direkte til panelet.

Laurdag gjestar og styreleiar i Nortura, Trine Hasvang Vaag seminaret. Ho vil snakke om vekstmoglegheiter og marknadsutvikling saman med Ketil Lerfall i Gartnerhallen. Øystein Tholo frå NLR Vest avsluttar seminaret med innlegget «Ikkje høyr på far din!».

Er du medlem i Bondelaget og under 35 år er seminar, middag og overnatting gratis.

Påmelding

Meld deg på per e-post til vestland@bondelaget.no eller på tlf 906 44 395. Inkluder denne informasjonen i påmeldinga: Fullt namn, e-post, mobilnummer, kva dag(ar) du ynskjer å vere med, om du skal ha overnatting, middag og eventuelle allergiar.

Påmeldings­frist: Så fort som mulig og senest 17. oktober

Seminaret vert arrangert av TINE, Nortura, Landkreditt Bank, Felleskjøpet Agri, Gartnerhallen og Vestland Bondelag.

Også samlinger i nord og på Agroteknikk 

Landkreditt er med som arrangør av ny bonde-samlinger flere plasser i landet. Først ut er kurs for unge bønder i Bodø 22.-24. oktober, før det blir samlingen i Øystese 5.-6. november og storsamling for nye bønder på Lillestrøm 27. november i forbindelse med Agroteknikk. 
 
Er du ung bonde, kommende bonde eller ny bonde? Bli med da vel! 

Her får du oversikt over høstens samlinger

Kurs for unge bønder i Bodø

Sted og dato: Radisson Blu Hotel, Bodø – 22.-24. oktober 2021 

Temaer/program: Eierskiftekurs ved Ole Chr Hallesby, faginnlegg av samvirkeorganisasjonene og Norges Bondelag. Sosialt samvær. 

Påmelding/les mer: nordland@bondelaget.no / www.bondelaget.no/nordland 

Påmeldingsfrist: Snarest, og til kurset er fulltegnet. 

Ny bonde-samling i Øystese

Sted og dato: Hardangerfjord Hotel i Øystese - 5.-6. november 2021 

Temaer/program: Fra programmet kan vi nevne besøk av styreleder i Nortura, Trine Hasvang Vaag, som vil snakke om vekstmuligheter og markedsutvikling sammen med Ketil Lerfall i Gartnerhallen. Øystein Tholo holder innlegget «Ikkje høyr på far din!» og Peder Skåre fra Landkreditt snakker om hvordan du kan få penger til å gro som bonde. 

Påmelding/les mer: vestland@bondelaget.no / www.bondelaget.no/vestland  

Påmeldingsfrist: Senest 17. oktober 

Ny bonde-samling Agroteknikk

Sted og dato: 27. november, på messa Agroteknikk - Thon Hotel Arena på Lillestrøm.  

Temaer/program: Landbruksministeren kommer, det samme gjør Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes som vil holde foredrag om motivasjon. Peder Skåre fra Landkreditt gir økonomiråd til bonden, og du kan velg mellom et drøss av andre faginnlegg. Møt fjorårets vinnere av årets unge bonde, og bli med på kåring av årets unge bonde for 2021.  

Påmelding/les mer: Utgått

Påmeldingsfrist: Førstemann til mølla og før 1. november.