FOTO: Trond Ulsrud og Heidi Grøstad tok imot pris på Agroteknikk

De gjeve prisene til årets nyheter innen landbruket ble delt ut på Agroteknikkmessas første dag. Landkreditt fikk sølvakset for ett av sine nye produkter.


Det ble avholdt stor prisutdeling på Agroteknikk torsdag kveld. Det var både mat og underholdning, før alle vinnerne ble presentert. Til sammen ble det delt ut 17 sølvaks og 7 gullaks. Distriktssjefene Trond Ulsrud og Heidi Grøstad møtte opp til prisutdelingen for å motta prisen på vegne av Landkreditt.

– De fleste prisene gikk i år til nyvinninger innen maskiner og teknikk til landbruket. Det er derfor litt ekstra stas å motta prisen med et nytt bankprodukt, smiler en fornøyd Trond Ulsrud etter prisutdelingen.

Landkreditt mottok sølvakset for det nye produktet Grønt landbrukslån. Lånet ble lansert i begynnelsen av november, og gis til grønne tiltak i landbruket. Dette kan være alt fra solceller og slangespreder, til tak på gjødselkum og skadeforebyggende tiltak som grøfting og oppgradert brannvarslingsanlegg.

Se alle tiltakene du kan søke lån til her

– At vi fikk denne prisen for vårt Grønne landbrukslån ble tatt godt imot av de andre deltagerne på utdelingen, og det var mange gode tilbakemeldinger å hente i løpet av kvelden, forteller Trond Ulsrud.

God respons fra landbruket

Marianne Kirchoff, leder på landbruksavdelingen i Landkreditt Bank, er også svært godt fornøyd med både prisen og det nye vinnerproduktet.

– Fra lanseringen har vi opplevd stor interesse for Grønt landbrukslån, og det er kjempefint at det nye låneproduktet kan være en utløsende faktor for at bonden kan gjøre grønne investeringer på gården, sier Kirchoff.

Hun har akkurat kommet hjem fra årets høstmøte i Landkreditt, der tillitsvalgte fra hele landet var samlet til et to dagers møte, for utveksling av informasjon i konsernet.

– De tillitsvalgte var veldig fornøyde med det nye produktet. Vi høster spesielt mange godord for bredden i de ulike tiltakene, og at dette gjør klimatiltak i landbruket mye mer konkret for hva den enkelte bonde kan gjøre på gårdsnivå, sier Kirchoff.

Som det ledende finanskonsernet for landbruket er det viktig å være innovativ, og kunne tilby produkter som kan bidra til at norske bønder kan drive en fremtidsrettet matproduksjon med reduserte utslipp.

Stor trøkk på stand

På Agroteknikk var det stort påtrykk av besøkende allerede fra torsdag morgen. Messehallene var fulle av messedeltagere som var klare for å sjekke ut årets nyheter.

– Vi opplever at dette er en etterlengtet messe. Det er mange som har planer om å ta dette som en tur og bruke store deler av helgen her, så jeg tror vi kommer til å treffe mange kunder, sa Thomas Engan, Distriktssjef for Trøndelag.

Torsdag formiddag var han allerede godt i gang med å møte messedeltagere fra hele landet på standen til Landkreditt. Distriktssjefene vil være til stede gjennom hele Agroteknikk, og er tilgjengelige for å slå av en bank- og forsikringsprat med både kjente fjes og nye potensielle kunder.

Velkommen til vår stand i hall C, stand nr 1-5!

Her er noen smakebiter fra messens første dag: