Ole Harald norgesmester i motorsag

FOTO: Motorsagtevler i NM i motorsag 2021 sager i stokk.

Ole Harald Løvenskiold Kveseth ble norgesmester og mottok kongepokalen i NM i motorsag, som ble avholdt på NBUs høstarrangement.

Høstarrangementet ble avholdt 8.-10. oktober i Lunner på Hadeland. Oppland Bygdeungdomslag var arrangør, og hovedkomiteleder Håvard Johansen Lindgaard var godt fornøyd med arrangementet.

- Jeg er veldig fornøyd med arrangementet. Det var godt oppmøte med representanter fra stort sett alle fylkeslag. Folk var glade og fornøyde, og vi fikk generelt gode tilbakemeldinger, forteller Lindgaard.

Endelig et stevne igjen

Fredag var det duket for en sosial kveld med stand-up ved totningen Ken Andre Ottesen, best kjent som BAdesKen, og improvisasjonsgruppa «bare moro impro».

- Arrangementet tok plutselig en litt annen vending, da koronarestriksjonene plutselig lettet opp. Dette førte til at vi kom nærmere et «normalt» høstarrangement, med dansing, tevling og nærhet til våre venner! For mange var dette glede nok, sier hovedkomitelederen.

9 NBU-mestere og norgesmestere

Lørdag var den store tevlingsdagen, hvor det ble avholdt til sammen seks norgesmesterskap og tre NBU-mesterskap. Det var mange ivrige tevlere i sving hele helgen. Spesielt moro var det kanskje at to gutter klatret til topps på pallen i bløtkakepynting i seniorklassen, der Erik Melting og Eryk Swiergon fikk delt førsteplass foran Gunn Jorunn Sørum. Kristian Krubel Djupnes vant NM i maskinmelking. I tillegg ble det tevlet i både osteanretning, 5 om dagen, eksteriørbedømming av sau, handyman, bygdequiz og friluftsmatch. Du finner alle vinnerne nederst i saken.


Gutta-på-høstarrangement.JPG

Distriktssjef Trond Ulsrud (t.v.) og Organisasjonssjef Anders Sigstad (t.h.) stod på stand for Landkreditt under arrangementet. Her i samtale med varaordfører i Gran, Pål-Arne Oulie.

Landkreditt tilstede

Organisasjonssjef Anders Sigstad og distriktssjef Trond Ulsrud var på plass med stand på bygdedagen lørdag, og slo av en prat med både deltagere og besøkende. Landkreditt Bank var hovedsponsor for arrangementet.

Sjekk hvem som er distriktssjef nær deg

Stevnet ble avsluttet med stor bankett og fest, i et jubileumsår der NBU fyller 75 år.

Disse ble norgesmestere og NBU-mestere på årets høstarrangement

NM i Maskinmjølking

1. plass junior: Iver Rikje (Oppland)

1. plass senior: Kristian Krubel Djupnes (Oppland)

 

NBUM i Bygdequiz

1. plass: Torgeir Jorde, Martine Bøhn, Just Møller og Amalie Bøhn (Buskerud)

 

NM i Osteanretning

1. plass junior: Live Grøndahl (Akershus)

1. plass senior: Silje Mydland (Rogaland)

 

NM i 5 om dagen

1. plass junior: Delt mellom; Elie Paulshus Garnes, Kristin Henne og Håkon Ringnes (Akershus) og Line Dølerud Bekkestad, Live Grøndahl og Eirik Svarstad (Akershus)

1. plass senior: Delt mellom; Lars Hole, Magnus Aamot og Ingrid Bjerke (Oppland) og Marie Tveit, Kristine Tveit og Jørgen Jensen Averstad (Akershus)

 

NM i Bløtkakepynting

1. plass junior: Sigrid Heringstad (Oppland)

1. plass senior: Delt mellom; Eryk Oskar Swiergon (Buskerud) og Erik Melting (Nord-Trøndelag)

 

NM i Motorsag

1. plass junior: Einar Andreas Skinstad (Buskerud)

1. plass senior: Ole Harald Løvenskiold Kveseth (Hedmark)

1. plass dame: Anne Helene Sommerstad (Vestfold og Telemark)

Den som fikk høyest poengsum på NM i motorsag var Ole Harald Løvenskiold Kveseth, og han fikk dermed Kongepokalen.

 

NM i Eksteriørbedømming av sau

1. plass junior: Randi Vollengen (Hedmark)

1. plass senior: Sissel Strøm (Akershus)

Sauepokalen deles ut på Høstarrangementet til den med best poengsum i NM i Eksteriørbedømming av sau. Denne gikk til Randi Vollengen (Hedmark).

 

NBUM i Handyman

1. plass: Amalie Løchting-Engen, Mats Olsen og Sivert Lindstad (Hedmark)

 

NBUM i Friluftsmatch

1. plass: Natalie Lauten Larssen, Linn Marie Eik, Edvard Finstad og Håkon Ringnes (Akershus)