FOTO:  Pål Lauritzen i Landkreditt Eiendom

Samtidig med koronaepidemien hadde sitt inntog i Norge, ble Koppang Landbruks- og næringsmegling en del av Landkredittkonsernet. Nå er de godt i gang som Landkreditt Eiendom, og med mål om å være Norges ledende landbruksmegler.

– Vi har fokus på å være en av Norges ledende og mestselgende landbruksmegler. Vi har beholdt kompetansen i arbeidsstyrken og ansatt flere nye kompetente og erfarne meglere, sier Pål Ivar Lauritzen, som er daglig leder for Landkreditt Eiendom.

Han er godt fornøyd med overgangen til Landkreditt.

– Dette har vært veldig positivt. Det er en ny struktur, en del tilpasninger og mange nye fjes. Men prosessen har vært utelukkende positiv, med veldig god støtte fra konsernet. Dette vil jo også komme kundene våre til gode, ved at vi nå har et helhetlig tilbud, forklarer Lauritzen.

Fortsatt interesse blant kjøperne

Lauritzen kan fortelle at interessen for å kjøpe landbrukseiendom har holdt seg oppe på normalt nivå gjennom hele koronaperioden. Markedet etterspør fortsatt landbrukseiendommer til riktig pris i forhold til beliggenhet.

– Innledningsvis i mars og utover våren stod Norge stille og det var færre telefoner fra bønder som hadde planlagt å selge. Nå som høsten kommer er vi i nærheten av normalen i pågang av henvendelser, men vi tar gjerne imot flere eiendommer nå inn i høstsesongen, så det er bare å ringe, oppfordrer Lauritzen.

Han kan fortelle at de tar pandemien på alvor, og fortsatt har en del tiltak for å hindre smittespredning. Blant annet kjøres det fortsatt lukkede visninger, med god avstand og god hygiene.

Les mer: 5 råd til deg som skal selge gården

Nytt kontor på plass i Trøndelag

Landkreditt Eiendom har i løpet av våren rekruttert et solid team med stor erfaring på landbruk og eiendomsmegling i Trøndelag.

Jurist og eiendomsmegler Vidar Rognes er trolig blant de som har solgt aller flest landbrukseiendommer i Trøndelag i løpet av de siste 20 årene. Han og hans team er nå godt i gang på det nye kontoret på Tunga i Trondheim.

– Det er mange fine gårder i Trøndelag og mange som ønsker å bo og drive gård der. Vi har sett et behov for nærhet til dette markedet. Samtidig ser vi at det er større aksept for å selge gården på det åpne markedet i Trøndelag nå, enn det har vært tidligere, sier Lauritzen. 

Han har derfor stor tro på at trøndelagskontoret skal få mye å drive med fremover.

Les mer: Disse møter du på trøndelagskontoret i Landkreditt Eiendom

Lett å gå seg vill

Gårdsoverdragelser er forbundet med mye politikk, lover og reguleringer. Her er det lett å gå seg vill for den som ikke driver med dette til vanlig. Da er det betryggende for både selgerne og ikke minst kjøperne, å bruke en eiendomsmegler som innehar den nødvendige landbruksfaglige kompetansen.

– Det bidrar ofte til å gi trygghet til kjøperen, samtidig som det gir en god pris for selgeren å benytte en megler som kan det spesielle med kjøp og salg av en landbrukseiendom, avslutter Lauritzen.