Høstkurs i Norges Bygdeungdomslag

Foto: Fornøyde bygdeungdommer på høstkurs

Norges Bygdeungdomslag har avholdt sine høstkurs, med god organisasjonsopplæring for ungdommen.

Landkreditt har over mange år vært en samarbeidspartner med Norges Bygdeungdomslag (NBU), hvor vi blant annet er sponsor på deres landsdekkende arrangementer. I år ble dessverre landsstevnet og høstarrangementet avlyst på grunn av korona, men nå er de så smått i gang igjen med litt aktivitet i fylkene.

NBU er drevet av ungdommen selv, og er en fantastisk organisasjonsskole for landbruket. Samtidig kan de unge bygge nettverk og ha ei sosial og morsom ungdomstid. Vi er derfor svært stolte av å få være en samarbeidsparner for disse kjekke ungdommene.

Lokallagene har nettopp avholdt årsmøter, og nye tillitsvalgte er valgt inn i lokallagsstyrene. Nå i september avholder derfor alle fylkene sitt høstkurs, der de lokale tillitsvalgte får komme på kurs for å lære om vervet sitt. Kurslederne er ofte medlemmene av fylkesstyret som innehar samme type verv på fylkesplan.

Full fres i Buskerud

Helgen 11.-13. september avholdt Buskerud Bygde­ungdomslag høstkurs på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo.

Det ble kurs i alt fra oppgavene de har som styremedlemmer, til gjennomføring av arrangementer. Mellom kursene ble det avholdt tevlinger i blant annet pil- og bueskyting og quiz, samt korte kurs i bordskikk og slipsknyting.

– Det er godt å se at så mange ble med på kurs, både erfarne og nye. Helgen ble litt annerledes enn den pleier å være, men selv med smittevernrestriksjoner har vi fått gode tilbakemeldinger på gjennomføringen. Nå er lokallagsstyrene klare for et nytt år med mange gode arrangementer i god BU-ånd, sier bygdepolitisk nestleder i Buskerud BU, Kaja Kværner.

Swingforbud i Trøndelag

Høstkurset i Nord-Trøndelag BU ble avholdt på Jegtvolden Fjordhotell på Inderøy. Styremedlemmene ble kurset i lederverv, økonomistyring og tevlings­aktivitet.

Ingen hadde vel noen gang sett for seg at det skulle være forbudt å danse swing på en bankett i Bygdeungdomslaget, men koronarestriksjoner til tross – det ble en hyggelig bankett.

– Endelig kunne kremen av ungdom i Trøndelag samles, nå gleder jeg meg til å se hva lokallagene finner på av aktiviteter utover høsten og vinteren, sier Oda Hollingsæter i Trøndelag BU.