Forsikring i annerledessommeren

Denne sommerferien blir spesiell. Med et uforutsigbart virus på frifot, har mange spørsmål til hva reiseforsikringen dekker. Her er noen enkle råd og oppfordringer på terskelen inn i sommerferien.

Selv om myndighetene nå gradvis åpner opp for reiser til flere land, er vår overordnede oppfordring den samme, og den er soleklar: Følg UDs reiseråd!

Selv om det kan være fristende å foreta utenlandsreisen du har lengtet etter, bør du vite at hvis du trosser UDs reiseråd og reiser til en destinasjon det frarådes å reise til, vil du ikke få dekket utgifter som kan oppstå i tilknytning til korona. Du kan heller ikke forvente hjelp av norske myndigheter, eller få den medisinske hjelpen du i normale tider ville kunne forvente. Tør du å ta denne sjansen? 

Uansett reise, enten den går til en destinasjon UD har åpnet opp for eller ikke, må du passe på å sette deg inn i restriksjonene i det landet du reiser til. Du vil for eksempel kunne oppleve at strender og restauranter er stengt som følge av korona. Opplevelser som dette er ikke noe reiseforsikringen vil kompensere for. Må du fremskynde hjemreisen på grunn av nye koronautbrudd, er heller ikke det noe som vil dekkes. 

Enkelt forklart, så dekker reiseforsikringen din ordinære hendelser som ikke er relatert til korona. 

Les også: Mange frykter ferietrøbbel

Hver dag, hele året

Reise handler ikke bare om ferie. Det handler også om en enkel tur på stranden eller i butikken. 

Visste du at du med en helårs reiseforsikring hos oss er forsikret helt fra det øyeblikket du forlater hjemmet ditt? Det er du - hver dag, hele året. Er ikke det en fin trygghet å ha? 

De eneste stedene reiseforsikringen ikke dekker, er i ditt eget hjem, på arbeids- eller undervisningsstedet ditt eller dersom du drar på en ekspedisjon. 

Du finner mer informasjon om reiseforsikring på våre sider

Med disse rådene, ønsker vi i Landkreditt Forsikring deg en riktig god og trygg sommerferie.