Landbrukseiendom i flott kulturlandskap. Velholdt bygningsmasse. Seter med fin beliggenhet nær Kvitfjell.

Ringebu
Landbrukseiendom

Velkommen

Velkommen til Myrvoll!

Beliggenhet

Eiendommen ligger på vestsiden av Lågen, ca. 3 km fra Fåvang sentrum i Ringebu kommune. Fra eiendommen er det kort avstand til de fleste servicetilbud i Fåvang, og det er også barneskole i sentrum. Fåvang barnehage ligger kun 1 km unna gården. Fra eiendommen er det også umiddelbar nærhet til flotte turområder samt kort vei til Gudbrandsgard hotell med restaurant, skibar, peisestue, spa og barnevennlig bassengområde. Hotellet har uteservering på terrassen fra mars.

Kvitfjell ligger rett i nærheten og er et snøsikkert sted - et av de alpinanleggene med flest skidager. Anlegget er svært moderne med heiskapasitet på 11 300 personer i timen. Her finner man alt fra bratte OL-løyper for de mer erfarne, til familievennlige løyper der kosen står i høysetet. Hvert år arrangeres det Verdenscuprenn i begynnelsen av mars.

Området er barnevennlig med aktiviteter som Junior-skipatruljen og Barnas World Cup-løype. Langrennsløypene har også en svært høy standard. Det finnes ca. 600 km med løyper som har utgangspunkt fra Kvitfjell. Det er også kort vei til Hafjell alpinanlegg, samt til Lilleputthammer, et populært lekeland for barn. Ikke minst er det kort vei til fantastiske Hunderfossen. Ellers har kommunen et godt tilbud innen flere idrettsgrener.

Det er ikke bare vinterstid at området gir gode naturopplevelser. Sommerstid kan fjellet og områdene rundt by på fantastisk turterreng, og for golfentusiaster er det kort vei ned til en flott, 18-hulls golfbane. På Hafjell finner du Hafjell Bike Park, og ca. 15 minutter videre kommer du til Lillehammer med den sjarmerende gågata, Maihaugen, badeland på Jorekstad og den kjente hoppbakken.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Fåvang. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillehammer alt av bymessige fasiliteter og ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Kollektivtilbudet i området er buss. Nærmeste bussholdeplass er Myrvoll som ligger ca. 230 meter unna. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Ringebu sentrum, 35 min til Vinstra, 46 min til Lillehammer og 3 timer til Oslo.

Fra eiendommen er det rundt 3,5 km til Fåvang skole og 12 km til Ringebu ungdomsskole. Vinstra, Gausdal og Lillehammer har videregående skoler. Kommunen har også et utvalg av både private og kommunale barnehager, der Fåvang barnehage ligger drøyt 1 km unna.

Kort fortalt
- Velholdt landbrukseiendom
- Innholdsrikt våningshus og kårbolig.
- Nydelige uteområder rundt husene.
- Modernisert låve med gårdsbutikk.
- Redskapshus og koselig stabbur.
- Koselig seter i attraktivt område.
- Åpent landskap og nydelig utsikt.
- Dyrka mark skog, jakt- og fiskerett.
- Eiendommen er konsesjonspliktig.
- Våningshus opprinnelig fra 1905.
- Påbygget og modernisert over tid.
- Stort, velfungerende kjøkken.
- Spisestue og tre gode stuer.
- Ildsted i spisestue og en stue.
- To pene bad, ett modernisert i 2010.
- Opplegg for vaskemaskin på ett bad.
- Fem soverom og et soverom/kontor.
- Dels vannbåren varme 1. etasje.

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Eiendommen ligger i åpent, luftig landskap med nydelig utsikt over dalføret og Lågen som bukter seg i bunnen. Tomten består av dyrka mark, skog og et opparbeidet gårdstun. I tillegg hører det med en seter, samt jakt- og fiskerett.

Eiendommens arealer fordeler seg slik:
Fulldyrket jord daa 62,9
Skog av høy bonitet daa 27,3
Skog av middels bonitet daa 17,8
Skog av lav bonitet daa 43,5
Uproduktiv skog daa 136,1
Myr daa 2,5
Åpen jorddekt fastmark daa 27,4
Åpen grunnlendt fastmark daa 1,0
Bebygd, vann, bre daa 8,3
Sum arealer: daa 326,8

Arealer er hentet fra NIBIO Gårdskart. I tillegg er opplyst om andel i areal på ca 119 daa i området Veslfjellet.

Dyrket mark er beliggende i nærhet til tunet fordelt på to teiger. Begge teiger er hellende og godt egnet for fôr-/grasproduksjon. I tillegg er en mindre teig beliggende rundt seter.

Skog er beliggende som kantsoner til dyrket mark, to egne teiger vest for tunet og to teiger i området ved seter. Skogen er ikke av større økonomisk betydning, opplyst å være "vedskog".

Jakt

Gården er med i Nordre Strand grunneierlag. De selger elgjakt til to jaktlag. Hjortejakt og rådyrjakt selges på kort. Småviltjakta er også kortsalg. På andre sida av dalen selges reinsjakt på Ringebufjellet der innenbygdsboende har prioritet.

Innhold og standard

På gårdstunet er det oppført våningshus, stabbur, driftsbygning, kårbolig/utleiehus og redskapshus. Mellom byggene er det gruslagte adkomstveier og i tilknytning til både våningshus og kårbolig er det store, inngjerdede plenareal med fine busker og trær. Arealene innbyr til utendørs hygge, og for de små er det god plass til både ballspill, lek og trampoline eller så.

For å riktig understreke den landlige idyllen har våningshuset flaggstang i hagen og en sørvendt veranda med utgang fra stuen. Verandaen har rekkverk på sidene og trapp ned til hagen, samt god plass til ulike sittegrupper og grill. Kårboligen har også en koselig, overbygd terrasse som ligger i tilknytning til inngangspartiet.

Driftsbygningen ligger midt mellom våningshuset og kårboligen. Den tradisjonelle låven er fra 1957 og har et areal på 225 kvm, og en gjødselkjeller under deler av bygget som ikke har vært i bruk på mange år. Låven har garasje med plass til to biler. Bygningen ble modernisert i 2014 med produksjonslokale for kjøttproduksjon, og i 2016 ble det etablert gårdsbutikk. Produksjonslokalene er topp moderne og er egnet til foredling av kjøtt, godkjent av mattilsynet.

I tilknytning til produksjonslokale er det hengehall med kjøling, samt fryserom og kjølerom. Det er utvendig adkomst til hengehallen, og i taket av hallen er det montert skinnesystemer til lagring og transport av slakt inn i produksjonslokalet. I andre etasje er et musesikkert "tørkeloft" til modning av spekeskinker.

Redskapshuset ligger i ytterkanten av tunet og er et enkelt, uisolert bygg fra 1990. Bygget har et areal på 202 kvm og er uten porter.

Stabburet ligger i hagen ved våningshuset, helt inntil gårdstunet. Det lille, sjarmerende huset ble oppført i 1985 og har et areal på 10 kvm som benyttes til lagring. Bygningen har videre laftede tømmervegger, saltak tekket med torv og dører i treverk.

Setra består av et seterhus oppført i 1986, uthus, fjøs og utedo i tillegg til et stølshus med renoveringsbehov og er benyttet som fritidsbolig fra 2005. Setra ligger i et attraktivt område for langrenn, med skiløype omtrent rett utenfor husveggen. Det koselige seterhuset fremstår i god stand med laftede tømmervegger og torvtak. Standarden er enkel med et typisk hyttekjøkken, eget soverom med plassbygde køyesenger og peis i stuen som varmer godt. Stuen har for øvrig plass til både sofa og spisebord.Det er strøm via solcellepanel og innlagt sommervann i hytta. Det er også strømaggregat i seterfjøset.

Planløsning - hovedbolig
Kjeller: Boder/uinnredet kjeller.
1. etasje: Hall m/trapp, bad/wc/vaskerom, kjøkken, spisestue, stue, peisestue og kontor.
2. etasje: Gang, stue, bad/wc og 5 soverom.

Hovedbolig
Entré: Våningshuset er fra 1905, påbygget i flere omganger og jevnlig oppgradert og vedlikeholdt gjennom årene, senest i 2020. Inngangspartiet har en overbygget skiftertram som skaper en hyggelig velkomst.

Vel innenfor er det en romslig, luftig hall med garderobeskap til yttertøyet og åpen trapp opp til andre etasje. Trappen har hvitmalte spiler og blåmalte trinn og matcher panelkledde vegger som er malt i en lysere blåfarge. På gulvet er det korkfarget vinylbelegg, og under et vindu er det plass til en sittebenk.

Kjøkken: Fra hallen kommer man inn på et stort, deilig kjøkken med tilliggende spisestue - et sosialt familierom hvor man kan lage mat, spise, gjøre lekser eller har de gode samtalene. Kjøkkenet er holdt i en tradisjonell stil med takoppforede skap, profilerte, heltre fronter i flammebjørk og dekorative sukkerbitlister. Benkeplatene er i grå laminat, med nedfelt oppvaskkum. Mellom skap og benk er det pene, sandfargede fliser.

To vinduer åpner for dagslys og naturskjønn utsikt, og under det ene vinduet er det en sittebenk med oppbevaringsplass. Kjøkkenet har videre godt med lys i form av downlights i himling og langs benkene. Det er avsatt plass til integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, mikro og fryseskap, samt frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin og kjøleskap. Over kokeplass er det kjøkkenventilator.

Spisestue: Kjøkkenet og spisestuen skilles med en bred døråpning, men for et helhetlig inntrykk har begge rommene lysmalt panel på veggene og enstavs klikkvinyl på gulvene som flyter sømløst mellom rommene. Et langbord får en naturlig plass og like ved spiseplassen er det en peisovn med stort flammebilde som skaper en ekstra god og lun stemning rundt bordet. . Rommet har videre store vinduer i to himmelretninger og utgang til den sørvendte terrassen.

Peisestue: Fra spisestuen er det åpent inn mot en koselig peisestue med stor gruepeis. Rommet har ellers samme utførelse som spisestuen, med enstavs klikkvinyl og lysmalte veggflater. Både peisestuen og spisestuen har også hvitmalt panel i himling med downlights i synlige bjelker, malt ton-i-ton med veggflaten.

Stue: Innenfor peisestuen finner man en koselig stue som også har adkomst fra hallen. Stuen har tregulv og panelkledde veggermalt i lignende delikat, lys farge som kjøkkenet, spisestuen og peisestuen. Utsikt til vakker natur og herlig dagslys får man fra to vinduer i hver sin himmelretning og det er god plass til en hjørnesofa og annet møblement.

Loftstue: Boligen har også en loftstue sentralt plassert mellom soverommene i andre etasje, så her kan barna ha et fristed for lek oppe, mens de voksne kan være nede. Stuen har pent gulv og malte vegger i to lyse fargevalører, og har god plass til en hjørnesofa eller lignende.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad, ett i hver etasje. Badet i første etasje ligger i tilknytning til hallen og er innredet med gulvtoalett, dusjhjørne og en baderomsinnredning med furufronter. Dusjhjørnet har glassvegger, og baderomsinnredningen består av benkeskap, overskap, heldekkende servant og et speil med belysning.

I en nisje på badet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, og ved en plassbygget innredning er det utslagsvask. Veggflatene i rommet har hvite fliser med dekor og gråmalt panel, mens gulvet har fliser som matcher dekoren og gulvvarme. Himlingen er pent lyssatt med downlights.

Bad 2: Badet i andre etasje har inngang fra loftstuen. Rommet ble modernisert i 2012 og har et stilrent uttrykk med sorte og hvite baderomsplater på veggene, vinylbelegg i mørke beigetoner på gulvet og delvis skråhimling.

Det er gulvvarme, vegghengt toalett og et stort dusjkabinett med høyt bunnkar og flere funksjoner. Baderomsinnredningen består av vegghengt skuffeseksjon med hvite, glatte fronter, heldekkende dobbelservant og et speilskap med belysning.

Soverom og garderobe: Boligen har hele fem soverom i andre etasje og et lite soverom/kontor i første etasje, så her er det godt med plass til liten og stor. Det er skyvedørsgarderobe i tilknytning til to av soverommene og garderobeskap i hallen i første etasje. For øvrig finnes det nok av lagringsmuligheter i kjeller og ellers rundt om på gården.

Planløsning - kårbolig
1. etasje: Entré, gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue.
Kjeller: Uinnredet kjeller.

Kårbolig
Kårboligen er fra 1930 og ble tilbygget i 1977. Den er videre oppgradert med blant annet nytt kjøkken og bad i 2009/2010. Inngangspartiet ligger vendt mot sør og har en overbygget terrasse til utendørs hygge. Videre innover er det entré med plass til garderobe, gang, to gode soverom, bad, stue og kjøkken.

På badet er det gulvfliser over gulvvarme, fliser i dusjsone og ellers trehvitt panel på veggene. En romslig baderomsinnredning har hvite, profilerte fronter og består av flere benkeskap, toppet med heltre benkeplate og nedfelt vask.

Montert rett på benken er det to overskap som går helt til taket og mellom skapene er det en dekorativ list med belysning, og veggmontert speil. Videre har badet gulvtoalett, dusjhjørne med glassvegger og opplegg til vaskemaskin.

Kjøkkenet i kårboligen har et moderne uttrykk med mørke skrog og lyse, glatte, folierte fronter. Benkeplaten er i matchende laminat og har nedfelt oppvaskkum i stål. Mellom skap og benk er det hvite flisplater og belysning. Det er avsatt plass til integrerte hvitevarer som koketopp og stekeovn, i tillegg til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Over kokeplass er det avtrekk fra ventilator.

Stuen er et hyggelig oppholdsrom med ildsted og nydelig utsikt via vinduer i to himmelretninger. Gulvet er i heltre og på veggene er det lysmalt panel. Stuen har videre god plass til en sofagruppe og et langbord.

Oppvarming, piper og ildsteder

Våningshuset oppvarmes med vedfyring, strøm og luft-til-luft varmepumpe. Det er vannbåren varme hele første etasje med unntak av stue og kontor/soverom. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og begge badene, mens de øvrige rommene ventileres naturlig.

Sikringskap med automatsikringer er plassert i kjeller og i loftstuen i andre etasje. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder plassert i kjeller.

Kårboligen oppvarmes med varmekabler på badet og elektrisitet for øvrig. I tillegg er det ildsted i stuen. Stuen er også plassen hvor sikringsskap med automatsikringer er plassert. Ventilasjonen er naturlig og det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. På badet er det også en varmtvannsbereder på 150 liter.

Eiendommen har for øvrig privat vann og avløp, samt brannvarslingsanlegg på våningshus, låve, kårbolig. Nabohuset er også påkoblet dette anlegget

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i LNFR område. Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel for Ringebu og kommunedelplan, delvis innenfor faresone for ras/skred.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 106
  • Bruksnummer: 5
  • Fylkesnummer: 34
  • Fylkesnavn: Innlandet
  • Kommunenummer: 3439
  • Kommuneområde: Ringebu
Les mer