Illustrasjon: Sparing for bonden

Får du tilskuddet inn på rett konto?

Frem til 31. januar kan du endre hvilken konto du skal motta produksjonstilskuddet på. Med bare en utbetaling i året, og med innskuddsrenter som er høyere enn på mange år, kan det være en del å hente på å velge riktig konto til pengene.

Frem til 31. januar kan du endre hvilken konto du skal motta produksjonstilskuddet på. Med bare en utbetaling i året, og med innskuddsrenter som er høyere enn på mange år, kan det være en del å hente på å velge riktig konto til pengene.

Nå som tilskuddet snart kommer på konto, har du en fin anledning til å sjekke hvilken konto du får utbetalt tilskuddet på, og betingelsene du har på denne kontoen.

Er du usikker på hvilken konto tilskuddet ditt betales ut til? Eller ønsker du å bytte konto? Det er enkelt å bytte kontonummer via Altinn. Du kan endre utbetalingskonto for årets tilskudd frem til 31. januar.

Husk at pengene skal vare helt til neste år

Med én tilskuddsutbetaling årlig, kan det være et stort beløp som kommer inn på konto rundt 20. februar. Beløpet skal for de fleste porsjoneres ut over hele året, så da er det viktig å ha en god plan for hvordan pengene skal brukes.

Leder for landbruksavdelingen i Landkreditt Bank, Marianne Kirchoff, mener de aller fleste har god kontroll. Hennes inntrykk er at den norske bonden er solid og nøktern, og har god oversikt over gårdens økonomi, på tross av tøffe økonomiske tider.

– Vi lever i en dyrtid, og dette kjenner selvfølgelig også bøndene på. Da blir det ekstra viktig å ha en god plan for hvordan tilskuddet skal disponeres, og hente ut de marginene en kan, som for eksempel ved å hente ut litt ekstra renter i tiden pengene står på konto, sier Kirchoff.

Les gjerne våre 5 råd for å få tilskuddet til å vare

Sterk kostnadsvekst de siste årene, og en mer stillestående inntekt, gjør at bøndene kan være i en presset økonomisk situasjon.

– Har du behov for å snakke med oss i banken om økonomien på gården, eller hvordan du bør disponere tilskuddet, så ikke nøl med å ta kontakt. Vi har gode rådgivere på landbruk som kan være gode sparringspartnere for å se muligheter og løsninger i din økonomi, oppfordrer Kirchoff. 

Kontakt våre landbruksrådgivere

Finn en konto for ditt behov

Det er lurt å tenke gjennom hvilken konto du skal få tilskuddet inn på. Har du trekk på driftskreditten er det lurt å begynne her først. Fyll opp, så du unngår å måtte betale unødvendig rente på trekket, og får litt å gå på fremover.

Er du så heldig at du sitter igjen med et stort beløp som kommer til å bli stående på konto over tid, kan det også være aktuelt å sette et beløp på en sparekonto. Gjør du dette er det smart å velge en konto som er fleksibel i antall uttak, men som samtidig kan gi deg en god rente. 

Under har vi derfor listet opp våre mest aktuelle kontotyper for tilskuddet. Sjekk gjerne ut disse!