Nå endres sparebeløpet i IPS

Fra og med 2022 reduseres maksimalt sparebeløp i Individuell pensjonssparing (IPS) fra 40.000 til 15.000 kroner per år. Pensjonssparing er like viktig som før, så hvordan bør du nå legge opp sparingen slik at du fortsetter å spare like godt til egen pensjonstilværelse?

Sparer du i IPS, har du tatt et aktivt valg om å spare til egen pensjon. Det er bra! Siden 2011 har pensjonen vært levealdersjustert, noe som innebærer at jo lenger vi er forventet å leve, jo mindre blir pensjonsutbetalingene per år.  

Dermed har det blitt mer opp til den enkelte å ta grep om egen pensjon gjennom pensjonssparing i for eksempel IPS.  

Redd mange vil spare mindre 

Fra og med 2022 reduseres maksbeløpet for sparing i IPS fra 40.000 kroner til 15.000 kroner per år. Sparer du fra før opp mot 40.000 kroner i IPS – hva nå med de 25.000 kronene som ikke lenger vil kunne settes i IPS?   

Lars Johannessen, banksjef for personmarked i Landkreditt Bank, frykter at mange nå vil spare mindre som følge av endringen, og oppfordrer pensjonssparerne til å legge en god plan for fortsatt sparing for å sikre et best mulig utgangspunkt for egen pensjonisttilværelse.  

– Sparer du allerede opp mot 40.000 kroner i IPS årlig, er det nå viktig å tenke gjennom hvordan du kan legge opp til en fortsatt god pensjonssparing, både i og utenfor IPS. Sparebeløpet i IPS reduseres, men det betyr ikke at pensjonssparing blir mindre viktig, sier han.  

Hvis du ønsker å fortsette med samme sparebeløp i 2022 kan du enkelt gjøre det selv, se veiledning i egen faktaboks nedenfor. 

Johannessen oppfordrer kunder til å ta kontakt ved ønske mer informasjon om våre fond eller sparing generelt.  

– Vi er alltid klar for å slå av en prat om sparing, så ta gjerne kontakt på telefon 23000800, sier han. 

Du kan også legge inn ønske om å bli kontaktet her.