Ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning

Anders Petter Wik, foto: DNB

Landkreditt Forvaltnings administrerende direktør Per-Erling Mikkelsen har bestemt seg for å gå av med pensjon høsten 2021. Anders Petter Wik er ansatt som ny administrerende direktør.

Anders Petter Wik har lang og bred erfaring med fondsforvaltning, salg og ledelse. Han kommer nå sist fra stillingen som investeringssjef i DNB Livsforsikring AS.

I årene 2005 til 2018 var Anders Petter Wik i DNB Asset Management som henholdsvis leder for strategisk allokering og investeringskommunikasjon, divisjonsdirektør salg kapitalforvaltning samt porteføljeforvalter.

Wik har også bakgrunn som porteføljeforvalter fra Gjensidige NOR.

Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har blant annet også en MBA i finans er autorisert finansanalytiker fra NHH. Wik har også gjennomført DNBs topplederprogram fra Change, IMD i Sveits.

– Vi er glade for å få Anders Petter med på laget som ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning. Dette er en svært god rekruttering som vil være med på å løfte selskapet videre, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt. - Jeg vil samtidig få takke Per-Erling for den solide jobben han har lagt ned for Landkreditt Forvaltning i disse årene.

God overlapp

Wik starter i stillingen i mars 2021. Dermed blir det en god overlapp med Per-Erling Mikkelsen, som takker for seg i Landkreditt Forvaltning først neste høst.

– Jeg ser tilbake på fine år i Landkreditt Forvaltning, hvor vi sammen har oppnådd mye. Nå er jeg komfortabel med å skulle overlate stafettpinnen til Anders Petter Wik, etter en overgangsperiode som vil sikre en god kontinuitet for våre kunder, sier Per-Erling Mikkelsen.

 

Foto: DNB