Velholdt småbruk med stort våningshus. Pent tun, solrike uteplasser, 4/5 soverom og 3 stuer. Garasje og driftsbygning.

Trysil
Landbrukseiendom

Velkommen

Velkommen til Rogstad!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et fredelige og naturskjønne omgivelser på østsiden av Osensjøen i Trysil kommune. Her har du fin natur og fine turmuligheter rett utenfor døren, samtidig som det meste du trenger av fasiliteter og servicetilbud ligger godt innenfor rekkevidde.

Osensjøen ligger 500 meter unna i luftlinje, og kan by på gode bade- og fiskemuligheter. I området rundt har du mange varierte turmuligheter, og nordover er det flere topper du kan bestige.

Fra boligen er det ca. 27 min med bil til Trysilfjellet skisenter - Norges største og mest populære alpinanlegg. Anlegget har 65 bakker og 29 heiser, godt tilrettelagt for hele familien. Her er det skikjøring både på fjellet og i skogen, samt Snow Parks for alle ferdighetsnivåer.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Marked Sjøenden, som også har post i butikk. For øvrige servicetilbud er det under 30 min med bil til Trysilsenteret, som blant annet har Vinmonopol, apotek, sportsbutikk og kafé. Ellers tar det heller ikke lang tid å kjøre til Elverum, Hamar og Sverige.

Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste bussholdeplass ligger ca. 1 km unna. Med bil tar det ca. 18 min til Sjøenden, 28 min til Trysil sentrum, 48 min til Elverum, 74 min til Hamar, samt 2 t og 9 min til Malung (Sverige).

Fra området er det skolebussordning til Vestre Trysil oppvekstsenter (Sjøenden), samt til Trysil ungdomsskole. Oppvekstsenteret består av skole og barnehage, mens Trysil også har videregående skole.

Kort fortalt

- Meget stort og hyggelig våningshus.

- Enebolig fra 1938, tilbygget i 1984 med totalt BRA på 342 kvm.

- Noe modernisering bør påregnes.

- Fredelige og naturskjønne omgivelser.

- Osensjøen under 500 meter i luftlinje.

- Fine turmuligheter til lands og vanns.

- Stor garasje og gruset gårdsplass.

- Pent tun, og flere solrike uteplasser.

- Pent, velholdt kjøkken m/spiseplass.

- Stor stue med gode vindusflater.

- Hyggelig peisestue og spisestue.

- Flotte blyvinduer og meget flott peis

- Ett bad, separat wc og vaskerom.

- Fire gode soverom i andre etasje.

- Også kontor/soverom og hobbyrom.

- Rikelig av lagringsplass i bl.a. kjeller.

- Delvis oppgradert drenering rundt huset

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Eiendommens arealer fordeler seg slik:
Fulldyrket jord daa 30,7
Skog av høy bonitet daa 1,9
Skog av middels bonitet daa 225,5
Skog av lav bonitet daa 129,9
Uproduktiv skog daa 3,4
Åpen jorddekt fastmark daa 0,2
Bebygd, vann, bre daa 6,0
Sum arealer: daa 397,6

Eiendommen ligger omkranset av jorder og skogsområder, og har et pent tun hvor du kan nyte gode solforhold i løpet av dagen. Tunet er opparbeidet med en romslig hage hvor det er plen og variert beplantning, og du har god plass til hagemøbler rundt på tomten. Det er adkomst til eiendommen via gruset innkjørsel, og på gruset gårdsplass har du gode parkeringsmuligheter.

Rundt våningshuset har du terrasser/verandaer på tre sider, noe som sikrer gode solforhold i løpet av dagen. Fra stuen i første etasje er det utgang til overbygd uteplass, og fra gangen i andre etasje er det adkomst til veranda. I forkant av uteplassen er det platting under åpen himmel.

Det er parkering i stor garasje på 98 kvm, samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass.

Dyrket mark er beliggende fordelt på 2 teiger ved tunet. Jorda er egnet for flere typer produksjoner, og det har tidligere vært dyrket poteter. Bortleid til grasproduksjon. Jorda er hellende mot sør/vest.

Skogen har en teig beliggende i tilknytning til tunet mot øst. I tillegg er en teig beliggende ca 2 km øst for tunet. Det er opplyst om gode driftsforhold. Det er ikke plantet det som er tatt ut, men det er avsatt penger på skogfond som dekker dette. Det er i tillegg en liten teig beliggende langs Baksjøbergsvegen. Det er fremvist skogplan fra 1985.

Bonitetsfordeling:
11 - 14 - 83%
8 og lavere - 17%
Treslagsfordeling:
Gran 45%
Furu 55%
Balansekvantum 70 m³.

Jakt

Småviltjakt på egen grunn, ellers ingen kjente jaktrettigheter. Eiendommen er del av et jaktlag.

Innhold og standard

På tunet finnes våningshus, driftsbygning og garasje.

Våningshus:

1. etasje: Entré, stue, spisestue, peisestue, kjøkken, vaskerom, wc, kontor, hobbyrom, gang og kjølerom. 2. etasje: Gang, bad, 4 soverom og bod. Kjeller: Boder/uinnredet kjeller.

Kjøkken og kjølerom
Boligen har et pent, velholdt og trivelig kjøkken av god størrelse. I rommet har du god plass til spisebord ved vindu, og ved spiseplassen er det barløsning som utvider arbeidsflatene betraktelig. Innredningen har grå, profilerte fronter, benkebelysning, flislagt benk ved komfyrs plass og heltre benkeplate med oppvaskkum av metall. Kjøkkenet har ellers ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer, og i boligen er det også plassbygd kjølerom.

Stue
Hovedrommet i boligen er en stor og lys stue med god plass til flere sofaløsninger og sittegrupper. Rommet har gode vindusflater i tre retninger, noe som supplerer rikelig med naturlig lys. Her har du også en massiv peis for ekstra varme og hygge, samt luft-til-luft varmepumpe for energiøkonomisk oppvarming. Bak peisen er det utgang til uteplass og platting.

Peisestue og spisestue
Våningshuset har en hyggelig peisestue i første etasje, og ved peisestuen har du egen spisestue med god plass til langbord. Veggene i peisestuen er malt i en mørkerød farge, mens spisestuen er holdt i grønt. I hjørnet av peisestuen er det montert en klassisk peisovn som varmer godt. Rommene har videre hvert sitt store vindu, samt god plass til langbord og sofaløsning.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad i andre etasje, samt separat wc og vaskerom i første etasje. I badet er det  montert både innfliset badekar og dusjnisje med forheng. Rommet har også søyleservant, to veggskap, speil med lys, toalett, bidé, belegg på gulv og fliser på veggene.

Vaskerommet har belegg på gulvet og malte plater på veggene. Rommet er utstyrt med vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin, og har også dusj som er frakoblet.

Soverom, kontor og hobbyrom
Våningshuset har fire gode soverom i andre etasje, mens i første etasje er det kontor/soverom og hobbyrom. På flere av soverommene er det rikelig av plass til møblement utover dobbeltseng, og på to er det plassbygde garderobeskap. Videre har eiendommen rikelig av lagringsplass, med boder i uinnredet kjeller, garasje på 98 kvm og driftsbygning på 300 kvm.

Oppvarming, piper og ildsteder

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. I hovedstuen er det peis og varmepumpe, mens peisestue har peisovn. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har skrusikringer, og varmtvannsberederen er på ca. 200 liter. Det er lagt opp rør for sentralfyr.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i LNFR område. Kommuneplanens arealdel - 2014-2025.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 80
  • Bruksnummer: 12
  • Fylkesnummer: 34
  • Fylkesnavn: Innlandet
  • Kommunenummer: 3421
  • Kommuneområde: Trysil
Les mer