Fjotland/Kvinesdal - Stor gårdseiendom med vakker natur og flott enebolig i usjenerte omgivelser

Kvinesdal
Landbrukseiendom
Meglerinformasjon

Velkommen

Velkommen til Røyland 57 i Kvinesdal kommune! Se flott dronevideo under videomerket i annonsen, og få med deg eiendommen i 360-fugleperspektiv  under "nyttige lenker."

Beliggenhet

Rolig og idyllisk beliggende enebolig med stor eiendom. Eiendommen ligger usjenert til på en liten høyde med fin utsikt, gode solforhold og med skogen og fjellet like bak. Det er ca. 5 km til Kvinlog hvor det er skole, butikk og idrettsanlegg og ca. 3 mil til Knaben alpinsenter hvor det også er oppkjørte skiløyper når vinteren tillater det. Fine turområder også på og ved eiendommen. Det er videre ca. 3 mil til kommunesenteret i Kvinesdal og ca. 11 mil til Kristiansand og til Kjevik som er nærmeste flyplass.

Adkomst

Kjør Knabevegen mot Knaben fra Kvinlog, og ta av til høyre til Fjotland etter ca. 1,3 km. Følg denne vegen ca. 2,2 km og ta av til venstre til Bergslivegen. Etter 400 meter tar du igjen til høyre til Røyland hvor eiendommen er beliggende til venstre etter ca. 500 meter.

Jord, skog og tun

Ifølge Nibios gårdskart har eiendommen følgende arealfordeling:
Fulldyrket areal: 34,2 daa
Overflatedyrket areal: 0,0 daa
Innmarksbeite: 0,5 daa
Produktiv skog: 504,9 daa
Annet markslag: 2 815,9 daa
Bebygd, samf. vann: 29,0 daa
Til sammen: 3 384,5 dekar

I det angitte arealet er det medtatt en teig ved Øyvassfjellet betegnet i gårdskart og økonomisk kartverk som tvisteeiendom. Bakgrunn for dette er ukjent for Jordskifteretten og Kvinesland kommune.
Det dyrkede arealet er utleid til beite for nabobruk.
Skogen består av en del plantet furuskog samt blandingsskog. Arealet som er angitt som produktiv skog er 504,9 daa, men det har vokst opp en del blandingsskog også på det arealet som er "annet markslag."
Def foreligger ikke en oppdatert skogbruksplan.

Til gården er det også en del rettigheter til vannfall og vann. Dette gir både jakt-, fiske og fallrettigheter.
Årlig inntekt fra fallretter er p.t. kr 25 000,-. Avtalen er utløpt, og det bør her forhandles fram en ny avtale.

Jakt

Eiendommen er del av jaktvald for storvilt med elgjakt. I tillegg er det mulighet for jakt på hjort, småvilt, rådyr og fugl på egen eiendom. Det er videre mulighet for fiske i Åsevatnet., og det er fiskeretten i Førlandsåsvatnet på egen grunn.

Innhold og standard

Eiendommens bygningsmasse består av enebolig, gårdssag og redskapshus.

Enebolig:
Bolighuset ble ferdigstilt i 2023 og har et bruksareal på hele 337 kvm inkludert garasjedelen på 57 kvm BRA. Huset er bygget på en høyde vendt mot sørvest, med fin utsikt og kveldssol til etter kl 2200 på høysommeren. Standarden er gjennomgående meget god, og på husets "solside" er det hele 133 kvm med overbygget terrasse. Utearealet er også fint opparbeidet med steinbed, terrasser og gruset innkjørsel. Det er lagt trekkrør flere steder for strøm og det er lagt fram vannrør for vanning av bed.

Innhold:
Entre,  bad 1, soverom, stue, kjøkken/allrom, biinngang med grovkjøkken, bod, gang, soverom, soverom med walk-in-wardrobe og utgang til terrasse, uinnredet rom tiltenkt tv-stue, wc, bad 2, vaskerom med dusjrom, teknisk rom, sluse til garasje, garasje.

Standard:
Kjøkkenet er et Sørlandskjøkken med hvite, profilerte fronter og rikelig med skapplass. Alle hvitevarer er integrerte og består av kjøleskap, fryseskap, induksjonstopp, kombiovn, dampovn, kaffemaskin og oppvaskmaskin. Kjøkkenservant og koketopp er plassert på en stor kjøkkenøy som også har spiseplass med seks barstoler. Det er laminat benkeplate med unntak av i vann- og kokesone hvor det er steinplate. Kjøkkenkranen har Quuoker krane med kokende vann. Kjøkkenrommet er meget romslig med en stor sittegruppe i tillegg til at det er utgang til terrassedelen foran huset. Peisovnen har glassdør som vender inn mot både kjøkken og stue.
Eget grovkjøkken er beliggende ved siden av kjøkkenet og med egen inngang fra gårdsrommet. Grovkjøkkenet har innredning med benkeskap som inneholder kokeplate og nedfelt servant, samt at det er avtrekksvifte.
Bad 1: Badet har belegg på gulv og våtromsplater på veggene. Det er utstyrt med dusjhjørne, servant i skuffeseksjon, vegghengt wc og speil med lys, Downlights i tak og gulvvarme.
Bad 2: Stort bad ved siden av hovedsoverommet. Belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Stort dusjrom med to dusjer på vegg og veggnisjer ved hver dusj, dobbel servant i skuffeseksjon, speil med lys og vegghengt wc. Downlights i himling og gulvvarme.
Bad 3:  Pent bad som har plater vegg og belegg på gulv. Det er utstyrt med dusjhjørne, servant i skuffeseksjon, speil med lys og vegghengt wc. Downlights i himling og gulvvarme.
Det er også et separat toalettrom ved siden av rommet som er uinnredet.
Vaskerom/bad: Belegg på gulv og våtromsplater på veggene. Rommet har en stor skyvedørsgarderobe, utslagsvask i seksjon samt opplegg for tre vaskemaskiner. Direkte utgang til hage samt inngang til sluse mot garasjen.
Gulv: Belegg, laminat.
Vegger: Plater, malte plater, panel, tapet, murt teglstein.
Himling: Mdf-paneler med downlights i det meste av huset.
Vinduer: 3-lags isolerglass med aluminiumsbekledning.
Taktekking: Steinbelagte stålplater.
Annet: Dobbel inngangsdør, smarthusfunksjon med lant annet fjernstyring av alle lysene i huset, både inne og ute, balansert ventilasjon, 300 l varmtvannstank. Varmekabler i alle rom unntatt bod og teknisk rom.

Gårdssag:
Saghuset ble oppført ca. 2009 ifølge selger, og den har et areal på ca. 117 kvm BTA. Bygget består av sagrommet, et kontor og et lager. Saga har vært i bruk inntil for kort tid siden. Saga er oppført i tre på betngblokker.

Redskapshus:
Redskapshuset ble oppført i 2021 og har et areal på 180 kvm BTA. Bygningen har ett åpent rom med en stor foldeport ut mot innkjøringen. Bygget er oppført på betongfundament med vegger og tak i trekonstruksjoner som er kledd med stålplater. Vinduer har isolerglass og bygget er delvis isolert.

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 347 kvm

BRA-i totalt: 347 kvm
1. etasje: 347 kvm.

BRA-e totalt: 0 kvm

BRA-b totalt: 0 kvm

TBA totalt: 133 kvm

Informasjon om arealbegrepene

Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er:
BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet

BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal.

Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.:
BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA.

Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate).
Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Det er montert peisovn som kan åpnes både mot allrom og mot stuen. Pipa er en isolert stålpipe. Ellers er det elektrisk oppvarming. Varmekabler i alle rom unntatt bod og teknisk rom

Reguleringsforhold

Det er ingen reguleringsplaner som gjelder for eiendommen. I kommuneplanen er eiendommen godkjent for LNFR-formål, samt LNFR med spredt bebyggelse. En del areal ved Åsevatnet er avsatt til fritidsformål, både nåværende og framtidig.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 196
  • Bruksnummer: 1
  • Fylkesnummer: 42
  • Fylkesnavn: Agder
  • Kommunenummer: 4227
  • Kommuneområde: Kvinesdal
Les mer