Landkreditt Nyheter

Skatt ved eierskifter i familien

mandag 12. oktober 2015

De varslede endringene i forbindelse med statsbudsjettet for 2016 endrer på et prinsipp som har vært rotfestet i landbruket: Selger man en landbrukseiendom til en nøktern verdi i familien, skal ikke skatt være med på å redusere familiens egenkapital.

Husk søknadsfrist 20. august

tirsdag 11. august 2015

Frist for søknad om produksjonstilskudd nærmer seg. Oppdater deg her på hva som er nytt. Noen vil for første gang miste muligheten til tilskudd.

Oppklaring om festeavgift

mandag 8. juni 2015

Det er forvirrende mange dommer om festeavgift. Regjeringen foreslår en maksgrense. Her får du en oversikt over hvor saken står nå.

Økt lønn til sesongarbeidere

fredag 5. juni 2015

Minstelønnen for feriehjelp over 18 år uten erfaring er nå kr 111,15 per time. Det innføres også en mer fleksibel beregning av arbeidstid.

Prioriterer kornøkonomien

fredag 24. april 2015

Jordbrukets krav er lagt fram. Her omtaler vi også rentestøtte, risikolån, gårdssparing for ungdom, tidligpensjon og skatt ved salg av jord.

40 nye fjøs i året i Rogaland

onsdag 25. mars 2015

Skal kravet om løsdrift oppfylles, må det bygges rundt 16.400 båsplasser bare i Rogaland. Kostnaden vil være mellom 1,5 og 2,6 milliarder kroner.
Forrige 1 2 Neste 

Landkreditt Nyheter presenterer aktuelle saker som er nyttig for din økonomiske hverdag. Enten du driver landbruk eller om du er personkunde, vil du finne saker om blant annet sparing, lån, forsikring, banktjenester og sikkerhet.