Ny CFO i Landkreditt

Joakim Kase er ansatt som ny chief financial officer (CFO) og visekonsernsjef i Landkreditt.

Kase har solid erfaring fra både bank, forsikring og kapitalforvaltning og kommer fra stillingen som konsernregnskapsdirektør i Storebrand.

– Jeg er veldig glad for å ønske Joakim Kase velkommen til Landkreditt og til vår konsernledelse. Han har en bred og spennende erfaringsbakgrunn som vil passe godt inn i vårt konsern. Med sin forretningsforståelse og gode lederskapsevner, er vi overbevist om at han vil bli en betydelig bidragsyter til at vi nå våre ambisiøse mål fremover, sier konsernsjef i Landkreditt, Ole Laurits Lønnum.

Som konsernregnskapsdirektør i Storebrand, har Kase hatt ansvar for konsernets og datterselskapenes regnskapsrapportering og cash management. Denne stillingen har han hatt siden 2016. Før dette har han hatt flere posisjoner i Storebrand innenfor finans og treasury, likviditetsstyring samt finansiell rapportering.

Nå ser han frem til å ta fatt på oppgavene som CFO i et finanskonsern i god utvikling:

– Landkreditt er et spennende konsern, som har hatt en fantastisk utvikling og vekst over mange år. De siste årene har man virkelig sett viktigheten av landbruket og matsikkerhet, og jeg synes Landkreditts rolle som bidragsyter i dette arbeidet er veldig spennende og motiverende. Nå ser jeg frem til å bruke min erfaring og kunnskap til å videreutvikle konsernet og sørge for at den sterke veksten fortsetter, sier Joakim Kase.

imageu35ff.png

Konsernsjef Ole Laurits Lønnum kan ønske Joakim Kase velkommen som ny CFO i Landkreditt

Starter 1. oktober

Joakim Kase er utdannet Sivilingeniør fra Industriell økonomi og teknologiledelse-studiet ved NTNU. Han har også en Executive MBA i finans og har tatt AFA (autorisert finansanalytikerstudium) ved Norges Handelshøyskole. I tillegg har han en bakgrunn som befal i forsvaret og har blant annet vært instruktør på Befalsskolen for Kavaleriet.

Kase vil inngå i konsernledelse og rapportere direkte til konsernsjef Ole Laurits Lønnum. Han tiltrer stillingen som CFO og visekonsernsjef i Landkreditt 1. oktober.

Joakim Kase tar over stillingen etter Jon Martin Østby, som går av med pensjon i 2023.