Mann i kontormiljø ser på mobilen sin

Skaff deg Bank ID-appen

BankID på mobil skal fases ut, men heldigvis er et nytt og bedre alternativ på plass: BankID-appen! Kom i gang med BankID-appen før BankID på mobil er historie i september.

BankID på mobil skal fases ut, men heldigvis er et nytt og bedre alternativ på plass: BankID-appen! Kom i gang med BankID-appen før BankID på mobil er historie i september.

I september 2024 er det slutt for tjenesten BankID på mobil. BankID på mobil erstattes med BankID-appen, og er du ikke allerede i gang med å bruke denne, bør du komme i gang nå.

Et nytt og bedre alternativ

Hvorfor bytte ut noe som fungerer så fint som BankID på mobil, tenker du kanskje? Vel, BankID på mobil bygger på en eldre teknologi som avhenger av SIM-kortet ditt for å fungere. BankID-appen baserer seg derimot på internett i stedet for SIM-kort. Teknologien i BankID-appen gir både tryggere og raskere innlogging. Alt i alt er det et bedre alternativ.

BankID på mobil fungerer så lenge du har en gyldig avtale, men du kan ikke lenger fornye avtalen. Blir du av ulike grunner blir nødt til å bytte SIM-kort, vil ikke BankID på mobil lenger fungere, men det vil BankID-appen. Derfor er det en god idé å komme i gang med BankID-appen nå.

Slik går du frem

1. Last ned BankID-appen fra App Store eller Google Play. Du må ha iOS12/Android 6 eller nyere.

2. Aktiver appen med BankID på mobil, kodebrikke eller koder tilsendt på SMS eller e-post. Husk at du trenger personlig passord for BankID for å bruke appen.
Har du glemt passordet ditt? Slik kan du få tilsendt nytt førstegangspassord fra vår innloggingsside til nettbanken, eller du kan ta kontakt med kundeservice.

3. Tillat varslinger

Merk at det kan ta opptil én time før appen er klar til bruk etter aktivering med BankID eller BankID på mobil.

I videoen nedenfor gir vår kunderådgiver Rune deg en rask innføring i hva du bør tenke på og hvordan du kommer i gang med BankID-appen.

Se også disse fine veiledningsfilmene som BankID har laget om aktivering av BankID-appen.

Aktiver BankID-appen med kodebrikke

Aktiver BankID-appen med BankID på mobil

Spørsmål og svar

Hvordan skaffer jeg meg BankID-app?

Har du BankID fra Landkreditt Bank kan du laste ned og ta i bruk BankID-app. BankID-appen finner du i App Store eller Google Play. Du må ha iOS12/Android 6 eller nyere for at appen skal fungere. Last ned og aktiver appen ved å identifisere deg med din eksisterende aktive BankID fra Landkreditt Bank. 

Se våre veiledninger for å aktivere BankID-app med kodebrikke, BankID-app på mobil eller BankID-app med koder.

Er det sikkert å bruke app?

App er minst like sikkert som den fysiske kodebrikken, fordi du kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. Appen erstatter engangskodesteget, men du må fortsatt oppgi ditt personlige passord for å fullføre identifiseringen med BankID. Det skal ganske mye til for at noen klarer å stjele din BankID, så lenge du holder passordet for deg selv. 

Appen gir null respons etter at jeg har fylt ut fødselsnummer

Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Åpne BankID-appen og slå på varslinger ved å trykke på meldingen som ligger på hjem-skjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en forespørsel. 

Du kan også gå inn på Innstillinger på telefonen din og sjekke om varslinger er slått på for BankID-appen.

Hvordan flytter jeg BankID-app til ny telefon?

Hvis du har BankID-app trenger du ikke kodebrikken for å aktivere appen når du bytter telefon. Du kan enkelt ordne dette uten kodebrikken slik:

  1. Last opp BankID-app på ny telefon.
  2. Aktivér BankID-app på ny telefon med BankID-appen på din gamle telefon.
  3. Nå er BankID-appen klar på din nye telefon.

Når du har aktivert BankID-appen på den nye telefonen, blir BankID-appen på den gamle telefonen inaktiv. 

Hvordan fungerer BankID-app?

BankID-app er en digital kodebrikke som kan brukes i stedet for den fysisk kodebrikke. Med BankID-appen så trenger du ikke ha den fysiske kodebrikken med deg for å logge inn eller signere dokumenter med BankID.

Slik gjør du det:

  1. Gå til logg inn og velg BankID
  2. Fyll inn fødselsnummer
  3. Velg så BankID-app
  4. Åpne appen via varslingen og godkjenn
  5. Gå tilbake til nettsiden for å fullføre innloggingen, og fyll inn ditt personlige passord

 

Forklart på en annen måte:
I stedet  for å taste inn en engangskode fra kodebrikken, får du et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen. Når du har godkjent varslet på mobilen din, går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med det personlige passordet ditt.