Hvorfor selge gårdsbruk tidlig på året?

En av de viktigste tingene å ha i bakhodet når du skal selge er timing. Når skal din landbrukseiendom ut på markedet?

Du har bestemt deg for å selge landbrukseiendommen din. Kanskje har avgjørelsen vokst fram over tid, eller kanskje har det nylig dukket opp en fin mulighet til forandring. Uansett er avgjørelsen tatt, og nå skal det selges. En av de viktigste tingene å ha i bakhodet er timing. Når skal din landbrukseiendom ut på markedet?

Vår erfaring viser at selgere flest ønsker å legge sin landbrukseiendom ut for salg i eller rundt mai måned. Da er det grønt og pent på gården, mye fint vær – og gårdstun, skog og jorder tar seg godt ut på bildene i salgsoppgaven.

Tenk "utenfor boksen"

De siste 15 årene har vi sett en kraftig økning i antall gårdsbruk for salg. Med koronaen var det flere kjøpere som fikk øynene opp for en landlig tilværelse, med ro og god plass. I tillegg blir det generelt sett vanligere å selge landbrukseiendommer ut av familien.

Det er vel og bra med fine bilder, men det finnes gode grunner til å tenke litt "utenfor boksen" når du skal selge gårdsbruket, slik at akkurat din landbrukseiendom får maksimal mulighet til å synes i et travelt marked.

Sjekk våre gode grunner til hvorfor det kan være lønnsomt å selge tidlig på året nedenfor.

 

4 grunner til å selge tidlig på året

1. Unngå å bli borte i mengden

Dette er det viktigste punktet. Når de fleste selgere sikter seg inn på sommermånedene, skaper det trengsel i markedet. Høysesongen er mellom mai og september, og ellers i året er det ofte mindre nye gårdsbruk på markedet.

Legges din eiendom ut for salg i en av årets første måneder, vil den nyte godt av mindre konkurranse, og det er lettere å skille seg ut.

Etterspørselen etter landbrukseiendom er nokså konstant, og er du synlig i markedet når tilbudet er lavest, kan det gjøre en stor forskjell for salget ditt.

2. Nå langsiktige kjøpere

Noen kjøpere har kontakt med oss i flere år før de finner den eiendommen de er på jakt etter. Hvis ditt gårdsbruk matcher deres ønsker, betyr det mye mer for dem, enn når på året du selger. Du er dermed ikke avhengig av å vente til høysesongen for å kunne oppnå en god pris.

3. Nytt år, nye idéer

Vi mennesker har en tendens til å følge kalenderen når vi skal forandre noe i livet. eller tenke nytt. Mange potensielle kjøpere sitter lenge på gjerdet og tenker, før de kommer fram til at «neste år gjør vi det.» Da kan det være smart å være klar i januar.

4. Utnytt den stille tiden

Hvis du ønsker å selge tidlig på året kan du utnytte en tid som er litt roligere i landbruket. Dettek an være en fordel både for deg som selger, men også for potensielle kjøpere. Ønsker du å selge på begynnelsen av året lønner det seg å ta kontakt med landbruksmegler allerede i november eller desember. Det gir oss tiden vi trenger til å forberede salget. Det er fullt mulig å ta like flotte bilder av gården din i strålende vintersol med litt snødekke som det er i vårsola, men det krever litt mer tålmodighet og planlegging, og tid til å vente på de riktige værforholdene.

Taksering og innhenting av all informasjon om eiendommen kan også ta litt tid, så det lønner seg å starte prosessen allerede på høsten.

Med en godt forberedt salgsoppgave, vakre bilder og riktig pris – og god synlighet i markedet utenfor høysesongen – vil vi ha veldig gode muligheter til å finne riktig kjøper til din landbrukseiendom.