Historisk eiendom i Sarpsborg kommer for salg

Store Tune gård ved Tunevannet skal selges

Eiendommen Store Tune gård i Sarpsborg har tilhørt samme familie siden 1700-tallet. Nå skal den selges.

Når én av Sarpsborgs mest kjente eiendommer skal selges, vies det naturlig nok oppmerksomhet, ikke minst lokalt. 

Nyheten ble nylig omtalt av Sarpsborg Arbeiderblad, som har gitt oss tillatelse til å gjengi deler av sin artikkel her:  

I 1796 ble Store Tune gård overtatt av familien som i dag eier eiendommen i sørenden av Tunevannet.

Siden den gangen har eiendommen gått i arv fra generasjon til generasjon og i dag er det hele 19 arvinger som eier gården sammen.

Det er også en av grunnene til at den historiske eiendommen skal selges, forteller ansvarlig megler i Landkreditt Eiendom.
– Når det er så mange eiere, er det mange meninger og ønsker. Hovedårsaken til at den selges er at sameiet ikke skal fortsette videre til neste generasjon, hvor det plutselig kan bli 40 eiere. Det kommer til et punkt der det er mange nok eiere, sier Kim André Johansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Store Tune gård er en landbrukseiendom med et våningshus, og tomtearealet er på hele 141.602 kvadratmeter. Det gjør Store Tune gård til en av Sarpsborgs største eiendommer, uansett kategori.

– Jeg tror veldig mange sarpinger har et forhold til eiendommen. Om det bare er fordi de har kjørt forbi den hundrevis eller tusenvis av ganger. Men det er nok svært få som har vært inne på tunet, de fleste har nok sett den utenfra, sier Johansen.

Saken er skrevet av Sarpsborg Arbeiderblads journalist Ole Martin Skaug, og kan leses i sin helhet her (saken er bak betalingsmur).