Sparte 15 000 kr i året på å flytte personforsikringene til Landkreditt

Foto: Eivind Wårum og Marthe Velo

- Skulle det skje noe med meg, er det godt å vite at familien min er sikret, sier gårdbruker Eivind Wårum. Som medlem av Norges Bondelag, har han kjøpt rimelige og gode personforsikringer hos Landkreditt.

Høyt opp i en åsside på Jevnaker, med panoramautsikt mot Randsfjorden, ligger gården Velo Vestre. Her holder den driftige bonden Eivind Wårum til sammen med kona Marthe, to barn, 130 vinterfôra sauer, 27 okser av rasen Hereford og 49 storfe.

Gode medlemsfordeler på bank og forsikring

Som medlem i Norges Bondelag har du mange fordeler i Landkreditt.

Sjekk dine medlemsfordeler

Eivind er sauebonde, ammekubonde og driver med kjøttproduksjon og skogdrift. For å spe på inntekten jobber han i tillegg som snekker og med snøbrøyting. Han er med andre ord en svært travel gårdbruker med mange risikofylte arbeidsoppgaver.

- Det er stor risiko forbundet med mye av det jeg driver med. Jeg kan bli angrepet av et dyr, komme i klem mellom en vegg og et dyr eller en maskin, traktorvelt er ikke uvanlig i landbruket, og jeg kan skjære meg på en sag for å nevne noe. Farene er mange, forteller Eivind.

Bonden har kanskje Norges tøffeste yrke og er mer utsatt for skader og ulykker. Det å være bonde er også et sårbart yrke fordi de fleste bønder driver for seg selv.

- Alt rundt driften på gården er helt avhengig av meg. Sånn sett er jeg gårdens viktigste ressurs. Skulle jeg bli syk, eller på en eller annen måte bli satt ut av spill, så ville alt stoppe opp. Derfor er det viktig å ha gode personforsikringer, som sikrer familien min økonomisk. Det gir meg uvurderlig trygghet, understreker Eivind.

Les mer: - Lykken var komplett, så angrep kua

 

740X488_Landkredit-15.jpg

Eivind utfører mange arbeidsoppgaver som er forbundet med en risiko for skader. Foto: Tun Byrå

Enkelt å bytte

Eivind er aktiv i Bondelaget og leder av lokallaget på Jevnaker. Gjennom medlemskapet får han tilgang på Bondelagets personforsikringer hos Landkreditt.

- Dette er en svært gunstig avtale. Selv om jeg valgte en vesentlig bedre dekning enn det jeg hadde tidligere, så sparer jeg en god del penger hvert år. Og det kommer godt med for en bonde som ikke har valgt verdens best betalte jobb, smiler Eivind.

Selve jobben med å flytte forsikringene var mye enklere enn det han hadde fryktet.

- Alt det praktiske tok Landkreditt seg av så det merket jeg lite til. Jeg måtte bruke litt tid på en helseerklæring, men den var enklere å fylle ut enn jeg hadde trodd. Og med tanke på hva jeg sparte så var det en god timespris for å si det sånn, ler Eivind.

Mange er kanskje usikre på hvilke personforsikringer en trenger. Her har Landkreditt gode rådgivere som hjelper deg med å forstå og fastslå ditt behov.

I tillegg til livsforsikring valgte Eivind å kjøpe uføreforsikring, yrkesskadeforsikringulykkesforsikring og kritisk sykdomsforsikring.

- Skulle det skje noe vil jeg være godt sikret. Det gir meg trygghet og ro rundt det økonomiske perspektivet ved å drive en gård. Det er viktig for hele livssituasjonen min å ha det i orden, understreker han.

740X488_Landkredit-10.jpg

For bonden Eivind er det viktig at familien skal være økonomisk sikret hvis uhellet skulle være ute. Foto: Tun Byrå

Les mer: - Jeg har jo ikke tid til å være syk

Gode rådgivere

I tillegg til gunstige personforsikringer, er Eivind svært fornøyd med at Landkreditt har rådgivere som er tilgjengelig for spørsmål og råd.

- Jeg opplever at de har gode rådgivere som forstår hverdagen min som bonde. Og så er det et pluss at de er lokalt til stede her på Hadeland og alltid tilgjengelig for en prat enten det er på telefonen, eller at de kommer innom gården når det gjelder større saker, sier han.

Eivind og Marthe overtok gårdsdriften i 2007. Siden den gang har de bygd toppmoderne, nytt sauefjøs og nytt kaldfjøs for oppfôring av storfe. Nå planlegges oppgradering av nok en driftsbygning med tanke på flere produksjonsdyr. Det blir i tilfelle en stor investering og mange valg må tas i den forbindelse.

- Jeg er godt fornøyd med Landkreditt bank og forsikring for måten de tar tak i spørsmål og deres gode vurderinger. Jeg opplever at de er dedikert og har forståelse for min situasjon og driften min. Det lover godt for kundeforholdet fremover, avslutter gårdbruker Eivind Wårum.

740X488_Landkredit-6.jpg

Gårdbruker Eivind Wårum har planer om nye investeringer på gården. Da er det bra å støtte seg på gode rådgivere hos Landkreditt. Foto: Tun Byrå

Som Bondelagsmedlem får du disse personforsikringene i Landkreditt til svært gode priser: