Hopp direkte til innhold

Blogg - Sunt bankvett

Tid for en årsvurdering

Tid for en årsvurdering

31. desember 2015

Ved årsskiftet kan det være på sin plass å vurdere året som gikk. Bruk en time i nyttårshelgen til å se bakover, men også framover i 2016.
Mer om skog og skatt

Mer om skog og skatt

29. oktober 2015

Regjeringens forslag til skatteendringer får spesielle utslag for skogen. Endringene ødelegger ikke muligheten for bruk av skogfond.

Dyrere med ny driftsbygning

15. oktober 2015

Forslag til endrede avskrivningsregler og beskatning av tilskudd gir deg høyere skatt enn tidligere på nye husdyrbygg.
Skatt ved eierskifter i familien

Skatt ved eierskifter i familien

12. oktober 2015

De varslede endringene i forbindelse med statsbudsjettet for 2016 endrer på et prinsipp som har vært rotfestet i landbruket: Selger man en landbrukseiendom til en nøktern verdi i familien, skal ikke skatt være med på å redusere familiens egenkapital.
Urolige aksjemarkeder

Urolige aksjemarkeder

26. august 2015

Den siste tidens børsuro har skapt dramatiske overskrifter i media. Det er lett å bli nervøs for den som eier aksjefond. Men den langsiktige sparer bør forholde seg i ro når det stormer på verdens børser. Tålmodighet lønner seg og dette vet heldigvis de fleste av våre fondssparere.

Husk søknadsfrist 20. august

11. august 2015

Frist for søknad om produksjonstilskudd nærmer seg. Oppdater deg her på hva som er nytt. Noen vil for første gang miste muligheten til tilskudd.

Verdi ved eierskifte mer enn doblet

19. juni 2015

Drøyt tusen bønder overdro gården året før arveavgiften ble fjernet. Antall overdragelser ble doblet og samlet verdi økte fra 1,7 til 4,3 milliarder.

Oppklaring om festeavgift

8. juni 2015

Det er forvirrende mange dommer om festeavgift. Regjeringen foreslår en maksgrense. Her får du en oversikt over hvor saken står nå.
Forrige 1 2 3 Neste 

I bloggen vår, Sunt bankvett, presenterer vi aktuelle saker som er nyttig for din økonomiske hverdag. Enten du driver landbruk eller om du er personkunde, vil du finne saker om blant annet sparing, lån, forsikring, banktjenester og sikkerhet.