Ny valgløsning i Landkreditt

Medlemsvalget til Landkreditt tar i år bruk en ny digital løsning, som vil gjøre det enklere for medlemmene å stemme.

Medlemsvalget har vært digitalt siden 2013. Dette har bidratt til en betydelig økning i valgdeltagelsen, sett i forhold til hva vi klarte med å avholde valgene på medlemsmøter. Det digitale landskapet er imidlertid stadig utvikling, og gir nye krav til sikkerhet og forventninger i forhold til brukervennlighet.

– Vi er svært glade for at vi i år kan tilby en valgløsning som er enda sikrere, og mer brukervennlig. Vi håper at så mange medlemmer som mulig, vil benytte muligheten for å stemme frem nye regionale tillitsvalgte i Landkreditt SA, sier styreleder i Landkreditt, Hans Edvard Torp.

Den nye valgløsningen, Digitalvalg, har pålogging med BankID, noe som gjør den til en svært sikker løsning for medlemmene. Løsningen er godt utprøvd, og benyttes av ulike finansinstitusjoner. Sikkerhet og funksjonalitet er viktig, siden medlemsdemokratiet er et satsningsområde i Landkreditt.

– Medlemsvalget er viktig for å ivareta et godt medlemsdemokrati. Vi er opptatt av å ha aktive eiere som styrer Landkreditt i riktig retning, til det beste for bøndene i Landkreditt og Norge. Så bruk muligheten, og stem, appellerer Torp.

Slik stemmer du i medlemsvalget

Det er mulig å stemme fra 24. januar til 14. februar. Alle medlemmer som har stemmerett, og e-post registrert hos oss, vil motta en e-post med informasjon om valget. Vær oppmerksom på at vi ikke sender deg en lenke som går rett inn i løsningen. Dette er av hensyn til sikkerheten.

Slik stemmer du:

  • Gå til Landkreditt.no/valg
  • Logg inn i vår valgløsning med BankID

Det er Kantega som levererer valgløsningen, så husk derfor at det er Kantega sitt navn som vil dukke opp når du logger deg på med BankID.

Har du ikke registrert e-postadresse hos oss, kan du selv registrere dette i nettbanken nå i forkant av valget, for å motta valginformasjon.

Dersom du ikke har registrert e-post, kan du fortsatt gå inn på Landkreditt.no/valg for å stemme når valgperioden er i gang, så lenge du har stemmerett. Alle låntakere og medlåntakere, som har driftskreditt eller et lån med pant i landbrukseiendom i Landkreditt Bank, er medlemmer og har stemmerett.

Dersom du ikke har BankID, eller ikke kommer deg inn i løsningen, kan du ta kontakt med oss på organisasjon@landkreditt.no eller 23 00 08 00 for å få hjelp til å stemme. Bedrifter som kan stemme vil få tilsendt brukernavn og passord.

Løsningen er fortsatt anonym, så selv om du logger inn i med BankID, vet vi ikke hvem som stemmer på hvilke kandidater.