Sikker kortbruk i ferien

Det er ferietid, og mange skal ut på reisefot. Hva bør du være ekstra oppmerksom på når du bruker kortet ditt på reise?

Det er ferietid, og mange skal ut på reisefot. Hva bør du være ekstra oppmerksom på når du bruker kortet ditt på reise?

Sikrere med kredittkort

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkortet både før og under reisen. Betaler du minst 50 prosent av reisen med Landkreditt MasterCard, er du for eksempel dekket av en av markedets beste reise- og avbestillingsforsikringer – uten egenandel.

Det en trygg løsning å betale med kredittkort på reise. Da blir ikke kontoen din tappet for penger hvis du blir utsatt for kortsvindel. Du mottar faktura på etterskudd, slik at du i fred og ro kan gå gjennom kjøpene dine før du betaler.

Meld fra om tapt kort

Vi anbefaler at du alltid tar med deg to kort på reise. Da stiller du sterkere hvis du mister eller blir frastjålet et av kortene. Husk bare å oppbevare dem hver for seg. Hvis du er uheldig og mister eller blir frastjålet kortet ditt, ringer du straks vår døgnåpne sperretjeneste på telefon 23 00 08 00.

Betal i lokal valuta

Ofte vil du få valget mellom å betale i lokal valuta eller norske kroner (NOK) når du handler i utlandet. Betaler du i NOK i utlandet, vil vekslingskursen som regel være dårligere. Derfor anbefaler vi å betale i lokal valuta.

Sjekk før reisen

Husk å sjekke utløpsdatoen på kortet ditt før du reiser, så er du sikker på at du får brukt kortet ditt under hele reisen.

I mobilbanken sjekker du enkelt regionsperren for dine bankkort. Dette gjelder riktignok ikke for Landkreditt MasterCard, hvor vi ikke tilbyr regionsperre. Har du ikke allerede mobilbankappen, bør du laste den ned til telefonen din før du reiser.

Mangler du kredittkort?

Hvis du vil være sikker på å ha kredittkortet i hende til sommerferien, bør du bestille så snart som mulig. Det tar inntil 14 dager å få kortet, selv om det i mange tilfeller går fortere.