En kvinne ser på papirer og regnemaskin med en bekymret mine.
Illustrasjonsbilde: istock / Geber86

Snakk med oss

Høye strømpriser, matvarepriser og renter gjør at mange er urolige for økonomien. Tror du at du vil få problemer med å betale lånet, har vi en oppfordring: Snakk med oss!

Høye strømpriser, matvarepriser og renter gjør at mange er urolige for økonomien. Tror du at du vil få problemer med å betale lånet, har vi en oppfordring: Snakk med oss!

Mange er bekymret for det skal bli tøft økonomisk gjennom vinteren.

Lars Johannessen er banksjef for personmarked i Landkreditt Bank. Han tror mange kvier seg for å kontakte banken med sine økonomiske vanskeligheter. Samtidig mener han dialog er en viktig del av løsningen og oppfordrer til åpenhet.

– Det er veldig forståelig at mange kan synes det er vanskelig komme til oss med problemer. Men husk at vi er mennesker vi som sitter her i banken også, og vi har et oppriktig ønske om at våre kunder skal klare seg godt gjennom tider som dette. Vi ønsker derfor å komme tidlig i dialog med de som ser at de kan få det vanskelig, sier han.

Sammen med den enkelte kunde kan banken bistå med en gjennomgang av totalsituasjonen. Kanskje er det tiltak som kan avhjelpe situasjonen, som for eksempel avdragsfrihet for en periode eller forlenget nedbetalingstid.

Ikke vent for lenge

Økonomiske bekymringer kan medføre en betydelig psykisk belastning for den enkelte. Johannessen er opptatt at de som ser de vil slite økonomisk tar kontakt i tide, før problemene har vokst seg så store at de fremstår uoverkommelige.

– Det er alt å vinne på å komme raskt i gang med å ta tak i situasjonen, både for kunne rette opp situasjonen i tide og å unngå unødvendig belastning for den det gjelder. Ikke la problemene tårne seg opp før du kontakter oss, oppfordrer han.