Kombinert nærings-/boligbygg. Godt egnet som dyrehotell. Landlig men likevel sentralt.

Nannestad - Maura
Landbrukseiendom

Velkommen

Velkommen til Gardermovegen 160. Dette er en nærings-/boligeiendom i landlige og idylliske omgivelser. Den landlige beliggenheten til tross er det kun 5 km til Maura, 11 minutter med bil til Gardermoen og enkel tilgang til de store utfartsveiene, noe som gjør stedet attraktivt.

Eiendommen består av to tomter på tilsammen 5167,3 kvm. En del av tomten benyttes som parkeringsplass for reisende fra Gardermoen, mens resten er opparbeidet med stor, asfaltert gårdsplass, en koselig, inngjerdet hage og luftegårder.

Bygningen på tomten består av en enebolig på ett plan og kjeller, og en tilbygget næringsdel over to plan med et areal på 408 kvm. Bygget benyttes som dyrehotell, men kan tilpasse andre løsninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser ca. 5 km sørøst for Maura i Nannestad kommune. Den landlige beliggenheten til tross har stedet en relativt sentralt plassering med tanke på Oslo lufthavn, noe som har gjort stedet svært attraktivt. Oslo lufthavn kan nås med bil på ca. 11 minutter og det tar ca. ett kvarter til påkjøringen til E6.

Maura kan skilte med daglige servicetilbud som blant annet dagligvarebutikker, offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager. Stedet ligger for øvrig tett på Romeriksåsen som byr på en rekke fine tur- og rekreasjonsområder i skog og mark. I tillegg finnes det flere badeplasser i Hurdalsjøen, samt ved Gåfossen i Steinelva. Hurdalsjøen kan sommerstid også by på et yrende båtliv og gode fiskemuligheter.

På Maura ligger Nannestad skisenter - Åslia, med familievennlige bakker, samt snowboard- og skiskole. Bjerke IL er det lokale idrettslaget. De har stor satsing innen skisport og fotball. Her er også et meget flott skiskytteranlegg på Nordåsen skistadion, samt lysløyper innover i marka.

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 og Kiwi på Nannestad, samt Rema 1000 og Extra med post/bank i butikk på Maura. Ved Kiwi er det apotek. På Nannestad ligger også Europris, Felleskjøpet, flere frisører og blomsterbutikk. Det er ellers kort vei til Amfi Eidsvoll og Jessheim storsenter, hvorav sistnevnte har 140 butikker, serveringssteder og attraktive servicetilbud.

Området har offentlig kommunikasjon via buss . Nærmeste holdeplass er Sørmoen som ligger langs hovedveien. Med bil tar det ca. 8 min til Maura, 14 min til Nannestad, 11 min til Råholt, 11 min til Oslo Lufthavn og 47 min til Oslo.

Fra eiendommen er det ca. 4,6 km til Maura barneskole og og 7,4 km til Nannestad ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Bjerke barnehage er den nærmeste.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra Gardermovegen via stikkveg tilhørende naboeiendom. Det er tinglyst adkomstrett for flere eiendommer via naboeiendommen, men det er ukjent om rettighet også gjelder for salgsobjektet. Vegrett anbefales nærmere undersøkt.

Jord, skog og tun

Uteområde:
Eiendommen består av to tomter med et samlet areal på 5167,3 kvm, fordelt på 0,7daa fulldyrka jord, 1,9daa tun/fastmark og øvrige deler er bebygd eller opparbeidet gårdsplass. Tilleggsteig (g-/bnr 30/10) består av 0,2daa fulldyrka jord, 0,8daa produktiv skog og 0,5daa er fastmark og/eller bebygd del av tomt. Tomten er for det meste flat og oppdelt til ulike formål. Det er blant annet anlagt parkeringsplass for reisende fra Gardermoen, asfaltert gårdsplass og en koselig hage med gress, trær og beplantninger. Hagen er inngjerdet med skigard og gjerde.

Det skal gjennomføres en grensejustering på eiendommen med nabo for å rette opp tomtegrenser. Det er uvisst hvor stort areal dette utgjør, men vedlagt kart i salgsoppgaven estimerer ca. 250 m².  Eiendommen vil derfor få ca. 250 m² mindre tomteareal enn det som er oppgitt i annonsen, takstrapporter og det kartene viser fra kommunen og NIBIO.

Mellom trærne kan man ta en pustepause på en benk, mens barna kan leke fritt med ballspill, trampoline og annet. I tilknytning til dyrehotellet er tomten inngjerdet og delt opp i luftegårder. Utenfor boligdelen, mot hagen, er det en herlig terrasse på  72 kvm, og det romslige arealet gir gode muligheter for avslapping, soling og sosiale grillsammenkomster.

Eneboligen ble oppført i 1968 og ble rehabilitert og tilbygd med næringsdel i 1986. I ettertid er det gjort periodevise oppgraderinger som nytt taktekke på den sørvendte delen. De fleste vinduer og terrassedører er byttet i perioden 2011-20, og i 2011 ble det også gravd dreneringsrør langs grunnmuren og har utløp til kum. I 2021 ble det tettet en lekkasje i yttertaket rundt pipen og det ble samtidig montert pipehatt. I 2020 ble det etablert minirenseanlegg.

Parkering:

I tilknytning til eneboligen og dyrehotellet er det asfaltert gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Deler av tomten benyttes ellers til utleie av parkeringsplasser for reisende fra Gardermoen.

Innhold og standard

Næringsdel:

1. etasje: Resepsjon, kennel, kattehotell m/ kjøkken, vaskerom, fõrrom, fønerom, garasje, ganger m.m

Kjeller: Gang/trapp, tidl. kjøkken, teknisk rom, 2 bad og 2 soverom.

Næringsdelen ligger tilknyttet boligdelen, med felles inngang til enhetene. Bygningen ble oppført over to plan i 1986, og har et samlet areal på ca. 408 kvm. Med unntak av enkelte moderniseringer i nyere tid er standarden fra byggeår. Næringseiendommen er et typisk "eier er leier" objekt og den årlige leieinntekten er på 480 000 kr per år. Bygningen er tilpasset dagens næring som dyrehotell, og kan med forholdsvis enkle grep endres noe ved behov.

Dyrehotellet har kennel med 32 rom/båser og kattehus med 27 rom/båser. Båsene har konstruksjoner av galvanisert metall og hver bås er tilknyttet utvendig innhegning/utegård. Gulvene har malt/epoksybelagt betong. I kennelen er det uttak for vann og slukrenner, og i 2018 ble det montert varmepumpe.

I kattehuset ble kjøkkenet fornyet samme år. Kjøkkenet har over- og underskap med hvite, slette fronter og mørk benkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Ved siden av kjøkkeninnredningen er det montert en skyvedørsgarderobe med speilfronter.

I samme etasje er det resepsjon, forrom, fønerom, garasje, ganger og eget vaskerom. I resepsjonen er det varmepumpe fra 2021, og på vaskerommet er det oppvaskkum med ettgreps blandebatteri, dusjarmatur og opplegg for vaskemaskin. I kjelleren av bygget er det gang med trapp, et tidligere kjøkken, teknisk rom, to bad og to soverom.

Enebolig:

1. etasje: Gang, bad/wc/vaskerom, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom.

Kjeller: Uinnredede kjellerrom og råkjeller.

Kjøkken: Kjøkkenet ligger i eget rom og har utgang til terrasse, perfekt om man vil ta med måltidene ut. På gulvet er det terrakottafargede fliser og veggene har hvitmalt panel. Himlingen er lyssatt med downlights og gir et godt supplement til dagslyset.

Kjøkkeninnredningen antas å være fra 1985. Den har malte profilfronter i en bondeblå farge og nedfelt oppvaskkum i heltre benkeplate. Mellom skap og benk er det benkebelysning og sandfargede fliser på veggene. Kjøkkenet har videre avtrekk fra kjøkkenventilator ved komfyrs plass og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue og spisestue: Boligen har en hyggelig stue og spisestue med dobbel skyvedør mellom rommene. I stuen er det laminat på gulvet, lysmalt panel på veggene og god plass til møbler som sofa, tv-benk og en godstol eller så. Et vindu gir fin utsikt mot hage og landbruk, og som oppvarming er det varmepumpe fra 2021.

Spisestuen har gråmalt panel på veggene og terrakottafargede gulvfliser i to nyanser, lagt i sjakkmønster. Det er god plass til langbord hvor man kan samle familie og venner til måltider, brettspill og sosial hygge. En tofløyet dør gjør det lett å trekke ut på fine sommerdager, og som oppvarming har rommet en liten vedovn.

Bad/wc/vaskerom: Baderommet ble rehabilitert i 1999 og har en tidstypisk stil. Det er sandfargede fliser på gulvet og på vegger over brystningspanel, malt i en blågrå farge. Himlingen er mønet og pent lyssatt med downlights. Taket har hvitmalt panel og fremhever blottede, mørkbeisede bærebjelker som er utstyrt med spottere.

Baderomsinnredningen består av eikefarget benkeskap med heldekkende servant, og over servanten er det et speil. Videre har badet et gulvmontert toalett, varmekabler, opplegg for vaskesøyle og et innfliset boblehjørnebadekar. Badekaret har dusjvegg i glass og dusjgarnityr med hånddusj på stang, montert på vegg. Over badekaret er det et vindu og elektrisk avtrekksvifte.

Soverom og garderobe: Boligen har to soverom, begge med laminatgulv og malte vegger med panel. Hvert rom har selvfølgelig plass til dobbeltseng, og ett har et romslig garderobeskap med hvite, slette skyvedører og skuffer med eikefronter. Uinnredede kjellerrom kan benyttes til lagring.

Bygningers arealer

Bolighus:
Totalt BRA (bruksareal): 174
BRA-i totalt:
1. etasje: 86  kvm.
Kjeller: 88 kvm.

TBA totalt: 72 kvm

Kennel:
Totalt BRA (bruksareal): 408
BRA-i totalt:
1. etasje: 311 kvm.
Kjeller: 97 kvm.

Informasjon om arealbegrepene Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er: BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten. TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten. GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal. Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.: BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA. Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate). Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Eneboligen oppvarmes med gulvvarme på badet, varmepumpe fra 2021 i stuen og panelovner for øvrig. Som tilleggsvarme er det vedovn i spisestuen. Ventilasjonen er naturlig, kombinert med romventilator på ett soverom, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet ble oppgradert med ny innmat i 2020 og har automatsikringer. Videre har boligen en 194 liters varmtvannsbereder fra 2010.

Næringsdelen oppvarmes med panelovner, varmevifte og luft-til-luft varmepumper fra henholdsvis 2018 og 2021. Ventilasjonsanlegg og det elektriske anlegget er hovedsakelig fra byggeår. Sikringsskap/hovedtavle har innmat med jordfeilautomater fra 2020 og det er flere 3-fas uttak i bygget. I tillegg er det skiftet utebelysning med 11 nye enheter i nyere tid. For øvrig har næringsdelen to varmtvannsberedere á 198 liter fra henholdsvis 2019 og 2021.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger utenfor regulert område.
Overordnet gjelder Kommuneplan for Nannestad 2018-2035. Eiendommen/området er i planen avsatt til LNRF-formål (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag).

Eiendommen ligger i hensynsområde med ras- og skredfare. (kommuneplan). Utbyggingspotensial må ses i sammenheng med tomtens beskaffenhet, tillatt utnyttelse og arealformål. Eiendommen vurderes å ha et potensial for utbygging, men verdien av et slikt potensial er ikke hensyntatt ut ifra et kost/nytte-perspektiv.

Odel - Konsesjon

Egenerklæring om konsesonsfrihet må sendes til kommunen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 30
  • Bruksnummer: 8
  • Fylkesnummer: 32
  • Fylkesnavn: Akershus
  • Kommunenummer: 3238
  • Kommuneområde: Nannestad - Maura
Les mer