Flott gårdsbruk med 3 eneboliger, driftsbygning og stabbur. Unikt eventbygg med innendørs «westernby». Meget sentralt.

Ullensaker - Allgardheim
Landbrukseiendom
Meglerinformasjon

Velkommen

Velkommen til Berg søndre på Algarheim.

Kort fortalt
- Flott gårdsbruk på 1277 dekar.
- Sentral og idyllisk beliggenhet.
- 719 dekar produktiv skog.
- Tun med hage og gruset areal.
- Våningshus på ca. 384 kvm.
- Kårbolig på ca. 187 kvm.
- Utleiebolig på ca. 182 kvm.
- Sjarmerende stabbur.
- Flere oppgraderinger fra senere år.
- Låve med kontor og lager.
- Garasje med innendørs westernby.
- Vannbåren gulvvarme i flere bygg.
- Terrasse med svømmebasseng.
- Mulighet for gode leieinntekter.

Beliggenhet

Gårdsbruket ligger ca. 4 km nordøst for Algarheim i Ullensaker kommune, sentralt plassert, kun 8 km fra Jessheim sentrum. På Algarheim kan du nyte landlig idyll, og samtidig ha kort kjørevei til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter, jernbane og Øvre Romerikes største kjøpesenter. Med 4-felts motorvei tar det drøyt 40 min inn til Oslo.

Algarheim har gode og trygge oppvekstsvilkår, med mange fritidstilbud og kort vei til barnehage og skoler i alle trinn. I tilknytning til skolene har du svømmehall, håndballbane, basketballbane, fotballbane og sandvolleyballbane, samt SFO og mange tilbud innen idrett og kultur. Vinterstid lages det hoppbakke, akebakke, skiløyper og skøytebane. I 2021 åpnet det nye Jessheimbadet. Her er det boblebad, badstuer og hele seks bassenger å boltre seg i.
Ca.15 min kjøring fra boligen ligger Nordbytjernet, som er hele Jessheims favorittsted om sommeren. Her er det deilige badeplasser, grillplass, bade- og fiskebrygge, volleyballbane, samt populær tursti tilrettelagt for barnevogn og rullestol. Det er også kort vei å kjøre til Langelandsfjellene, som er kåret til kommunens mest attraktive friluftsområde.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Extra, Kiwi og Rema 1000. Bymessige fasiliteter og servicetilbud finnes på Jessheim, kun 13 min kjøring fra eiendommen. Her ligger blant annet Jessheim storsenter, som med sine 150 butikker er Øvre Romerikes største kjøpesenter. Jessheim kulturhus ligger ved siden av senteret og byr på konserter, teaterforestillinger, revyer, kunstutstillinger og tre kinosaler.

Fra Jessheim er det gode togforbindelser til blant annet Oslo, og få min til Oslo lufthavn. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Jessheim, 13 min til Vormsund, 17 min til Oslo lufthavn og 45 min til Oslo sentrum.
Det går kun skolebuss fra Berg, like ved eiendommen. Det er det ca. 4,2 km til Algarheim barneskole og ca. 8,5 km til Gystadmarka ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Jord, skog og tun

Uteområde
Eiendommen er på totalt  1278 daa og har en solrik, sentral beliggenhet. 517 daa består av fulldyrka jord, hovedsakelig til kornproduksjon, og omlag 719 daa er produktiv skog. Det er også noe innmarksbeite. Den dyrka jorda er fordelt på tre skifter, alle med lettdrevet areal og adkomst via bilvei. Skogen ligger i relativt flatt terreng øst og syd for tunet, og er godt egnet til maskinell drift.

Eiendommen har et tun på vestsiden av Jødalsvegen, og her er det bygd et stort våningshus, et stabbur og en driftsbygning. På østsiden av veien har eiendommen en tilbaketrukket kårbolig, et utleiehus og en garasje/verksted fra 2010. Det er plenareal rundt bygningene, samt store, grusede gårdsplasser og kjøreareal rundt om. Våningshuset har et flott terrasseareal mot syd, blant annet med utestue og svømmebasseng.

Jord:
Fulldyrka mark utgjør 517,5 daa.
Skog høy bonitet 528,7 daa.
Skog av middel bonitet 189,7 daa.
Skog av lav bonitet 1,7 daa.
Uproduktiv skog 6.0 daa.
Åpen jorddekt fastmark 13,9 daa.
Bebygd annet areal 20,7 daa.

Arealet er godt arrondert noe kupert men lettdrevet. Drenering av noe varierende alder, trolig noe tegl og noe plast. Arealet er i jordsmonnkart definert som jord av god og svært god kvalitet. Arealet har en blanding mellom leire og sandholdig leire. Noe over halvparten av arealet har stor erosjonsrisiko. Dette kan innebære begrensning på høstbearbeiding av arealet. Det dyrkes korn på hele arealet.
Lengst i sydvest er det to mindre skifter med innmarksbeite. Disse er pr. dags dato ikke i bruk. Arealet har dog en verdi i form av utleie til havning etc.

Jordleiekontrakten utløper høsten 2024. Leien er kr 400,- kr/daa.


Skog:
Skogen er samlet i en teig øst og syd for tunet. Teigen har grei adkomst både delvis fra bilvei og delvis over egen innmark. Gjennomsnittlig drifstavstand ca 400m. Terrenget er relativt flatt og godt egnet til maskinell drift. Takstmann befarte ikke teigen da det var lovet en eldre skogbruksplan samt at det på befaringstidspunktet var mye snø i området.
Takstmann har i ettertid fått forelagt en aktivitetsrapport fra skogfondkonto som viser at i perioden 2011 til og med 2014 ble innmålt 2.946 kbm tømmer noe som tilsvarer ca 3.500 kbm stående virke. Tilveksten i perioden etter 2013 utgjør trolig noe mere enn avvirket volum. Da det ikke er fremlagt en skogbruksplan må opplysninger i gårdskart legges til grunn sammen med erfaringer takstmann har fra andre eiendommer. Produksjonsevne er beregnet på bakgrunn av bonitetsfordeling i Gårdskart. Nibio har flyfoto av eiendommen. Ved hogstklassefordeling er det lagt til grunn at det stod ca. 30 kbm per daa ved sluttavirkning. Avvirket volum i perioden 2011 til 2014 utgjør da ca 100 daa som idag utgjør Hkl 2. Resterende skog er fordelt mellom Hkl 4 og 5 skjønnsmessig. Tall er sammenlignet med flyfoto.
I 2012 er det utbetalt kr. 57.098 til skogkulturarbeide.
Øst på eiendommen er det MiS (miljøregistrering) registrering i skogen.

Hogsklassefordeling:
HK 1 - 0 daa
HK 2 - 100 daa
HK 3 - 0 daa
HK 4 - 270 daa
HK 5 - 350 daa

Stående skog:
Gran - 11 000 m3
Furu - 2 000 m3
Lauv - 1 000 m3
Tilvekst - 480 m3
Prod. evne - 510 m3

Av stående skog er det forutsatt at 80% utgjør granbestand, 15 % furu og resterende lauv.

Forutsetninger ved beregning av avkastning
- 80% av stående volum er omsettbart virke
- Virkespris utgjør et gjennomsnitt over tid
- Driftspris er vurdert på bakgrunn av drifstavstand, volum per tre og tretthet
- Utgifter til fremtidig kulturarbeidet
- Kostnader ved innmåling/omsetning av virke
- Utgifter til veivedlikehold, reparasjon av kjøreskader
- Utgifter til administrasjon
- Driftspris kr. 170,-.

Jakt

Eiendommen utløser rett til jakt på rådyr (500 daa) men ikke rett til fellingstillatelse for elg (1.000 daa). Arealet inngår i et felles elgjaktvald.
Dagens jaktlag har ønske om å delta i elgjakta etter ny eier har overtatt. Slik avtale må være en vinn-vinn situasjon for selger og kjøper.

Innhold og standard

Våningshus:
Oppført i 1908, rehabilitert 1980/2011.

Areal BRA-i

1 etg           200 kvm
2.etg           166 kvm
kjeller         18 kvm
Sum BRA-i 384 kvm

Planløsning våningshus
1. etasje: Vindfang, wc, hall m/trapp, trapperom, bad, kjøkken, stue, spisestue, vaskerom, kontor og lagerrom.
2. etasje: Trapperom, stue, 4 soverom, 2 bad, 2 alkover, gang, mellomgang og 3 boder. Kjelleretasje: Trapperom, bod og teknisk rom.

Standard: Våningshuset er et ærverdig bygg fra 1908 med boligareal i første og andre etasje, samt boder og teknisk rom i kjeller. Bygget ligger på tunet på vestsiden av veien, omkranset av plenareal. Mot syd er det bygd en stor terrasse på ca. 170 kvm hvor sommerdagene kan nytes i fulle drag. Terrassen har nedfelt svømmebasseng på 6,5 x 3,5 meter med overbygg, samt en koselig, åpen hagestue på ca. 25 kvm.

Boligen fikk flere nye vinduer, entrédør og balkongdør i 2011. Samme år ble det lagt nye gulv med vannbåren gulvvarme i entré, kjøkken og dagligstue, samt pusset opp stue og kontor. I 2012 ble kjøkkenet modernisert. Boligen har hele tre bad, et toalettrom, vaskerom, fire soverom, kontor og to alkover. Det er todelt stue, spisestue og kjøkken i første etasje, samt en ekstra stue i andre etasje.
Boligen har to innganger - en hovedinngang fra terrassen med tofløyet dør, og den andre på siden til en mindre entré med adkomst til gjestetoalett, bad, trapp og kjøkken. Entreen har grå fliser på gulv, lysmalte vegger og åpen garderobeløsning.
Stuer: Den ene stuen i første etasje ligger tilknyttet kjøkkenet og har utgang til terrassen. Rommet har laminatgulv, vannbåren gulvvarme, lysmalte vegger, hygge fra peisovn, og god plass til møblement i to soner.
Den andre stuen er stor og todelt med åpen peis og varmepumpe i den største delen, og vedovn i den minste. Rommet har overflater med 14 mm ekte eikeparkett , panelvegger og takess. Gode vindusflater på tre sider gir rikelig med dagslys og fint utsyn til landskapet.
Kjøkken: Kjøkkenet ligger i eget rom med sydvendte vinduer, vannbåren gulvvarme og god plass til spisebord. Rommet har direkte inngang til vaskerom og matbod, samt enkel adkomst fra bi-inngangen. Innredningen er takoppforet og plassert i L-form, som gir god arbeidsflyt og bra med skapplass. Kjøkkenett har hvite, profilerte fronter i klassisk stil, flere vitrineskap, benkeplate i heltre og vaskekum i porselen. Stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap er integrert, og over kokesonen er det avtrekk fra en nyere ventilator.
Bad/wc/vaskerom: Badet i første etasje har baderomsplater på veggene, vinylbelegg på gulvet, avtrekk fra vifte og oppvarming med stråleovn. Innredningen består av en heldekkende servantplate på hvite servantskap, høyskap, veggskap, speil med belysning, en dusjnisje og et toalett.
Badene i andre etasje har vinylbelegg på gulv, malte baderomsplater på veggene og oppvarming med panelovn. Det ene badet har badekar med dusjgarnityr, et toalett og en hvit servantinnredning med benkeskap, veggskap og speil. I egen del av rommet er det speil, belysning og plassbygd sminkebord. Det andre badet har åpen dusjnisje.
Vaskerommet er stort med grått gulvbelegg, malte vegger, dagslys fra vindu og oppvarming med panelovn. Rommet er innredet med garderobeskap, hyller, dobbel vaskekum i stål, samt nisje med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under en hvit benkeplate. Toalettrommet i etasjen har vannbåren gulvvarme, malte panelvegger, servant og gulvstående toalett.
Soverom, alkover og loftstue e: Soverommene i andre etasje er romslige og lyse, med overflater i malt panel og tapet, samt gulv i laminat eller heltre. Stuen i etasjen har laminatgulv, lysmalte vegger og god plass til sofagruppe. Det er hjemmekontor i første etasje. De mange bodene gir rikelig oppbevaringsplass.


Kårbolig Jødalsvegen 371
Oppført i 1974

Areal BRA-i

1 etg          97 kvm
2.etg          90 kvm
Kjeller       0 kvm
Sum BRA 187 kvm

Planløsning
1. etasje: Vindfang, trapperom, gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom og bod.
Kjelleretasje: Trapperom, gang, vaskerom, fyrrom og 3 boder.

Standard: Kårboligen  ligger godt tilbaketrukket på østsiden av veien, i bakkant av lagerbygg/garasje. Tomten rundt boligen er omkranset av trær og har fin utsikt til åkerlandskapet rett utenfor. På sydsiden har boligen en stor terrasse med adkomst fra stue/kjøkken og trapp ned til hagen. I 2023 ble det lagt ny takshingel, ny panel i gavler, nye vindskier og takrenner/nedløp, og i 2011 ble det byttet fire vinduer og balkongdør.
Boligen har alle oppholdsrom i første etasje - stue/kjøkken, bad, vaskerom og tre soverom. Fra kjøkkensonen er det adkomst til en praktisk bod som kan benyttes som spiskammers. Boligen ble betydelig oppgradert i 2004 med nytt bad, kjøkken, vaskerom, samt nye overflater og gulv i hele første etasje. Kjelleren er innredet med vaskerom, fyrrom og tre romslige boder.

Entré/gang: Entreen har grå fliser på gulv, panelvegger og åpen garderobeløsning. Fra entreen er det inngang til en åpen gang med adkomst til alle boligens rom, foruten vaskerom som har adkomst fra entreen.
Vaskerom og bad: Vaskerommet har belegg på gulv, lysmalte vegger, garderobeskap, hyller, vaskekum i stål og et gulvmontert toalett. Badet er pent med beige fliser på gulv og vegger, varmekabler i gulvet og dagslys fra et vindu på endeveggen.  Innredningen består av en heldekkende servant på bredt servantskap med hvite fronter, matchende veggskap, høyskap og speil med belysning. Badet har toalett og et dusjhjørne med skyvedører i røykfarget glass.
Stue/kjøkken: Stuen og kjøkkenet er et sosialt allrom med vinduer på tre sider, god plass til spisebord i kjøkkensonen og plass til to sofagrupper ellers. Rommet har både varmepumpe og vedovn, samt downlights i himling, laminat på gulv og veggflater i panel. Kjøkkeninnredningen er plassert i egen sone, parallelt langs to sider.  Kjøkkenet har takoppforede skap med hvite rillefronter, benkeplate i heltre med nedfelt vaskekum, fliser over benk og bra med benkebelysning. Videre er det ventilator over komfyrplassen, opplegg for oppvaskmaskin i benk og nisje til kjøleskap.
Soverom: Soverommene er plassert i egen fløy og er alle lyse og pene med laminatgulv, lysmalte vegger og gode vindusflater. Det ene rommet er innredet med skyvedørsgarderobe.

Eiers foreldre bor i kårhuset. De har borett så lenge en av foreldrene bebor eiendommen. Tinglyst borett vil følge eiendommen.


Utleiebolig: Jødalsvegen 367
Oppført i 1950.
Boligen leie ut for kr. 12.000 kr. mnd. Leiekontrakt fremlegges på visning.

Areal BRA-i

1 etg          64 kvm
2.etg          62 kvm
Kjeller       56 kvm
Sum BRA 182 kvm

Planløsning utleiebolig.
1. etasje: Vindfang, trapperom, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom, stue, bad, 2 soverom og bod.
Kjelleretasje: 2 boder og rom med sluk.

Standard: Utleieboligen ble oppført i 1950 og ligger på østsiden av veien, rett vest for garasje/verkstedbygget. Boligen har bruksareal i første og andre etasje, samt kjeller med to boder og et rom med sluk. Boligen har fått ny kledning på sydveggen i senere år, og har en overbygd terrasse ved inngangen mot øst.
Det er også bygd en romslig markterrasse mot vest, med god plass til ulike møbler. Tomten rundt boligen er flat og opparbeidet med plen. Boligen har en entré med åpen garderobeløsning og en trappegang med downlights. Fra gangen er det trapp opp til andre etasje, og ned til kjelleren med god lagringsplass. Rom med sluk i kjelleren har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det kjøkken og stue i første etasje, og en loftstue, bad og to soverom i andre etasje.
Bad: Badet har vinylbelegg på gulv, lyse baderomsplater på veggene, downlights i tak, oppvarming med panelovn og avtrekk fra vifte. Innredningen består av en servant, servantspeil, toalett og en åpen dusjnisje med stang til forheng.
Soverom: Soverommene er romslige og lyse med vinduer på to sider, malte panelvegger, malt paneltak og gulv i henholdsvis malt furu og laminat. Det ene rommet er innredet med garderobeskap. Stuen i samme etasje har vedovn og kan fint benyttes som et ekstra soverom.
Kjøkken: Kjøkkenet i første etasje har adkomst fra stuen og gangen, og får dagslys fra vinduer på to sider. Rommet har laminatgulv, lysmalte vegg- og takflater med panel, og god plass til spisebord. Innredningen ble montert i 2023 og har takhøye skap med grå, profilerte fronter i klassisk stil, kjøpmannshåndtak i messing, stilig listverk og heltrebenkeplate med dobbel vaskekum.
Kjøkkenet er utstyrt med integrert oppvaskmaskin og kjøleskap, samt kullfilterventilator i børstet stål over komfyrplassen. Videre er det grå fliser over benken og ekstra belysning fra pendellamper.
Stue: Stuen er todelt med plass til møblering i to soner. Spisestuesonen har hygge fra peisovn, og i stuesonen sørger en varmepumpe for jevn innetemperatur. Rommet har laminatgulv, gråmalte panelvegger og lysmalt panelhimling. Gode vindusflater på tre sider gir rikelig med dagslys og landlig utsikt.


TBA totalt:

Informasjon om arealbegrepene Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er: BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten. TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten. GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal. Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.: BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA. Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate). Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.


Garasje/verksted med Western-by over to-etasjer:
Dette bygget ble oppført i 2010 og er delvis innredet med tanke på utleie til arrangementer, konserter og eventer. Omlag 1/3 av arealet har to etasjer og er innredet i en helt unik westernstil - som en liten by med fasader laget som saloon, bank, pub og sheriffkontor med mer. De ulike sonene har flere sitteplasser, til sammen 90 stykker.
Bygget ligger øst for Jødalsvegen. Bygget har en fullisolert stålkonstruksjon i en etasje. Bygningen er fundamentert på støpt plate på godt opparbeidet grunn av drenerende masser. Vannbåren gulvvarme i hele arealet. Oljeutskiller med renne med renne midten av bygget. Plate tilpasset bruk av tyngre anleggsmaskiner. Vegger isolert med 22 cm og tak med 27 cm. Innvendige og utvendig profilerte stålplater. Saltak tekket innvendig og utvendig med profilerte stålplater.
Gulvvarme fra luft til vann varmepumpe.

Bygget benyttes til lagring av maskiner, biler og redskap. Det utføres noe enklere verkstedarbeider. Bygningen har svært liten brukslitasje.

Ca 1/3 av arealet har to etasjer, innredet til utleiebruk til arrangementer/konserter ol. lign. Oppført i western stil. 90 sitteplasser fordelt på to etasjer. Andre etasje inneholder en bar med sitteplasser, kontor og bad og teknisk rom med styring av lydanlegg. Grunnplan har sitteplasser, bar, tre toaletter av god kvalitet og teknisk rom med varmefordeling etc.
Det er viktig å merke seg at bygget er regulert  til LNF (landbruk, natur og fritid), og det er ikke godkjent til utleie til arrangementer av forskjellige art. Selger er i dialog med kommunen om å få bygget registert som Landbruk Pluss. Konferer gjerne megler for status.


Låve/driftsbygning:
Bygningen ble nyoppført i 1961 syd på tunet. Tradisjonell låve med husdyrrom på grunnplan. Fjøs i øst og grisehus i vest. Støpt kjeller under hele bygget, fordelt på tre rom, alle med støpt gulv og støpt himling. Husdyrrom med dobbel tegl i vegger. Støpt himling i hele etasjen.

Låbygget som brant i 1987.  Nytt overbygg oppført i stål. Utvendig kledd med stålplater. Saltak tekket med profilerte plater. Støpt låvebru fra tunet, innvendig kjøring i hele etasjen.
På sydveggen av bygget er det oppført et tørkebygg. Fundamentert på støpt ringmur og utgravd grop til tippesjakt. Tilbygget har en grunnflate på 45 kvm. Byggehøyde tilsvarende vegg på låve. Bygningskonstruksjon i bindingsverk, utvendig kledd med malt stående panel. Tørke og alt teknisk tilbehør er fjernet. Bygningsdelen har pr. idag ingen formell bruk.
Grisehuset i vest er avdelt og ombygd til kontorlokaler. Arealet utgjør 68 kvm, fordelt på tre rom samt arkiv og toalett. Kontorplasser med nett og stikk. Det er ikke søkt om bruksendring til kontorer. Innbygd lydanlegg. Vannbåren gulvvarme fra varmesentral som fyres med ved. Vinduer med to lags isolerglass. Arealet står pr. dags dato tomt men har hatt en årlig leieinntekt på kr. ca. 80.000,-, eks. strøm.
Fjøset i øst er delvis ombygd, hvor på støp er pigget bort og fjernet. All innredning fjernet. Spaltegulv tettet. Arealet utgjør 196 kvm med en takhøyde på 2,15m. Arealet utgjør idag lager for eget bruk, håndverktøy og mindre redskap.
Hele kjørebanen i overetasjen utgjør areal som er leid ut  til båter, bobiler etc. Det er ikke søkt om bruksendring fra LNF til lager.
Kjeller er fordelt på tre rom. I vest et lager areal på 69 kvm med en takhøyde 2,7 m. Leddheisport på sidevegg. Godt egnet til temperert utleie. Varme fra varmesentral. Flatt støpt gulv og god adkomst.
Et areal under midten inneholder stort sett tekniske installasjon er forbindelse med varmesentral. 5000 ltr's vanntank tilhørende varmesentralen.
Noe av arealet utgjør to støpte silokummer. To porter mot syd. Noe begrenset takhøyde men temperert. Arealet under fjøset i øst utgjør lager for maskiner/redskap. Areal på 165 kvm. Innvendig kjørehøyde på 2,45. Leddheisport mot syd.
Bygningen er solid fundamentert og godt vedlikeholdt. Mye av arealet er omdisponert/ombygd fra sin opprinnelig bruk og mer tilpasset utleie.
Bygningen har lett adkomst og godt egnet til utleie. Tidligere møkkakjeller må holdes frostfritt da arealet  ikke isolert..

Stabbur:
Oppført 1926
Stabburet er et vakkert, eldre bygg i laft med klokketårn, brune vegger og hvit staffasje. Bygget har innlagt strøm og areal over to etasjer. Bygget har mange bruksmuligheter for en kreativ sjel.
Stabburet er oppført mellom våningshuset og låve vest på tunet. Tradisjonell kornbur i 2 1/2 etasje. Laftet tømmerbygning fundamentert på hogde granitt pilarer. Saltak tekket med sementstein. Innlagt strøm. Grunnplan fordelt på to rom, øvrige etasjer åpne uten rominndeling. Skinne i møne med løpekatt for innheising. Klokketårn med klokke. Bygningen var i en periode innredet som korntørke med tørkebinger i andre og tredje etasje. Anlegget er fjernet. Bygningen har idag ingen formell bruk annet enn lager av privat løsøre.
Bygget er normalt godt fundamentert, noe kuv i gulvet som sannsynligvis skyldes belastningen av 100 tonn lagret korn i andre etasje i mange år

 Behov for utvendig beisning. Dagens driftsrelevans et ansett som lav.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming - Teknisk
Våningshuset: Boligen varmes opp med vannbåren gulvvarme i vindfang, toalettrom, kjøkken, dagligstue og kontor i første etasje. Vannbøren gulvvarmen ble lagt i 2011 og utvendig varmesentral fyrt med ved. Våningshuset har også to mursteinspiper som er tilknyttet en liten peisovn i dagligstuen, en stor vedovn i spisestuen og en åpen peis i stuen.
Dobbeltmantlet varmtvannsbereder fra 2011 er på ca. 300 liter. Våningshuset har to sikringsskap og anlegget ble kontrollert og godkjent i 2021. Ventilasjonen er naturlig med periodisk avtrekk. Boligen har privat vannforsyning fra grunnboret brønn, og er tilkoblet lukket septiktank med sandfilteranlegg/overløp til bekk.
Våningshuset: Begge pipene fungerer fint, men nye krav (med tilbakevirkende kraft) kan gjøre at den ene pipa må fores med stålrør, ifølge. takstmann.

Kårbolig: Boligen har elementpipe og en liten peisovn i første etasje, varmepumpe i stue/kjøkken og varmekabler på badet. Det er radiatorer montert fra sentralfyr/oljefyr, men anlegget er ikke i bruk. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter. Boligen har noen nyere rør etter renovering av bad, vaskerom og kjøkken i 2006. Ventilasjonen er naturlig med periodisk avtrekk. Sikringsskapet har automatsikringer fra 2004. Boligen er tilknyttet septiktank/minirenseanlegg fra Odin maskin, som deles med utleiebolig og verksted/garasje.

Utleiebolig: Boligen har peisovn og en varmepumpe fra 2021 i stuen i første etasje, panelovn på badet og en vedovn i stue/soverom i andre etasje. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter og plassert i vaskekjeller. Ventilasjonen er naturlig med periodisk avtrekk. Sikringsskapet har automatsikringer. Boligen har privat vannforsyning fra grunnboret brønn, og er tilknyttet septiktank/minirenseanlegg, som deles med kårbolig og verksted/garasje.

Reguleringsforhold

Avsatt i kommuneplan til LNF, landbruk, natur og friluftsområde, nåværende. Deler av eiendommen ligger innenfor forbudsgrense for vassdrag vedtatt 23.03.3021.

Vedr. driftsbygning med etablert konferanselokale/selskapslokale:
Info fra kommunen: "Byggesaksavdelingen ga vedtak 1.7.2014 (ref. 2014/232-17) om dispensasjon for bruksendringer av to driftsbygninger.
Hovedutvalg for overordnet planlegging ga vedtak 22.6.2015 (sak 147/15) (saksdok. 32): Det ble vedtatt av bruksendringen var i samsvar med prinsippene for Landbruk Pluss.  Nevnte vedtak er ikke fulgt opp videre."  Da den ikke er fulgt opp av selger må den anses som foreldet. Konferer gjerne megler.
 
Eiendommen ligger innenfor kulturvernminneplanen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 90
  • Bruksnummer: 1
  • Fylkesnummer: 32
  • Fylkesnavn: Akershus
  • Kommunenummer: 3209
  • Kommuneområde: Ullensaker - Allgardheim
Les mer