Ungdom mellom 13 og 18 år kan få BankID.

Når BankID er bestilt, kan ungdommen selv opprette BankID i nettbanken. Det gjør innlogging enklere, siden man da slipper å bruke kodebrikken.

Ungdommen må ha brukskonto, nettbank, kodebrikke, egen e-postadresse, eget mobilnummer, samt være legitimert med pass hos oss for å kunne få BankID. Det er viktig å ta vare på kodebrikken.

Slik bestiller du BankID for ungdom

  1. Forelder/verge må fylle ut bestillingsskjema.
  2. Samtykke vil bli sendt til foreldre/verger for elektronisk signatur med BankID.
  3. En til to dager etter at vi har mottatt elektronisk signatur vil ungdommen kunne bestille BankID i sin nettbank.

BankID kan brukes til:

  • Innlogging i nettbank
  • Innlogging til Lånekassen
  • Innlogging til andre offentlige sider
  • Opprette Vipps

Spørsmål og svar

Hvordan får jeg BankID?

Du kan du selv bestille BankID i nettbanken. Logg inn og velg BankID i menyen.

Du kan ikke logge inn med BankID fra annen bank og bestille BankID. Kodebrikke fra oss må benyttes.

Dersom du tidligere ikke er legitimert med pass må du kontakte kundeservice. Banken vil sende en PUM-forsendelse. Den må hentes ved personlig oppmøte på ditt lokale postkontor og det er kun pass som er gyldig legitimasjon. Straks din legitimasjonskopi er registrert i banken kan du bestille BankID i nettbanken.

For å bestille BankID for ungdom må ungdommen ha eget mobilnummer og e-postadresse. Samtykke må også være signert av foreldre/verger.

Hvor lang tid tar det før jeg får BankID?

Etter at vi har mottatt signert samtykke fra dine foreldre/verger, tar det inntil to dager før du kan bestille dette i nettbanken. Du vil få beskjed fra oss når du kan logge inn i nettbanken og bestille BankID.

Hva er BankID-app?

BankID-app er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken når du skal logge deg inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne. 

Bør jeg bruke BankID-app?

Har du mobilen med deg, har du alt du trenger for å logge deg inn i nettbanken. Det er et fleksibelt alternativ når du er på farten.

BankID-appen finner du i App Store eller Google Play. Du må ha iOS12/Android 6 eller nyere for at appen skal fungere. Last ned og aktiver appen ved å identifisere deg med din eksisterende BankID fra Landkreditt Bank.

Steg-for-steg: Slik aktiverer du BankID-app med BankID på mobil, BankID-app med kodebrikke eller BankID-app med koder.

Vil BankID fungere etter at jeg har fylt 18 år?

Ja, BankID vil fungere etter at du har fylt 18 år. Du må ved første gangs innlogging etter fylt 18 år, bytte passord og akseptere BankID-avtalen på nytt.