Nå kutter vi renten på landbrukslån

Til tross for uendret styringsrente fra Norges Bank, setter Landkreditt Bank nå ned renten på landbrukslån med inntil 0,20 prosentpoeng.

Landkreditt Bank setter ned renten på landbrukslån.Norges Banks hovedstyre besluttet i dag å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Landkreditt Bank setter likevel ned renten på lån til landbruket. Ny beste rente på landbrukslån er 3,50 prosent.

Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt Bank.- Vårt formål er å bedre økonomien til medlemmene og kundene gjennom å tilby gode bank- og finanstjenester. Dagens rentekutt er helt i tråd med vårt formål, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt Bank.

Ny rente for unge bønder

Det kan være krevende å etablere seg som bonde, ikke minst med tanke på økonomi. Landkreditt Bank ønsker å bidra til en enklere oppstart for unge bønder og setter ned renten på Generasjonsskiftelån. Ny beste rente er 3,20 prosent nominelt.

Landkreditt Bank tilbyr dessuten Gårdssparing for unge (GSU) med 5 prosent rente, utover BSU med 4,15 prosent rente, for unge som ønsker å spare opp tilstrekkelig egenkapital til kjøp av egen gård.

Renteendringene trår i kraft fra og med 7. mai for nye kunder. Eksisterende kunder som får nedjustert sin rente, vil bli informert i løpet av de nærmeste ukene.