Reparer steinsprutskader uten egenandel

Får du en steinsprutskade er det viktig at du reparerer den så fort som mulig, slik at skaden ikke blir større. Dette kan du gjøre kostnadsfritt hos et av våre samarbeidende verksteder. Har skaden en størrelse eller plassering som krever bytte av hele ruten, er standard egenandelen på 2.500 kroner. Du registrerer enkelt skaden og booker time for reparasjon i vårt nettskjema. 

Hva dekkes ved glasskade?

Har du bilforsikringen kasko pluss, kasko eller delkasko er reparasjon av glasskader dekket av forsikringen. Er du usikker på hvilken type forsikring du har, kan du logge inn på Min side. 

Bilforsikringen dekker skifte eller reparasjon av kjøretøyets utvendige ruter, om du får en bruddskade som skyldes en tilfeldig, plutselig hendelse. Skifte av glassrute medfører ikke tap av bonus. Forsikringen dekker ikke leiebil ved glasskader.  

Tre tips til deg ved steinsprut

  1. Bruk teip
    Ha teip liggende i bilen, all slags teip funker. Får du steinspurt, sett på teip for å beskytte bilglasset. Teipen hindrer at smuss og fuktighet trenger inn i såret og forårsaker mer skade.
  2. Meld skaden til oss
    Meld skaden på nettsiden vår.
  3. Oppsøk nærmeste avtaleverksted så snart som mulig
    Ikke vent med reparasjonen. Selv en liten skade kan utvikle seg til å bli et større problem. Særlig i kuldeperioder, og når det skifter mellom varmt og kaldt vær, kan det oppstå spenninger i glasset, og risikoen for at glasset sprekker øker.