Sjarmerende landbrukseiendom på 650 daa m/våningshus, stall, verksted og stabbur m/carport. Tilrettelagt for hestehold.

Nord-odal
Enebolig
Meglerinformasjon

Velkommen

Velkommen til Nord-Odalsvegen 928 - en sjarmerende landbrukseiendom på 650,4 daa. Eiendommen ligger i et naturskjønt område, ca. 1 mil fra Sand og Skarnes med alle hverdagslige servicetilbud.

Fra hovedveien er det privat gårdsvei med smijernsport inn til gårdstunet. Her er det gruset gårdsplass, stort plenareal og flere bygninger; våningshus, verksted, stabbur med carport og en stall med 4 bokser, hvorav 2 ute og 2 inne. I tillegg er det overbygget skur langs hele langsiden av låven, men muligheter for å enkelt lage flere bokser.

Boligen er over to plan og har inngang til begge etasjer. I første etasje er det et rikt utstyrt spisekjøkken og en pen stue med store vinduer, peisovn og varmepumpe. Det er tre soverom, hvor ett har innsatspeis. Videre kan det skiltes med innredet rom, bod, vaskerom med egen inngang og to bad. Ett bad har både dusj og badekar.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser på Sagstua i Nord-Odal kommune, ca. midt i mellom Skarnes og Sand. Her er du omkranset av vakker natur med flotte turmuligheter rett utenfor døra. Det er flere små innsjøer og vann i nærheten, som Gjeddevannet, Kjernsjøen og Storsjøen. Det er heller ikke langt til Mjøsa, hvor Strandlykkja båtforening administrerer båtplasser.

Vinterstid er det gode muligheter for skigåing. Det kjøres opp løype fra Trautskogen ned til Fløytdammen i Bruvoll. For den aktivitetslystne er det flere tilbud innen fin kjøreavstand, som bl.a. Hurdal alpinsenter, Budor skisenter, Råholt badeland, Tangen Dyrepark, Smaragdgruvene, samt Løiten Brænderi og Lysstøperi.

Servicetilbud:

Det tar rundt 10 minutter å kjøre til Skarnes med alle hverdagslige servicetilbud. Her kan dagligvarehandelen gjøres på Rema 1000, Extra, Kiwi, Joker eller Eurospar. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Parken kjøpesenter et variert utvalg. Vormsund, Årnes og Kongsvinger ligger også godt innenfor rekkevidde. Grensehandel kan gjøres i Charlottenberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Søndre Haukerud, som ligger ca. 350 meter fra boligen. Det er 10 minutter å kjøre til Skarnes stasjon som har avganger hver time i retning Kongsvinger og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 25 min til Kongsvinger, 30 min til Årnes, 30 min til Vormsund, 50 min til Oslo Lufthavn og 1 time til Charlottenberg.

Eiendommen har skolebussordning til Sand sentralskole (barneskole) og Nord-Odal ungdomsskole. Sistnevnte er en nyere storskole som åpnet høsten 2019. Skarnes videregående skole ligger også i området og kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Kort fortalt:

- Landbrukseiendom på 650,4 daa.

- Konsesjons- og drivepliktig.

- Tilrettelagt for hestehold.

- Stall, verksted og stabbur.

- Carport tilbygd i 2023.

- Veranda og overbygd terrasse.

- Stor, inngjerdet hage.

- Våningshus over to plan.

- Vedlikeholdt gjennom årene.

- Taktekking fra 2021 på våningshuset.

- Rikt utstyrt spisekjøkken.

- Pen stue med store vinduer.

- To bad og et vaskerom.

- Tre gode, romslige soverom.

- Bod og innredet rom.

- To ganger med skyvedørsgarderobe.

- Peisovn, innsatspeis og varmepumpe.

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Eiendommens arealer:
Fulldyrket jord daa 65,4
Skog av høy bonitet daa 82,1
Skog av middels bonitet daa 215,9
Skog av lav bonitet daa 208,0
Uproduktiv skog daa 71,9
Åpen jorddekt fastmark daa 2,5
Bebygd, vann, bre daa 4,6
Sum arealer: daa 650,4

Arealer er hentet fra NIBIO Gårdskart.

Det er hestehold på eiendommen. Deler av marken er brukt som beite, resten produseres det høy på. Jord er egnet for korn- og grasproduksjon, er opplyst å kunne ha noe dreneringsbehov. Dyrket mark er opplyst å ha vært brukt til kornproduksjon frem til 2016. Det foreligger leieavtale på dyrket mark.

Det foreligger nyere skogbruksplan for eiendommen. I følge skogbruksplanen er stående masse ca 3 000m³ - dette har noe avvik og er ikke justert etter siste avvirkninger. Tilveksten er 243 kbm pr år.
Hogstklassefordelingen er slik: (Denne har endre seg, det er mer i klasse 2/3 og mindre i klasse 4/5)

1: 5%
2: 13%
3: 22%
4: 32%
5: 27%

Boniteten er varierende, men hovedvekten er fra klassifisert fra 11- 20. Noe av arealet er opplyst å ha en noe mer kostbar drift, som er ihensyntatt i beregningen.

Uteområde:

Landbrukseiendommen er 650,4 daa, hvor 500 daa er produktiv skog og 65 daa er dyrket mark. Fra hovedveien er det privat gårdsvei med smijernsport inn til gårdstunet. Gårdstunet er omkranset av skog og byr på gode solforhold gjennom dagen. Her er det gruset gårdsplass, stort plenareal, prydbusker og romslige paddocker/sommerbeiter.

I tillegg til våningshuset er det oppført lekehus, stall, verksted og stabbur med nyere carport. Stallen har 4 bokser, hvorav 2 ute og 2 inne. I tillegg er det overbygget skur langs hele langsiden av låven, men muligheter for å enkelt lage flere bokser.

Våningshuset har to uteplasser med langstrakt utsikt mot skogkledde åser; en østvendt veranda og sørvendt terrasse. Terrassen har overbygg med downlights som setter stemningen når solen går ned. Det er trapp ned til hagen, som er inngjerdet, slik at små og firbente kan leke trygt.

Det er plantet epletrær, plommetre, pæretrær, ferskentre, søt kirsebær tre, rabarbra og andre prydvekster. Søyleeik, syrin, limelight, rhododendron, blærespirea, blodlønn mm.

Parkering:

Det er god plass til kjøretøy på gårdsplassen og plass til én bil i carporten.

Innhold og standard

På eiendommen finnes bolig, stabbur, uthus/stall og smie samt lekehus i hage.

Våningshus:

1. etasje: Entré, gang, spisekjøkken, stue, bad/wc og soverom.
U. etasje: Gang, bad/wc, vaskerom, 2 soverom, innredet rom og bod.
Annet: Stall, stabbur, verksted og lekehus.

Entré: Boligen har et pent, nybygd inngangsparti med trapp opp fra gårdsplassen til en overbygd velkomsttram. Inngangsdøren er fra 2022 og har kodelås. Innenfor venter en innbydende entré med panelvegger malt i en dus gulfarge. Det er plass til yttertøy i en skyvedørsgarderobe med speil. Boligen har også inngang til en romslig hall med skyvedørsgarderobe i underetasjen.

Kjøkken: Boligen har et stort kjøkken med dør ut til verandaen. Veggene har gråmalt panel. Kjøkkeninnredningen er rikt utstyrt med god skapplass og integrerte hvitevarer.

Innredningen er montert langs tre vegger. Skap og skuffer har profilerte fronter, benkeplatene er i laminat og veggene bak er dekket med fliser. I benken er det nedfelt oppvaskkum og en koketopp under ventilator. Øvrige hvitevarer består av stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap.

Stue: Stuen ligger utenfor spisekjøkkenet og har store vinduer mot to ulike himmelretninger. Det er også dør ut til terrassen, som sammen med vinduene gjør det ekstra lyst og trivelig. Stuen har for øvrig peisovn og en varmepumpe som sørger for behagelig temperatur gjennom året. Gulvet har parkett, veggene er lysmalte og det er plass til å møblere i soner.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad og et vaskerom. Badet i første etasje er et stort velværebad med dusjhjørne og frittstående badekar på løveføtter. Innredningen består av et skap- og skuffemøblement med heldekkende dobbelservant, samt speilskap med belysning. Badet er også utstyrt med gulvmontert toalett. Overflatene er flislagte og det er varme i gulvet.

Bad 2: Boligens andre bad ligger i underetasjen og har servantskap, gulvmontert toalett og dusjkabinett med sittebenk. Gulvet har varmekabler og hvite fliser, mens veggene har blå fliser med enkelt mønster.

Vaskerom: Vaskerommet ligger i underetasjen og har gulvvarme. Gulvet har fliser og veggene en kombinasjon av fliser/panel. Rommet er utstyrt med plassbygd innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe: Boligen har tre gode soverom; ett i første etasje og to i underetasjen. Soverommene er romslige og har ulike overflater for et mer personlig preg. Hovedsoverommet ligger i underetasjen og har murt innsatspeis. I underetasjen er det også et innredet rom som benyttes som kontor og bod. Et eller flere soverom har muligheter for å deles opp for å få ekstra rom.

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 197 kvm

BRA-i totalt: 197 kvm
1. etasje: 127  kvm.
Underetasje: 70 kvm.

TBA totalt: 37 kvm

Informasjon om arealbegrepene Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er: BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten. TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten. GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal. Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.: BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA. Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate). Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming er hovedsakelig elektrisk, supplert med vedfyring. Det er varmepumpe i stuen, panelovner i enkelte rom, samt gulvvarme i våtrom og i flere rom i underetasjen. Stuen har for øvrig peisovn, og det er innsatspeis på ett av soverommene i underetasjen.

Videre har boligen naturlig ventilasjon, innlagt fiber og sikringsskap med automatsikringer. Varmtvannsberederen er på 200 liter og var ny i 2022. Eiendommen har privat vannforsyning og avløp til egen septiktank.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel - LNFR område.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 3
  • Bruksnummer: 5
  • Fylkesnummer: 34
  • Fylkesnavn: Innlandet
  • Kommunenummer: 3414
  • Kommuneområde: Nord-odal
Les mer