Meglerinformasjon
Gausdal
Landbrukseiendom

Velholdt gård i aktiv drift med ammeku. Våningshus med utleiedel, driftsbygning, redskapshus og sæter. Melkekvote.

Auggedalsvegen 770, 2653 Vestre gausdal
Prisantydning:
9 690 000 kr
 • Primærrom:260 kvm
 • Bruksareal:290 kvm
 • Soverom:
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:16863
 • Tomteareal:1342 dekar
 • Byggeår:1984
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Auggedalsvegen 770, Vestre gausdal 2653

Velkommen

Velkommen til Øvre Melbø!

Beliggenhet

Landbrukseiendommen ligger fint til i høyden i naturskjønne omgivelser, ca. 9 km sørøst for Forset i Gausdal kommune. Tur- og rekreasjonsmuligheter får du rett utenfor døren og det er ellers kort vei til barneskole, ungdomsskole, barnehager, offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikk.

Bygda og fjellet har varierte turmuligheter gjennom hele året. Terrenget er familievennlig og egnet for langrennsturer, vandring og stisykling. Jakt- og fiskemulighetene er mange, og om høsten finnes det mye sopp og bær. Toppturer til Hærfjellet, Nesetrona og Skeikampen kan anbefales og premieres med eventyrlig utsikt.

På Skeikampen er det også alpinanlegg med 9 heiser, 2 rullebånd og 21 nedfarter på tilsammen 21 kilometer, like godt egnet for barnefamilier, så vel som parkkjørere og offpistentusiaster. Anlegget har også flere koselige kaféer, kiosk, varmestue, lavvo og grillhytter, samt moderne skiutleie, sportsbutikk, dagligvarebutikk og interiørbutikk.

Av kulturelle innslag er det verdt å ta turen til Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Aulestad, Langsua nasjonalpark med urskogen i Ormtjernkampen, Kittilbu Utmarksmuseum og jettegrytene i Helvete. Videre byr Gausdal på et godt utvalg organisert idrett og foreninger, med blant annet speidergruppe, håndballklubb, fotballag og jeger- og fiskeforening.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix Vestre Gausdal. I Forset og Segalstad er det diverse forretninger, vinmonopol og restauranter. For shoppingmuligheter ligger Lillehammer godt innen rekkevidde med alt av bymessige fasiliteter, samt fornøyelsesparken Hunderfossen.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Melbø Auggedal som ligger ved hovedveien, ca. 500 meter unna boligen. Fra Lillehammer går det tog både nordover mot Trondheim og sørover mot Oslo. Med bil tar det ca. 11 min til Forset, 17 min til Segalstad, 27 min til Lillehammer og 42 min til Skeikampen.

Fra eiendommen er det ca. 9 km til både Forset barneskole og Gausdal ungdomsskole med svømmehall. I området er det flere videregående skoler som Gausdal, Norges Toppidrettsgymnas og Lillehammer. Nærmeste barnehage er Saksheim naturbarnehage og Forset kommunale barnehage.

Kort fortalt:
- Velholdt landbrukseiendom.
- Totalt tomteareal på 1346,8 daa.
- Eiendommen er konsesjonspliktig.
- Stort våningshus med utleiedel.
- Driftsbygning og redskapshus/garasje.
- Koselig gårdstun og hage.
- Naturskjønn og vidstrakt utsikt.
- Stor terrasse og vinterhage.
- Delvis overbygget veranda.
- Våningshuset er på 260 kvm BRA.
- Stort spisekjøkken fra 2007.
- Flere integrerte hvitevarer.
- Todelt stue med moderne peis.
- Stort bad modernisert i 2013.
- Toalettrom og vaskerom.
- Tre soverom og innredet rom.
- Garderobeskap og flere boder.
- Vannbåren varme via sentralfyr.

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Landbrukseiendommen er på 1342,3 daa og ligger i åpent landskap med nydelig utsikt utover jorder, grønnkledde skoger og buktene åskammer. Et stort våningshus, driftsbygning og redskapshus/garasje ligger fint plassert på et skrånende og delvis terrassert tun.

Arealet rundt boligen er pent opparbeidet med gruslagt gårdsplass og gangstier, vintergrønne hekker og store, lettstelte felter med grov stein. Mellom nivåene er det støttemur av naturstein og en plassbygd trapp. På oversiden av boligen er det en stor hage med hvitmalt flaggstang og beplantning i form av prydbusker, plen og bjørketrær.

Ved en levegg i hagen er det plass til bålpanne på gruslagt dekke og det er ellers god plass til lek, ballspill og sosiale sammenkomster. Bjørketrærne gir behagelig skygge på varme sommerdager, så her er det fint med en hengekøye hvor man kan slappe av.

Fra kjøkkenet i hoveddelen er det utgang til en sørøstvendt terrasse på tre nivåer med trapp til hagen. På det øvre nivået er det en hagestue med pulttak og glassfasader på tre sider. Med overbygg, lys og terrassevarmer kan hagestuen benyttes store deler av året og i nærmest all slags vær. På varme dager kan glasspanelene enkelt skyves til siden. Glasspanelene gir også fin kontakt med utearealet og den vakre naturen rundt.

Hoveddelen har også utgang til en nordvestvendt veranda fra stuen. Verandaen er delvis overbygget og har downlights. Utsikten er formidabel og kan nytes i rikelig monn. Under verandaen er det en skjermet, steinbelagt markterrasse. Terrassen har utgang fra stuen i utleiedelen og adkomst til grovkjøkken. På den ene siden er det levegg med liggende spiler.

Eiendommens arealer fordeler seg slik:
Fulldyrket jord daa 151,0
Overflatedyrket jord daa 16,4
Innmarksbeite daa 41,6
Skog av høy bonitet daa 817,9
Skog av middels bonitet daa 248,5
Skog av lav bonitet daa 23,5
Uproduktiv skog daa 9,1
Myr daa 10,2
Åpen jorddekt fastmark daa 5,2
Bebygd, vann, bre daa 18,9
Sum arealer: daa 1 342,3

Arealer er hentet fra NIBIO Gårdskart. Det er fratrukket 4,5 daa for tun som skal fradeles. Tunet ligger ovenfor eiendommen og er ikke inkludert i salget.

Dyrket mark er beliggende i rimelig nærhet til tunet, fordelt på flere mindre teiger. Arronderingen ansees som mindre god. To teiger er beliggende litt sør/øst for eiendommen. Jorda er brukt til produksjon av eget for. Arealet er hellende mot sør/vest og er stedvis noe bratt og i grenseland til bruk som dyrket mark. Jorda er opplyst å være i god hevd.

Skogen er fordelt på flere teiger, beliggende rundt dyrket mark og delt med veger. Det er opplyst om greie driftsforhold, dog noe bratt.

Skogplan for 2005 er fremvist:
Bonitetsfordeling:
23 - 1%
20 - 41%
17 - 30%
14 - 15%
11 - 8%
8 - 5%
6 - 1%
Det er stående masse, korrigert ca 15.000,- kbm, ca 95% gran og 5 % lauv/annet. I verdiberegningen er det lagt til grunn en årlig produksjonsevne/avvirkning på 325 kbm.

Jakt

Jaktandeler i utmarkslag.

Innhold og standard

Planløsning:
Underetasje: Entré, kjøkken/stue, bad/wc/vaskerom, soverom, innredet rom, grovkjøkken/bi-inngang, kott, bod, teknisk rom.
1. etasje: Entré, kjøkken, stue, bad/wc, vaskerom, wc, soverom og innredet rom.
2. etasje: Gang og 2 soverom.

Entré: Inngangspartiet til boligen ligger på oversiden. Her er det en tresidet trapp, utelys og overbygg over dobbel ytterdør. Ytterdørene er hvitmalt og har små glassfelt. Entreen er romslig og like ved ytterdøren er det nisje med plass til yttertøyet. Videre innover det god plass til garderobeskap, kommode, sittebenk eller lignende. Innerst i entreen er det adkomst til vaskerom og bad.

Kjøkken og grovkjøkken: Fra entreen er det skyvedør inn til et stort og deilig kjøkken med vannbåren gulvvarme. Rommet har hvitmalt panel på veggene, heltregulv og downlights innfelt i himlingen. Ved et stort karnapp med downlights i overkant er det god plass til et spisebord og her kan måltider nytes til vakker natur. I den andre enden av rommet er det en tidløs kjøkkeninnredning med barløsning mot spiseplassen og utgang til sørøstvendt terrasse - perfekt om man heller vil innta måltidene utendørs.

Kjøkkeninnredningen er fra 2007. Den har takhøye skap, hvite profilfronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom skap og benk er det belysning og pene mosaikkfliser på veggen bak. Ved barløsningen er det takmontert ventilator over koketopp, stekeovn er innbygget i høyskap og oppvaskmaskin er helintegrert. I en nisje er det plass for kjøleskap.

I underetasjen er det grovkjøkken med bi-inngang.

Stue: Fra entreen er det dobbel glassdør inn til en stor og tiltalende stue. Stuen er delt i to soner som lett kan møbleres med ulike sittegrupper for tv-titting og sosiale sammenkomster. Den ene delen av stuen har mørke panelvegger iblandet en stilig spilevegg, mens den andre delen av stuen har glatte veggflater malt i hvitt og lysegrått. I himlingen er det hvitmalt panel med velplasserte downlights, og på gulvet er det lakkert gulv i heltre.

Den mørke stuen har dør inn til innredet rom og det lyse stuen har utgang til nordvestvendt veranda. Vinduer i hver ende sørger for gjennomgående dagslys og utsikt mot vakker natur. Mellom sonene er det en moderne peis med stort flammebilde som sørger for ekstra hygge og varme til hele rommet.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har bad, vaskerom og toalettrom som alle ligger i første etasje. Baderommet er romslig og ble modernisert i 2009. Veggene på badet har hvite, rektangulære fliser og på gulvet er det store, sorte kvadratiske fliser. Himling er lyssatt med downlights og det er vannbåren gulvvarme. Av innredning er det vegghengt toalett og dusjhjørne med regnfallsdusj.

Dusjhjørnet blir skjermet av glassdør og glassbyggerstein i sotet utførelse. Baderomsinnredningen har et vegghengt høyskap, toppmontert dobbelservant, sort benkeplate og hvit benkeseksjon med plass til de viktige tingene. Over servantene er det et stort speil. Et vindu og avtrekksvifte sørger for dagslys og naturlig ventilasjon.

Toalettrom: Toalettrommet har pent gulv, hvitmalte panelplater på veggene og gulvmontert toalett. Det er også innredet med eikefarget skuffeseksjon, heldekkende servant, hylle og et speil med belysning.

Vaskerom: På vaskerommet er plater på veggene og mosaikkfliset gulv i samme fargepalett som på badet. En heltre benkeplate danner en fin arbeidsbenk og under er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. På motsatt side av rommet er det benkeinnredning med grå benkeplate og nedfelt kum.

Soverom og garderobe: Boligen har tre soverom og et innredet rom. To av soverommene ligger i andre etasje, det ene med koselig sovealkove. Hovedsoverommet og innredet rom ligger i første etasje. Hovedsoverommet har gråmalt panel på veggene, tidsmessig gulv og en romslig skyvedørsgarderobe. I andre etasje er det flere kott og i underetasjen er det flere boder. Mer lagringsplass finnes i øvrige bygninger på gården.

Utleiedel:
Utleiedelen ligger i underetasjen og har egen inngang. Leiligheten består av en flislagt entré med plass til garderobe, et soverom med garderobeskap, et innredet rom og en bod. Videre er det et helfliset bad og stue med åpen kjøkkenløsning. Flere av rommene har delikate overflater som ble modernisert i 2020.

Baderommet har hvite flisplater på veggene og lyse fliser på gulvet med sokkelflis og gulvvarme. Baderomsinnredningen består av vegghengt skuffeseksjon med heldekkende servant og speil med belysning. Videre har rommet gulvmontert toalett, dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning. Rommet har gråmalte vegger og en kontrastvegg med liggende panel i mørk utførelse. Himling er pent lyssatt med downlights og det er enstavs gulv av parkett eller laminat. Gode vindusflater åpner for dagslys og naturskjønn utsikt, og en glassdør fører ut på usjenert markterrasse. I stuen er det plass for sofa med tv-løsning, mens et spisebord får naturlig plass i grensen mot kjøkkenet.

Til tross for den åpne løsningen ligger kjøkkenet noe tilbaketrukket fra stuen. Kjøkkeninnredningen har en klassisk utforming med takhøye skap, hvite profilfronter og vitrineskap. Benkeplaten er i heltre og har nedfelt oppvaskkum. Mellom skap og benk er det belysning og hvite flisplater på veggen bak. I det ene hjørnet er det takmontert ventilator over kokeplass, og hvitevarer som kjøleskap og oppvaskmaskin er integrert.

Oppvarming, piper og ildsteder

Boligen har oppvarming med vannbåren varme via radiatorer, samt gulvvarme på kjøkken og bad i første etasje. Den vannbårne varmen er tilknyttet sentralfyr med ved/strøm, bereder og akkumulatortank. Varmtvannsberederen er av nyere dato og har et volum på 200 liter.

Boligen har også muligheter for vedfyring med en moderne peisinnsats i hovedstuen. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer og skrusikringer. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, de øvrige rommene ventileres naturlig. Eiendommen har ellers privat avløp og vann fra egen brønn.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNRF.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 17
 • Bruksnummer: 2
 • Fylkesnummer: 34
 • Fylkesnavn: Innlandet
 • Kommunenummer: 3441
 • Kommuneområde: Gausdal
Les mer