Meglerinformasjon
Nannestad
Landbrukseiendom

Nannestad - Gård med stort våningshus, stall m/8 bokser, ridebane og walker. Dobbelgarasje, grillstue og kontor/anneks

Homledalsvegen 22, 2030 Nannestad
Prisantydning:
12 500 000 kr
 • Primærrom:333 kvm
 • Bruksareal:357 kvm
 • Soverom:5
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:10723.78
 • Tomteareal:135 dekar
 • Byggeår:1850
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Homledalsvegen 22, Nannestad 2030

Velkommen til Megarden Gård

Velkommen til gården Megarden - en pen og sentral landbrukseiendom tilrettelagt for hestehold. Det er blant annet oppført stall i 2010 med 8 hestebokser, utegangsstall for to hester, flere paddocker, ridebane og walker for hest. I tillegg er det fôrlager, kontorbygg/anneks, dobbelgarasje med innredet loft, grillstue og et stort og romslig våningshus.

Våningshuset er restaurert fra 2010 fram til i dag, inkludert tilbygg og innredning av kjelleren med egen utgang (ikke søkt bruksendring). De øvrige byggene er hovedsakelig oppført mellom 2010 og 2016. Rundt våningshuset er det store terrasser og hage med plen. Solforholdene er gode gjennom hele dagen.

Våningshuset har tre stuer i første etasje med ildsted. Kjøkkenet har innredning fra 2010 som er påkostet langt utover normal standard. Videre er det fire soverom, loftstue, to bad og vaskerom. Kjelleretasjen består av stue, soverom, kjøkkenkrok og et lekkert bad som ble pusset opp i 2022. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig beliggenhet ca. 3 km sør for Teigebyen, som er sentrum av Nannestad kommune. Teigebyen har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og butikker. Samtidig er det kort vei til fine tur- og rekreasjonsområder, så vel som Oslo Lufthavn Gardermoen.

Nannestad IL har et godt tilbud innen håndball, fotball, alpint, klatring og snowboard. I tillegg er det etablert frisbeegolfbane ved Nannestadhallen. For de skiglade er det kort vei til Nannestad skisenter - Åslia, Nordåsen skistadion på Maura og skistadion på Åsgreina.
Nannestad grenser mot Romeriksåsen. Her finnes flotte, oppmerkede skiløyper vinterstid og rikelig med turstier om sommeren. Innover i marka er det flere vann med muligheter for bading og fisking. Elva Leira og ikke minst Hurdalssjøen byr også på fiskemuligheter. Sistnevnte har flere populære badeplasser.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres nærmest på Kiwi eller Rema 1000. Ønsker du andre servicetilbud har Nannestad torg et variert utvalg, med blant annet blomsterbutikk, frisør, Vinmonopolet og pizzeria. Det er kort vei til Jessheim Storsenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter.
Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Kjos, som ligger 600 meter fra gårdstunet. Med bil fra eiendommen tar det ca. 9 min. til Oslo Lufthavn, ca. 16 min. til Jessheim, ca. 40 min. til Strømmen Storsenter og ca. 50 min. til Oslo S.

Fra eiendommen er det skolebussordning til Preståsen barneskole, Nannestad ungdomsskole og Nannestad videregående skole. Det finnes flere barnehager på Nannestad, blant annet Holter, Midtbygda og Lille Midtbygda barnehage.

Adkomst

Fra E16 vest for Gardermoen.
Ved rundkjøring ved Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, kjør ut av rundkjøringen og vestover inn i Sogndalsvegen. Følg veien til neste rundkjøring og ta til høyre inn i Nannestadvegen. Følg Nannestadvegen i ca. 1,9 km. og ta til vesntre inn i Homledalsvegen (grusvei). Etter ca. 600 meter kommer eiendommen til syne på venstre side.
Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på ca. 136 dekar og har et romslig gårdstun med et velholdt, stort våningshus. Det er mange hesteinnhegninger, fin ridebane og walker til hest.
Fra dagligstuen i våningshuset er det utgang til terrasse på ca. 51 kvm, med trapper ned til hage med plen. I tillegg er det terrasse i tilknytning til inngangspartiene, på tilsammen ca. 34 kvm. I andre etasje er det utgang fra trapperommet til en overbygd altan på ca. 7 kvm. Ellers er det gruset gårdsplass og støttemur ved inngangspartiet, og belegningsstein foran inngangspartiet til kjelleretasjen. Det er også gruset plass for parkering ved stallen og dobbelgarasjen.
Det er gode parkeringsmuligheter på eiendommen. Det er blant annet en stor, gruset plass i tilknytning til stallen og en gruset gårdsplass foran dobbelgarasjen. Garasjen er isolert og har dobbel leddport. I andre etasje er det innredet med toalettrom og allrom - et supert «gjesteanneks» eller hjemmekontor.

Iflg. NIBIOs gårdskart har eiendommen følgende arealfordeling:
Fulldyrka jord: ca. 56,7 dekar.
Innmarksbeite: ca. 27,3 dekar.
Produktiv skog: ca. 41,6 dekar.
Annet markslag: ca. 4,6 dekar.
Bebygd, vei m.v.: ca. 5,8 dekar.
Totalt: ca. 136,0 dekar.

Jordbruksarealet driftes av eier selv med innleid hjelp. Jorda er derfor fritt til bruk for den som overtar eiendommen, og kjøper kan selv bestemme om jorda skal driftes selv eller forpaktes bort. Jordstykket ved tunet, på ca. 13 dekar, benyttes til hesteinnhegning og paddocker.
Den dyrkede marka består av i hovedsak åslendjord og denne påregnes som årsikkert. Det drives pr. d.d. med korn sammen med grasproduksjon og bort arrondering er lagt til grunn for jordverdien.
Bort arrondering av jord i dette området ligger på ca. 100-300 kr/daa. Det antas 300 kg pr. dekar med stråfor tørt høy til hest som produksjon i snitt som beregningsgrunnlag.

Skogen ligger for det meste syd på eiendommen, ned mot elven Leira. Det er ikke fremlagt noen skugbruksplan og avvirkningstabell, og takstmannens beregninger er utført etter beste skjønn.
Skogen er relativ liten for kommersiell skogdrift, men er en fin vedskog.

Jakt

Eiendommens arealer tilsier at det kan være jaktrettigheter. Jaktbare arealer regnes ofte med skogarealene. Eiendommen er sannsynligvis ikke stor nok til at det kan drives jakt alene, men i samarbeid med andre grunneiere.

Innhold og standard

Hovedhuset:
1. etasje: Entré, hall m/trapp, bad/wc/vaskerom, 3 stuer, kjøkken og biinngang/entré.
2. etasje: Gang m/trapp, bad/wc, kott, 4 soverom og loftstue.
Kjeller: Gang m/trapp, teknisk rom, bod, entré, bad/wc/vaskerom, kjellerstue, soverom og gang med hybelkjøkken.

Bruksareal:
1. etasje: ca. 142 kvm.
2. etasje: ca. 114 kvm.
Kjeller: ca. 101 kvm.
Sum bruksareal: ca. 357 kvm.

Primærrom:
1. etasje: Gang, hall m/trapp, bad/vaskerom, stue, spisestue, peisstue, kjøkken. ca. 142 kvm.
2. etasje: Gang m/trapp, bad, loftstue, 4 soverom. ca. 113 kvm.
Kjeller: Gang m/trapp, bad/vaskerom, entré, soverom, kjellerstue, kjøkken. 78 kvm. 
Sum primærrom: ca. 333 kvm.

Entré: Boligen har to innganger i første etasje. Den ene er på vestsiden av huset, med hvit ytterdør som har vindusfelt på hver side. Den fører til entré med åpen løsning til en fin hall.  Hallen har klikkvinyl og vannbåren gulvvarme, malte panelvegger og hvitmalt trapp opp til andre etasje. Det er god plass til garderobeløsning eller annet møblement.
Den andre inngangen er fra et tilbygg på sørsiden av huset, overbygd og hyggelig med hvit ytterdør. Her er entréen ekstraordinær stor, med bred skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Det er direkte inngang til kjøkkenet via en hvit dør med glassfelt. Entréen har fliser på gulvet og malt, original tømmervegg mot kjøkkenet.

Kjøkken: Boligen har et stort, lekkert kjøkken med en rikt utstyrt innredning fra 2010. Innredningen er montert langs tre vegger, med en kombinasjon av hvite profilfreste fronter og sorte, glatte fronter. Midt i rommet er det flott kjøkkenøy med flere sitteplasser. Kjøkkenøya har  benkeplate i naturstein, nedfelt koketopp med to gassbluss samt induksjonstopp med integrert ventilator.
Videre har innredningen integrert oppvaskmaskin, to stekeovner, mikrobølgeovn og kaffemaskin. Oppvaskkummen er i porselen og nedfelt i en heltre benkeplate langs vegg. I en nisje er det side-by-side kjøl/frys med vann og isbitmaskin. Kjøkkenet har tapetserte vegger og laminat på gulvet. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Stuer: Boligen har tre koselige stuer i første etasje med hvitmalt paneltak og godt lysinnslipp. Dagligstua ligger som midterste stue, med store vinduer og tofløyet dør ut til terrassen. Rommet har en høyreist, elegant kakkelovn i det ene hjørnet, og en kombinasjon av gråmalte tømmervegger og gråmalt panel.
Peisestua har blåmalt rundtømmerpanel på veggene og laminat på gulvet. Rommet har en plassbygd peis med åpen grue, samt luft-til-luft varmepumpe. Spisestua har adkomst fra både dagligstua og kjøkkenet, og er utstyrt med vedovn. Rommet er malt i dyp gråfarge og har stående panel på veggene.

Loftstue: I andre etasje har boligen en loftstue som ligger som et sosialt knutepunkt mellom to av soverommene. Loftstua har malt tregulv og hyggelig utsyn mot hesteinnhegningene.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har tre bad, ett i hver etasje. Badet i første etasje ble pusset opp i 2010 og er avdelt med brede skyvedører mot en fin vaskeromsdel. Rommene har sorte fliser på gulvet med vannbåren gulvvarme, downlights i himling, og en kombinasjon av fliser og våtromsplater på veggene. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, rett dusjhjørne med innfellbare glassdører og en stilig baderomsinnredning med god oppbevaringsplass, heldekkende servant og speilskap med belysning. I vaskeromsdelen er det skyllekum i metall, benkeskap og opplegg for vaskemaskin.

Bad 2: Badet i andre etasje har gulvbelegg og fliser på veggene. Rommet er utstyrt med gulvstående toalett, baderomsinnredning med servant og et dusjkabinett.

Bad 3: Badet i kjelleren ble pusset opp i 2022 og har delikate fliser på gulv og vegger i storformat, downlights i himling og varmekabler i gulvet. Rommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett, samt dusjhjørne med sort garnityr og sorte rammer på glassdørene. Videre er det en vegghengt baderomsinnredning med hvitt skuffemøblement, heldekkende dobbelservant og stort speil. Badet tilhører hybelen.

Soverom og garderobe: Boligen har fire soverom i andre etasje, som alle har vinduer mot to retninger. Ett av soverommene benyttes i dag som trimrom. I to av soverommene er det større garderobeløsninger. Boligen har ellers godt med oppbevaringsplass i en bred skyvedørsgarderobe i entréen ved kjøkkenet, samt lagringsplass i en bod i kjelleren.

Kjeller/underetasje: I kjelleretasjen er det innredet "hybel" med egen utgang, men også innvendig adkomst. "Hybelen" består av entré, bad, stue, soverom og gang med enkelt hybelkjøkken. Det er vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom, foruten badet og gangen som har varmekabler. Denne etasjen kan egne seg godt som f.eks. generasjonsdelen av huset, dersom man har familiemedlemmer som vil ha sin egen del av huset. Kjelleren er en del av bolighuset og er ikke registrert som egen boenhet. Det er ikke søkt om bruksendring ved innredning av kjelleretasjen.


ANDRE BYGNINGER

Stall/driftsbygning:
Bruttoareal: ca. 200 kvm.
Inneholder: 2 salrom, midtgang og gangarealer, vaskeplass, 8 stallbokser. Det er også fôrrom og dekkentørkerom, med egnede ovner for tørk.
Brukes i dag som stall og er spesialbygget for dette formålet.
Modernisering i 2020: Bygget sidevegger, 8 innredninger og gummibelegg på hovedgulv.
Bygningen er tilnærmet ny og brukes fullt ut til sitt tiltenkte formål.

Dobbel isolert garasje:
Bruttoareal: ca. 116 kvm. fordelt på to etasjer.
Innhold 1. etasje: Garasjerom for to biler. ca. 60 kvm.
Innhold 2. etasje: WC/servant og allrom. ca. 56 kvm.
Bygningen benyttes som garasje og tidvis som kontor.

Utestall:
Bruttoareal: ca. 18 kvm.
Brukes som oppstalling av hest. Bygningen tjener sitt formål.

Grillhus:
Bruttoareal: ca. 15 kvm.
Inneholder spiseplass med benker. Til bygget er det utegrill med strålevarme og sitteplasser, og badestamp.

Kontorbygg:
Bruttoareal ca. 37 kvm.
Inneholder: Kontor, te-kjøkken, møterom, sanitær.

Oppvarming, piper og ildsteder

Våningshuset har elektrisk oppvarming med panelovner i kjøkken, spisestue og alle soverommene. Det er vannbåren gulvvarme i gang og bad i første etasje, samt i de fleste oppholdsrom i kjelleren. Bad og gang i kjeller har varmekabler. Ellers har boligen luft-til-luft varmepumpe og vedfyring. Stuen har kakkelovn, spisestuen og loftstuen har vedovn, mens peisestuen har plassbygd peis. Piper ble restaurert i juli/august 2023.

Boligen har naturlig ventilasjon. Det er varmtvannsbereder i teknisk rom og varmtvannsbereder på 120 liter fra 2019 i bad/vaskerom i kjelleren. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i teknisk rom.

Reguleringsforhold

Eiendommen er iht. Kommuneplanens arealdel 2018-2035 fra 14.05.2019, avsatt til LNFR-areal (landbruks,- natur- og friluftsformål samt reindrift) for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
Det foreligger ingen reguleringsplan for området, og heller ingen reguleringsplanforslag pr. d.d.
Kartutsnitt over kommuneplanens arealdel ligger vedlagt i salgsoppgaven. Bestemmelser og retningslinjer til arealdelen er innhentet og kan fås tilsendt fra eiendomsmegler.

Området hvor eiendommen ligger er i kommuneplanen registrert med følgende hensynssoner:
- Faresone ras- og skred
- Marin grense
Utdrag fra bestemmelser og retningslinjer til hensynssonene:
11.1 Geotekniske fare- og vurderingsområder (H310_1 og 2)
Tidligere kartlagte kvikkleiresoner (Program for økt sikkerhet mot leirskred, Evaluering av risiko for kvikkleireskred, Nannestad kommune, 2004) er vist med hensynssone H310_1 i vedlagt temakart Faresone ras- og skred datert 22.02.2019. Her er det påvist reell fare for kvikkleireskred, men de omfatter bare større soner og bare områder som kan skli ut (løsneområder). Det kan være forekomster av andre, mindre kvikkleiresoner og utløpsområder for skred utenfor hensynssonene.
Utenfor de kartlagte kvikkleiresonene er marin grense (ca. 200 moh.) brukt som avgrensning av områder hvor det kan det finnes kvikkeleire. Områdene er vist med hensynssone H310_2 i vedlagt temakart Marin grense datert 22.02.2019.
Under marin grense stilles det krav til at sikkerhet mot kvikkleireskred er ivaretatt i henhold til byggteknisk forskrift (TEK17) § 7-3 og NVEs veileder 7/2014 - Sikkerhet mot kvikkleireskred. Områdestabiliteten skal være dokumentert som sikker før tiltak igangsettes og senest på reguleringsplannivå. For byggesaker som er unntatt krav om reguleringsplan må områdestabiliteten være dokumentert på lik linje som i en reguleringsplan, før tiltak igangsettes.

Kartutsnitt for Faresone kvikkleire og Faresone marin grense ligger vedlagt i salgsoppgaven. I salgsoppgaven ligger også flere temakart som gir en områdeanalyse for det området eiendommen ligger.

Fradeling av tomt

Selger skal ha rett til å fradele, omregulere, videreutvikle og/eller bebygge en tomt rett syd for tunet. Tomten kan være inntil 2 mål, og selgers rett skal ha en varighet på 10 år fra tinglysning av skjøte eiendommen. Selgers rettighet søkes tinglyst.
Kartutsnitt over tomten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 19
 • Bruksnummer: 6
 • Fylkesnummer: 32
 • Fylkesnavn: Akershus
 • Kommunenummer: 3238
 • Kommuneområde: Nannestad
Les mer