Meglerinformasjon
Fredrikstad
Landbrukseiendom

Onsøy - Gårdstun på 6,3 mål, stor familiebolig, låve, bryggerhus, garasjer og solrik beliggenhet i skogkanten

Kjenneveien 1, 1623 Gressvik
Prisantydning:
7 390 000 kr
 • Primærrom:224 kvm
 • Bruksareal:345 kvm
 • Soverom:5
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:15813
 • Tomteareal:6 dekar
 • Byggeår:1936
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Kjenneveien 1, Gressvik 1623

Velkommen til Skuggerød gård i Onsøy

Skuggerød er et velholdt og innholdsrikt gårdstun med stor enebolig, låve, bryggerhus, vognskjul og potetkjeller/uthus. Naturskjønn beliggenhet, barnevennlig og landlig, kun få minutter i bil fra Fredrikstad sentrum. Den store tomten er pent opparbeidet, og det er rikelig med boltreplass i en stor, velstelt hage. Gode solforhold nytes lunt og usjenert på en sydøstvendt terrasse. Nærområdet består for det meste av gårdsbruk, småbruk og eneboliger.
Tunet rommer bygninger med et samlet bruksareal på ca. 1.450 kvm., noe som gir rom for mange muligheter. Bolighuset er på BRA 345 kvm. fordelt på 4 etasjer, og rommer bl.a. 5 soverom. Den romslige låven kan gi gode leieinntekter i form av lagring og vinteropplag for båter, biler m.v. Bryggerhuset på tunet er sannsynligvis det eldste bygget, og kan settes i stand i den sjarmerende, eldre stilen. I 1. etasje er det bl.a. en eldre bakerovn. Alt ligger til rette for den som ønsker god plass til enten småskala dyrehold, leieinntekter, inn-på-tunet-aktiviteter og masse annet. Først og fremst et hyggelig bosted som rommer storfamilien.

Eneboligen fremstår med stilrene farge- og materialvalg og familievennlig planløsning. Her er det tre pene stuer i første etasje, og i den ene er det en sjarmerende vedovn. Kjøkkenet fra 2009 har hvitevarer og spiseplass, og videre har boligen bad/wc, vaskerom/wc, pen entré og hele fem gode soverom.

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og landlig område i Onsøy i Fredrikstad kommune. Onsøy er utpreget idyllisk og preges av sjarmerende og variert bebyggelse. Du finner alt fra gamle gårdsbygg, ærverdige sveitservillaer og grender med klassiske sørlandshus. Området er rolig og naturskjønt med kort vei til Gressvikmarka, fine bademuligheter og båthavn, samtidig som det er sykkelavstand til sentrum.
Nærområdet og naboarealer til tunet er hovedsakelig skog og landbruksarealer. Det er ingen nabohus tett på. På baksiden av tunet, og inn i skogen, er det fine turområder egnet for sopp- og bærsanking. Fra skogen bak tunet går det fine turløyper med merket løypenett ikke langt fra eiendommen. Løypenettet går bl.a. frem til Sprinklet ca. 3,2 km. unna i luftlinje. Sprinklet er et godt besøkt utsiktspunkt med "panoramatårn" med flott utsikt i alle retninger.
Selger eier en båtplass ved sjøen, som eventuelt kan kjøpes av ny eier.

Gressvik aktivitetshus, på Gressvik Torg, er et yndet samlingssted for stedets ungdommer og byr på et fullspekket tilbud over tre etasjer. Tilbudet favner blant annet øvingslokaler for band, DJ-kurs, matgruppe, samt diskotek, biljard og bordtennis.
Du finner fotballbane i Trondalen, i tillegg er det idrettshall, treningssenter og svømmehall i nærheten. Lokale Gressvik IF (GIF) arrangerer aktiviteter innen fotball, håndball og barneidrett. For golfentusiaster anbefales Onsøy golfklubb, som har 18-hulls bane og drivingrange.
Onsøystien går langs kysten av gamle Onsøy kommune - fra Gressvik og ut til Foten, Mærrapanna og Hankø. Mange betrakter dette som Oslofjordens fineste turområde. Ellers kan en tur i historiske Gamlebyen med sitt yrende folkeliv, spennende butikker, gallerier og kafeer anbefales.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra, Meny og Rema 1000. Det tar under 10 min å kjøre til Gressvik Torg, med bl.a. apotek og skobutikk. Ellers er det en kort kjøretur til Fredrikstad sentrum, Torvbyen og Østfoldhallene, som alle har et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Torpekrysset som ligger ca. 700 meter fra eiendommen.

Fra eiendommen er det ca. 6,9 km til Manstad barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det ca. 6,6 km til Vestbygda ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Kjøretid med bil til:
Gressvik Torg: ca. 7 min.
Fredrikstad sentrum: ca. 7 min.
Togstasjon Råde: ca. 12 min.
E6 v/Råde: ca. 14 min.
Engelsviken: ca. 10 min.
Hankø: ca. 8 min.
Moss: ca. 28 min.
Sarpsborg: ca. 23 min.
Oslo S: ca. 1 t. 11 min.
Sverige/Svinesund: ca. 38 min.

Adkomst

Fra Riksvei 110 mellom Fredrikstad og Råde:
Kjør inn på Husebyveien mot Onsøy, fylkesvei 116. Følg Husebyveien i ca. 2,1 km. og ta til venstre inn i Kjenneveien. Følg Kjenneveien i ca. 680 meter til eiendommen komer til syne på venstre hånd.
Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Tomten og tunet

Eiendommen ligger landlig og naturskjønt til, med umiddelbar nærhet til idylliske turområder og med relativt kort vei til skoler, barnehager og butikker. Tomten er på 6321,2 kvm, og rundt hovedhuset er det en pent opparbeidet hage med gressplen, prydbusker og trær.
Det er rikelig med boltreplass i den store hagen, og gode solforhold nytes usjenert på en sydøstvendt terrasse på ca. 85 kvm ved inngangspartiet. Terrassen har dekke i tre og tett rekkverk, og byr på utmerket plass til grill og det man måtte ønske av utemøblement.
Tunet på ca. 6,3 mål gir en enkel og god tilgang til alle bygninger. Det er rikt med dyreliv i området, og rett som det er ser man elgen på besøk spisende av epletrærne.

Innhold og standard

På det solrike og velstelte tunet ligger det både en romslig familiebolig, stor låve, garasje, bryggerhus, uthus/potetkjeller og vognskjul.

Bolighuset
Planløsning
1. etasje: Entré, trapperom, vaskerom/wc, bod, soverom, kjøkken og 3 stuer.
2. etasje: Trapperom, 2 kott, bad/wc og 4 soverom.
Loft: Bod.
Kjeller: Boder. 

Bruksareal:
1. etasje: ca. 126 kvm.
2. etasje: ca. 105 kvm.
Kjeller: ca. 79 kvm.
Loft: ca. 35 kvm.
Sum bruksareal: ca. 345 kvm.

Primærrom:
1. etasje: Entré, vaskerom, trapperom, 3 stuer, kjøkken, soverom. ca. 124 kvm.
2. etasje: Trapperom, bad, 4 soverom. ca. 100 kvm.
Kjeller: Ingen primærrom. 0 kvm.
Loft: Ingen primærrom. 0 kvm.
Sum primærrom: ca. 224 kvm.

Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med sydøstvendt terrasse og veggmontert utebelysning. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lysmalt panel på veggene og grå fliser på gulvet. Her er det fin plass til knaggrekker og skohyller, og ytterligere oppbevaringsplass finnes i en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe.

Kjøkkenet, som var nytt for 13-14 år siden, har et klassisk og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen fra Ikea har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og mørkegrå laminatbenkeplate, og over benken er det grå fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin.

Det ligger tre fine stuer på rekke og rad i eneboligens hovedetasje. Store vinduer sørger for flott, naturlig lyssetting og naturskjønt utsyn, og rommene er malt i stilrene farger som står godt til de gylne gulvene. Det er god møbleringsfrihet i hvert av rommene, og stuen i midten har en vakker etasjeovn i støpejern.

Boligen inneholder et bad/wc og et vaskerom/wc. Badet ligger ved soverommene i andre etasje, og er av meget god størrelse. Rommet har lysmalt panel på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med sluk og gulvvarme. Baderomsinnredningen har lyse, finerte fronter og består av en heldekkende dobbelservant og et bredt speilskap med belysning. Videre har badet et toalett og et dusjkabinett med buede skyvedører.
I hendig tilknytning til entréen i første etasje er det et vaskerom/wc med lysmalt panel på veggene og grå fliser på gulv med sluk. Av innredning er det en utslagsvask i stål, og rommet er videre utstyrt med toalett og opplegg for vaskemaskin.

Det er hele fem gode soverom i eneboligen - ett i første etasje og fire i andre etasje. Alle soverommene har store vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, fint utsyn og gode luftemuligheter. Veggene er malt i duse, stilrene farger, og på soverommet i første etasje er det en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe med speilfronter. Boligen har for øvrig utmerkede lagringsmuligheter i boder og utvendige bygg.


Låven:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 450 kvm.
Underetasje: ca. 165 kvm.
Kjeller: ca. 110 kvm.
Sum bruksareal: ca. 725 kvm.
Arealene er målt på befaring og er ca.

Låven har lager på ca. 110 kvm. i kjelleren, lager og tidligere fjøs på ca. 165 kvm. i underetasjen og lager på ca. 450 kvm. i hovedetasjen. Hovedetasjene er et stort, og for det meste åpent rom, som egner seg godt for både vinterlagring, lagring ellers og andre formål.
Det er noe vedlikeholdsbehov.

Bryggerhuset:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 55 kvm.
Hems: ca. 40 kvm. 
Sum bruksareal: ca. 95 kvm.
Arealene er målt på befaring og er ca.

Bryggerhuset har enkel, eldre standard med vedlikeholdsbehov, og bygget inneholder en hems på ca. 40 kvm. og lagringsplass på ca. 55 kvm. i første etasje. Bryggerhuset er sannsynligvis den eldste bygningen på gården, og har flere originale elementer ved seg. Det er mulig at bryggerhuset var det opprinnelige våningshuset på gården, og at det mulig senere har blitt benyttet som kårbolig eller sommerbolig. Det er ikke registrert med boenhet i dag. Dagens bruk har for det meste vært integrert med hundehold og tilknyttet utvendig hundegård. Ellers har det vært benyttet til lager. Allikevel ser man fortsatt den gamle stuen, kjøkkenet med bakerovn, hemsen med soverom. Den eldre sjarmen kan fint hentes frem med stor og god arbeidsinnsats.

Garasjen:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 47 kvm.
Sum bruksareal: ca. 47 kvm.
Arealene er målt på befaring og er ca.

Garasjen holder en enkel, eldre standard. Beliggende ved siden av bryggerhuset og ovenfor bolighuset.

Potetkjeller/uthus:
Ikke oppmålt.
Bygget holder en enkel, eldre standard med vedlikeholdbehov.

Vognskjul/stort uthus:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 99 kvm.
Kjeller: ca. 44 kvm.
Sum bruksareal: ca. 143 kvm.
Arealene er målt på befaring og er ca. Takhøyde i kjeller er ca. to meter.

Det frittliggende vognskjulet/uthuset har også vedlikeholdsbehov, og har lagringsplass på ca. 143 kvm fordelt på to plan.

Garasjer under låvebru:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 100 kvm.
Sum bruksareal: ca. 100 kvm.
Arealene er målt på befaring og er ca. Variert takhøyde, har her målt gulvareal.

Under låvebrua er det tre garasjer med nyere porter. Enkel, eldre standard.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming skjer med strøm og ved.
Eneboligen varmes opp med radiatorer tilkoblet vedfyrt sentralfyranlegg med magasintank. I tillegg er det elektrisk gulvvarme på badet og vedfyringsmuligheter i én av stuene. Det er ikke faste varmekilder i alle oppholdsrom.
I boligen er det to teglpiper fra byggeår, hvor én ikke er i bruk. Pipen som er i bruk hadde en pipebrann for noen år siden, og har senere fått satt inn innvendig stålrør.
Iht. opplysninger innhentet fra brann- og feiervesenet, ble siste tilsyn på fyringsanlegg utført 27.02.2018. Siste feiing ble utført 19.08.2021. Brann- og feiervesenet har registrert følgende avvik på røykløp:
Gjelder Tegl m/stålforing. Avstand til brennbart materiale fra skorstein, trappevange er inntil pipa.
Det vil være kjøpers hele og fulle ansvar at dette blir utbedret iht. gjeldende forskrifter.

Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har både skru- og automatsikringer, og boligens varmtvannsbereder er av nyere dato.

Reguleringsforhold

Det foreligger ingen reguleringsplan for eiendommen.
Iht. Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032, vedtatt 18.06.2020, ligger eiendommen i et LNF-område (landbruks-, natur- og friluft) - tiltak for stedbunden næring.
Hensynssoner landbruk, landskap og kulturmiljø.

Kartutsnitt fra kommuneplanen ligger vedlagt i salgsoppgaven. Planbeskrivelse med bestemmelser og retningslinjer til Kommuneplanen er innhentet og kan fås tilsendt ved henvendelse til ansvarlig megler.

Konsesjon, driveplikt og odel

Eiendommen er under arealgrensene for konsesjon, og er dermed konsesjonsfri. Siden eiendommen er over to dekar må kjøper fylle ut et egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som godkjennes av kommunen. Eiendomsmegler vil bistå med dette.
Det er ikke boplikt for eiendommen, og den kan dermed benyttes som et fritidssted.
Eiendommen er under arealgrensene for odel, og er dermed fri for odel.
Det er ingen driveplikt på eiendommen da den er helt uten landbruksarealer.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 32
 • Bruksnummer: 23
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3004
 • Kommuneområde: Fredrikstad
Les mer