Meglerinformasjon
Tokke
Landbrukseiendom

Slettetveit nordre, Tokke i Telemark, jakt og fiske, 1679 daa stor, to bolighus, driftsbygning og seter.

Modalen 828, 3880 Dalen
Prisantydning:
3 900 000 kr
 • Primærrom:284 kvm
 • Bruksareal:300 kvm
 • Soverom:
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:
 • Tomteareal:
 • Byggeår:1840
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Det vil bli arrangert visning på setra ette avtale med megler

Adresse:

Modalen 828, Dalen 3880

Velkommen

Velkommen til Slettetveit nordre gård Øvre-Telemark i Tokke, 1679 daa, stort familievennlig våningshus, selvstendig mindre enebolig, seter med fantastisk utsikt og godt jaktterreng.

KORT FORTALT
- Jakt og fiske kan drives i egen regi,  ellers vil setra i Botnedalen være en god kombinasjon for utleie med jakt og fiske.
- Og man kan drive vanlig jordbruk - oppgradere driftsbygning og drive med sau som det er gjort tidligere - da har man beite i Botnedalen og med i sauesankelag.
- Man kan bruke eiendommen kun som boplass og leie ut jorda.

- To boliger, Modalen 828, 845 og seter.
- Telemarks-idyll på sitt beste.
- Vakkert kulturlandskap.
- Ca.12 km til kommunesentrum Dalen
- Areal på totalt 1679 daa/mål.
- Stort og innholdsrikt våningshus.
- Landlig, naturskjønn beliggenhet.

Modalen 828
- Våningshus:
- med terrasse på ca. 30 kvm.
- østvendt balkong utenfor loftstua.
- pen entré på ca. 15 kvm.
- med varmepumpe luft til luft og vedovn.
- kjøkken med god benkeplass.
- bad/vaskerom med badekar.
- separat wc-rom i 1. etasje.
- planlagt bad/wc i 2. etasje.
- 5 gode soverom.
- Sikringsskap med automatsikringer.

- Modalen 845:
- selvstendig bolig som kan videreselges uavhengig av landbrukseiendommen.
- ligger ca. 300 meter fra hovedhuset.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Jarbreen, på høyde mellom Mo og Kleppholt.

Eiendommen ligger på Slettetveit i Mo, ca. 10 km fra Dalen i Tokke kommune. Kommunen ligger i enden av Telemarkskanalen, og byr på fantastisk natur med fine turområder. Her kan du nyte fredfulle dager enten det er sommer eller vinter, med oppkjørte skispor, snøscooterløyper og merkede turstier. På høsten kan du plukke med deg bær av flere slag - gyldene multer, deilige blåbær og tyttebær.
Det er ca. 38 minutters kjøring til alpinbakke ved Hallbjønnsekken, og her er det også flotte, oppkjørte langrennsløyper. Sommerstid kan du ta turen til et av flere fiskevann i området, og familien kan nyte bading og båtliv på varme sommerdager. Det er ellers kort vei til fine badekulper, forfriskende og moro for både store og små, den næreste ligger på Mo i gangstand fra tunet.
Ønsker du litt kultur kan du ta turen bort til Åmdals verk, et historisk sted hvor det ble drevet gruvedrift (kopper) fra 1691 til 1945. Åmdals verk ligger ca. 30 minutter unna med bil. Ca. 25 minutters i bil fra eiendommen finner du Grimdalstunet museum, og her er det enkel servering om sommeren. Vakre Dalen hotell ligger heller ikke så langt unna.

HVORFOR BO I TOKKE.

"               Full barnehagedekning - løpende opptak
"               Næringsfond - etableringsstøtte
"               Gode tilskuddsordninger og fagpersoner på landbrukskontoret,
"               Gratis treningstilbud
"               Lave strømpriser i kommunen
"               Fantastiske naturstier sommer og vinter
"               Et levende og konsentrert kommunesenter
"               Aktive grender
"               Gode kulturtilbud med framifrå kulturskole, bibliotek, treningstilbud og frivillige lag og organisasjoner

Dagligvarehandelen kan gjøres på Extra og Joker i Dalen. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 30 min å kjøre til Fristadsenteret med et fint utvalg butikker, kafé, vinmonopol, apotek og frisør.
Kollektivtilbudet i området består av buss, og nærmeste holdeplass er Slettetveit som ligger ca. 350 meter unna boligen. Fra eiendommen er det ca. 10,8 km til Tokke barne- og ungdomsskole, nærmeste barnehage ligger i Dalen. Nærmeste videregående skole er Vest-Telemark videregående skole som ligger ca. 14 min i bil fra eiendommen.

Adkomst

Privat gårdsvei, ca. 300 m til kommunal veg.

Jord, skog og tun

Eiendom har to teiger og er totalt på 1679 daa. Hovund teigen ligger ved Botnedalsvatnet og er totalt 938 daa. Teigen hvor tunet ligger er 740 daa. I tillegg kommer et bolighuset med tomt på ca. 800 kvm.
Arealet er fordelt på 19,4 daa. dyrka, 24,2 daa. innmarksbeite og 659,8 daa. skog. Skogen er fordelt på 1,7 daa. høye bonitet, 2,6 middels bonitet, 150,8 lav bonitet og 504,7 uproduktiv. Resten av arealet er fordelt på myr, fastmark, skrinn fastmark, bebygd og ikke kartlagt areal.
Dyrka mark og skogen ligger i tilknytning til tunet.
Frem til Hovund -teigen er det sommervei og det her seterhus ligger. Det er bilvei frem til tunet.

Deler av arealet er registert som verneskog og villreinområde, se vedlagt kart.

Det er en del av et beitelag som disponerer arealer i Botnedal. ?

Jakt

Eiendommen er en del av Mo-Byrte og Botnedalen Fjelland jaktlag, rein, hjort og elg lag. Arealet kan leies ut for minimum 3 år av gangen.

Det er småviltjakt/fuglejakt. Selger opplyser at det er ca 900 daa. i hvert lag.

Innhold og standard

Det er to bolighus på eiendommen Modalen 838 og 845. Modalen 845 ligger ca. 400 meter nord for gårdstunet og har eget gårds- og bruksnummer.

Våningshus, Modalen 828

En del av boligen (Klokkarstua) er fra 1800 tallet, en del fra 1977 og 2. etasje bygd på i 2008.
Byggeår 1840, BRA 218. P-rom 206

Planløsning
1. etasje: Entré/trappegang, wc-rom, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken.
2. etasje: Loftstue, 3 soverom og 2 boder (fremtidig bad).

Fra loftstuen er det utgang til en overbygd, østvendt balkong med langstrakt utsikt. Balkongen har tredekke og hvitmalt rekkverk, samt fin plass til en sittegruppe. Ved stuen i første etasje er det en overbygd, vinklet terrasse på ca. 30 kvm med plass til grill og ønsket utemøblement. Terrassen har beiset tredekke og hvitmalt rekkverk, og det går tretrapp ned til den nordvendte hagen. 

Entré
Våningshuset har et pent, overbygd inngangsparti med bred tretrapp, lun velkomstterrasse og veggmontert utebelysning. Vel inne er det en entré på ca. 15 kvm med lysmalt panel på veggene. Fra entreen går det furutrapp opp til loftstuen i andre etasje.

Kjøkken
Kjøkkenet, som er av eldre dato, har et klassisk design med gode benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen har grå, profilerte fronter og lys laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Over deler av benken er det grå fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin. Det er nisje for komfyr og kjøleskap i innredningen, og boligen har kjølerom i kjelleren.   

Stue
Stuen oppleves som lys og innbydende, og med sine 40 kvm byr rommet på utmerket møbleringsfrihet. Her er det god plass til sofagruppe, lenestoler og spisestue. Stuen har hvitmalte vegger og tidsmessig laminatgulv, og det er både vedovn i støpejern og luft-til-luft varmepumpe i rommet. Fra stuen er det utgang til en overbygd, vinklet terrasse på ca. 30 kvm.

Loftstue
Mellom soverommene i andre etasje er det en luftig og pen loftstue på ca. 30 kvm - et kjærkomment element for storfamilien. Loftstuen har naturlig panel på veggene og det er lagt stilren laminat på gulvet. Store vinduer sørger ikke bare for naturlig lyssetting, her er også utsikten formidabel. Fra loftstuen er det utgang til en østvendt, overbygd og solrik terrasse.

Bad/vaskerom
Våningshuset inneholder pr i dag et bad/vaskerom og et wc-rom i første etasje, og det er planlagt etablering av et bad/wc i andre etasje. Badet i første etasje bør renoveres for å oppnå dagens krav til standard.

Baderommet har lys våtromstapet på veggene og beige belegg på gulv med gulvvarme. Innredningen har hvite fronter og består av en nedfelt servant i en skapseksjon, et høyskap, veggskap og speil med belysning. Videre har badet badekar, dusjarmatur og opplegg for vaskemaskin. 

Wc-rom
Wc-rommet ligger vegg-i-vegg med badet og har hjørneservant, toalett, lysmalte vegger og grått belegg på gulv med gulvvarme.

Planlagt bad
Badet i andre etasje er kun i planlegging- og oppstartsfasen, og har sponplater på gulvet, samt isolerte vegger og tak. Ingen elektriske installasjoner er utført, og det er ikke påbegynt VVS installasjoner.

Soverom og garderobe
Det er fem gode soverom i våningshuset - to i første etasje og tre i andre etasje. Alle soverommene får rikt, naturlig lysinnslipp fra store sprossevinduer, og det er fin plass til skrivebord eller kommode i tillegg til seng og nattbord. Det er medfølgende garderobeskap på flere rom, og lagringsplass finnes i kjelleren.

Oppvarming - Teknisk
Våningshuset er elektrisk oppvarmet med panelovner, luft-til-luft varmepumpe fra 2018 og gulvvarme på bad og wc-rom. Dette suppleres med vedfyring i stuen i første etasje. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkkenet. Det er installert nytt sikringsskap, og det er meningen å fase ut det gamle etterhvert som anlegget blir rustet opp. Eiendommen har privat vann fra borehull og privat septiktank med spredegrøft.

Bygningen er oppført i tømmer / laft (1. etasje) og noe i bindingsverk. Utvendig vindtetting med asfaltplater. Stående kledning som værhud i 1 etasje. Liggende kledning over.


Selvstendig bolig, Modalen 845
Ukjent byggeår,  BRA 82. P-rom 78 (kvm)

Modalen 845 kan videreselges uavhengig av landbrukseiendommen.
1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, Bad, vaskerom,
Kjeller: Ikke måleverdig etter takstbransjens måleregler. (Under 1,9 m.)

Kjøkken: Kjøkkeninnredning i furu utførelse. Laminat benkeplate. Ventilator på kjøkken.
Bad: Baderomsvinyl på gulv. Varmekabler. Bad bygd opp igjen i det senere år etter vannskade.
Badet er ikke bygd etter tek17, men det kan fungere med dusjkabinett.  Sanitærutstyr: Dusjkabinett, wc, håndvask. Vedovn i stue og kjøkken. 6 kg pulverapparat, 2 røykvarslere. Automatsikringer, skap i gang.
Vegger-og takpanel. .

Bygningen er oppført i bindingsverk. Trebjelkelag mot kjeller. Stående kledning som værhud. Vinduer er i koblet utførelse. Uteplassen er delvis overbygd. Malt ytterdør.
Grunnmuren er i murte og pusset paralellblokker.

Boligen er energimerket med energikarakter G og oppvarmingskarakter orange.

Modalen 845 kan videreselges av ny eier uavhengig av landbrukseiendommen. I den forbindelsen antas det at kommunen vil pålegge boplikt.

Driftsbygning, garasje og innhus.
Byggeår 1942 BRA ca 270 kvm.
Driftsbygningen er påbygd i flere etapper.  Den gamle delen av låven er med kjørebru og er påbygget er 1 etasje pluss gjødselkjeller. Det er innredet for drift men sau, delvis tallegolv og strekkmetallgolv, en del ominnredet for hobbyhest.
De er laget grunnmur for videre utvidelse ned 12 m med kjeller med over ca. 40 kvm.

Bygningsmassen krever en totaltoppgradering.

Redskapshus
Oppført 1995, ca 90 kvm.
Oppført i reisverk med stålplater på tak. Støpt plate med 2 porter i fronten. Svak veggkonstruksjon som er ute av lodd men midlertidig sikra. Trener oppgradering/stabilisering av bærekonstruksjonen.

Gammelt bur/stabbur
Ukjent oppføringsdato, ca. 20 kvm.
Oppført i tømmer på punktfundament.

Det er brannvarsling i driftsbygning, garasjer om innhus.

Setra på Hovund, ca. 850 - 900 m.o.h.
Frolandsvegen 1819A
Sjarmerende seter oppført i tømmer med torvtak, flott utsikt mot fjellheimen i syd og vest.
Inneholder stue, soverom og svalgang, ca. 30 kvm stor.

Reguleringsforhold

Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 13.09.2005. Delarealer Delareal 55 388 m
Arealbruk LNF-område m/spredt boligbygging, framtidig.
Delareal 55 388 m
Retningslinjer Bygge/anleggstiltak kan tillates
Delareal 788 m
Arealbruk Vannareal for almen flerbruk, nåværende
Delareal 49 816 m
Retningslinjer LNF-område hvor naturvern dominerer, Delareal 684 583 m Arealbruk LNF-område, nåværende

På Hovund er det regulert hyttetomter. Det er 7 rest tomter, 10 -11-12-13-15-17 og 18.
Ny eier må søke om fradelt/matrikulering. Takst avholdt av T. Gaastjønn legger til grunn at 5 av tomtene er realiserbare, nr. 10 -11-12-17 og 18. Det er strengere krav til fradeling en da denne planen ble godkjent og kommunen har signalisert at det ved fradelingssøknad vil bli stilt krav om utvidet parkeringsplasser.
Det er imidlertid større usikkerhet om fradeling av tomtene 13 og 15 da disse ligger i et myrområde med strengere krav til bygging i myr. Det er grunn til at tomtene ikke er prisfastsatt i taksten.
Usikkerhet med fradeling er kjøpers risiko. Ved eventuelt avslag fra kommune/statsforvalter om fradeling av de 7 tomtene vil det ikke bli gitt kompensasjon/prisavslag i avtalt kjøpesum.

Reguleringsbestemmelser og kart følger vedlagt.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke odel på eiendommen jf § 2: "Ein eigedom blir rekna som odlingsjord når fulldyrka eller overflatedyrka jord på eigedomen er over 35 dekar, eller det produktive skogarealet på eigedomen er over 500 dekar."

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 117
 • Bruksnummer: 4
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3824
 • Kommuneområde: Tokke
Les mer