Meglerinformasjon
Nannestad - Holter
Landbrukseiendom

Sentralt beliggende landbrukseiendom med gode landbruksressurser. 2 boliger. Kjøttfe og sauehold.

Eiksvegen 52, 2034 Holter
Prisantydning:
14 500 000 kr
 • Primærrom:443 kvm
 • Bruksareal:604 kvm
 • Soverom:4
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:33000
 • Tomteareal:514 dekar
 • Byggeår:1989
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Eiksvegen 52, Holter 2034

Velkommen

Velkommen til Hveim Gård. Eiendommen har en landlig men sentral beliggenhet i Holter i Nannestad kommune. Hveim er en landbrukseiendom med gode landbruksressurser, Hovedbolig med hybel, sidebygning, stor driftsbygning og et vognskjul med isolert verksted. Eiendommen har en meget god arrondering hvor tunet ligger ovenpå en kolle med god utsikt til kultur- og landbrukslandskapet i omegnen. Landbrukseiendommen er drift med kjøttfe produksjon og noe sauehold.

Kort fortalt

- Landbrukseiendom på 514 daa.

- Gode driftsmuligheter.

- Jorda er godt arrondert.

- Stort, innholdsrikt våningshus.

- Utleiedel og kårbolig.

- Gode sol- og utsiktsforhold.

- Fin hage med plen og beplantning.

- Stort kjøkken med spiseplass.

- BI inngang til kjøkkenet.

- To stuer på hovedplan.

- Fire soverom og loftstue.

- Bad, toalettrom og vaskerom.

- Tilbud om tilkobling av fiber foreligger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt til på Holter i Nannestad, rett syd for Gardermoen. Eiendommen ligger landlig og idyllisk, med solrikt gårdstun og flott utsikt. Fra eiendommen er det ca. 4 km til Eltonåsen. Det er flere barnehager og barneskole innenfor en 10 min. kjøretur fra tunet på Hveim. Barneskolen ligger på Eltonåsen (7 min. kjøretur) og her finnes også en av flere nærbutikker i nærområdet. Ask, som er kommunesentrum for nabokommunen Gjerdrum ligger ca. 13 min. syd for eiendommen, mens Teigebyen som er administrasjonssenteret i Nannestad kommune, ligger i tilsvarende lengde nordover. Det er godekommunikasjonsmuligheter i området med busstoppet Fagerli på FV120 i gangavstand fra tunet. HIF-hallen, hvor Holter idrettsforening holder til, ligger på Vestlykkja. Hallen huser flere arrangementer gjennom året.

Turområdene er mange i omkringliggende skoger. Det er flotte tur- og rekreasjonsområder i Romeriksåsen, med mange fiskevann, samt rik forekomst på både bær og sopp. Innover i åsen finnes også badevann, samt oppmerkede skiløyper vinterstid. Den Norske Turistforening har en rekke hytter, åpne for servering i helgene i vintersesongen. Fra Holter er det kort vei til Jessheim sentrum og Oslo Lufthavn Gardermoen, noe som gjør det til et attraktivt område å bosette seg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Eltonåsen og Kiwi Holter. Det tar ca. 20 minutter å kjøre til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter, samt et meget innholdsrikt og populært kjøpesenter.
Det er drøye 2 km til bussholdeplassene Erpestad og Fagerli. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Ask, 16 min til Oslo lufthavn, 20 min til Jessheim, 20 min til Skedsmokorset og 23 min til Nannestad.
Fra eiendommen er det skolebussordning til Eltonåsen barneskole og Nannestad ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Eiendommen ligger også sentralt i forhold til Oslo med ca. 40 min. kjøretur til sentrum av hovedstaden.

Hveim ligger i et noe kupert terreng hvor tunet ligger høyest i terrenget med utsikt i alle retninger utover kulturlandskapet. Med nærheten til Oslo lufthavn må noe flystøy påregnes.

Adkomst

Adkomst fra Fylkesvei 120 som går mellom Skedsmokorset og Nannestad. Ta av inn på Holtervegen ved Fageli og umiddelbart inn på Eiksvegen. Ta så¨til høyre ved Eiksveien Pensjonat og følg deretter vegen til høyre og videre til den ender på tunet på Hveim gård.

Jord, skog og tun

Gårdstunet har et flott våningshus, en eldre kårbolig, samt redskapshus/garasje og stor driftsbygning. Rundt boligene er det fine hager med store plenareal og enkel beplantning, og det er naturlig skille med hekk mellom hagene. I hagen til kårboligen er det et koselig lekehus til glede for de yngre barna.

Tunet ligger på en høyde og har gode solforhold fra morgen til kveld. Utsikten er vidstrakt og flott utover landbruksareal mot vest. Adkomsten er via gruset veg og gårdsplassen på tunet er laget som rundkjøring for enkelhets skyld.
Våningshuset har en stor veranda på vestsiden av huset, hvor utsikten er på sitt beste og solforholdene supre gjennom store deler av dagen. Det er god plass til flere utegrupper, og i takutstikk er det montert markise. Fra verandaen er det trapp ned til hagen. I andre etasje er det luftebalkong over verandaen.

Våningshuset har et flott inngangsparti på sørsiden av huset, med trapp opp fra gruset gangbane til en støpt terrasse med plass til kafésett, blomster og lyslykter. Terrassen er overbygd av veranda i etasjen over, som har adkomst fra loftstuen. Det er bi inngang til våningshuset på østsiden av huset.

Eiendommen har gode parkeringsmuligheter til biler, traktorer, redskaper og hengere. Det er garasjerom i redskapshuset og i driftsbygningen. På tomten er det nedgravd en 6000 liters glassfibertank til diesel.

Jord
Fulldyrka jord har et areal på ca. 365 daa. og innmarksbeite er ca. 88 daa., totalt ca. 454 daa. Dyrket mark er beliggende rundt tunet, fordelt på en stor og 4 mindre teiger. Jorda er hellende og grenser mot elva "Leira". Jorda er hovedsakelig planert leire og brukes til korn- og grasproduksjon. Det har vært dyr på eiendommen i "alle" år og det er opp igjen årene påkjørt husdyrgjødsel. Jorda ansees å være i god hevd. Beiter ligger inni dyrket mark øst for tunet, det er en teig vest for tunet og en teig sør for tunet. Beiter er holdt i hevd og brukes.

Skog
Eiendommen har totalt ca. 16,5 daa. produktiv skog. En skogteig beliggende vest på eiendommen og en sør, begge i forlengelse av dyrket mark. Dette er "vedskog" uten større økonomisk betydning.

Innhold og standard

Hovedbolig (p-rom 313 kvm.)
1. etasje: Vindfang, gang, wc, 2 stuer, kjøkken, matbod, kontor, bi inngang og skifterom.
2. etasje: Loftstue, 4 soverom, gang og bad/wc.
Loft: Uinnredet loftsrom.
Kjeller: Trappegang, stue/kjøkken, innredet rom, bad, badstue, wc, vaskerom og to boder.

Hovedboligen holder en gjennomgående god standard og er godt vedlikeholdt fra byggetiden i år 1989, med unntak av bad i kjeller og i 2. etasje som bør oppgraderes.
Vindfang og gang: Boligen har et overbygd, hyggelig inngangsparti med plass til kafésett. Inngangsdøren er tofløyet og fører inn til vindfang med flislaminat på gulvet og malte panelvegger. I gangen innenfor er det en gråmalt trapp til andre etasje og åpen løsning inn til kjøkkenet. En høyreist støpejernsovn er plassert mellom gangen og kjøkkenet.

På østsiden av boligen er det bi inngang til kjøkken og skifterom. Skifterommet kommer godt med etter en lang dag ute med gårdsarbeid.

Kjøkken: Boligen har et stort kjøkken med god plass til at hele familien kan samles rundt et spisebord. Rommet har flislaminat på gulvet, malte panelvegger i lys farge og hvitmalt paneltak. Over kjøkkenbenk er det fliser.
Kjøkkeninnredningen er malt i lyseblått og har profilerte fronter og lyse laminatbenkeplater. Det er god plass til at flere kan lage mat samtidig, og foran et stort vindu med utsikt er det spesielt hyggelig å tilberede maten.
Kjøkkeninnredningen har integrert koketopp, stekeovn og ventilator, samt nisje til kjøleskap og opplegg til oppvaskmaskin. I tilknytning til kjøkkenet er det en kjekk matbod, samt entré med bi inngang - perfekt når helgehandelen skal på plass.

Stue og spisestue: I første etasje har boligen to store stuer; en spisestue og en dagligstue med utgang til veranda. Stuene er avdelt av tofløyet glassdør, og begge har parkett på gulvet.

Dagligstuen har romantisk preg med hvitmalt, profilert brystningslist og småblomstrete tapet i rosatoner. Rommet har vinduer på to vegger som gir gode lysforhold og hyggelig utsyn. Spisestuen har tilsvarende hvitmalte brystningslist og småmønstret tapet i lyseblått.

Loftstue: I andre etasje har boligen en romslig loftstue med plass til hjørnesofa, tv-løsning, leker og mere til. Stuen ligger som et sosialt knutepunkt utenfor soverommene og er et mye brukt rom til filmkvelder, vennebesøk og avslapning. Det er vinduer mot nord med fin utsikt og utgang til sørvendt veranda mot gårdstunet.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har bad i andre etasje, wc-rom i første og vaskerom i kjelleren. Badet har belegg på gulvet, våtromsplater på veggene, mekanisk avtrekksvifte og åpningsbart vindu. Rommet er utstyrt med toalett, dusjkabinett, badekar og baderomsinnredning. Baderomsinnredningen har god oppbevaringsplass i en rekke benkeskap, to høyskap og to veggskap. Servanten er nedfelt i hvit benkeplate, og over er det speil med belysning.

Soverom og garderobe: Boligen har fire gode soverom i andre etasje, som alle har fin utsikt. Tre av soverommene har skyvedørsgarderober i knevegg, og fra ett av rommene er det utgang til en vestvendt luftebalkong med nydelig utsikt. Boligen har flere gode løsninger med omkledningsrom/skifterom ved bi inngangen, matbod ved kjøkkenet og to store boder i kjelleren.

Utleiedel i kjeller: I kjelleren har boligen en utleiedel som er godkjent hos bygningsmyndighetene. Utleiedelen har felles inngangsparti i første etasje og trapp ned til kjelleren. Utleiedelen består av stue/kjøkken og soverom, samt bad og wc.

Kårbolig (p-rom 130 kvm.)
1. etasje: Vindfang, bod, trappegang, bad/wc, kjøkken og stue.
2. etasje: Trappegang og 4 soverom.
Kjeller: Vaskekjeller og uinnredede kjellerrom.

Kårboligen ble bygd i 1930 og kan gi gode årlige leieinntekter. Kårboligen er per d.d. bebodd av selgers mor som flytter ut innen overtagelse av eiendommen for ny eier.

Kårboligen holder en eldre standard. For nærmere og mer spesifikk informasjon om boligene henvises det til vedlagte verditakst landbruk og tilstandsrapporter som er en del av fullstendig salgsoppgave.

Driftsbygning (BTA 885 kvm)
Kjeller; Gjødselkjeller under fjøs.
1. etasje; Fjøs, melkerom, siloer/forrom, korntørke, sauefjøs
Mellomlåve Loft/høyloft
Kjørebru

Bygningen er i god stand og er anvendt i drifta på eiendommen. Kontinuerlig vedlikeholdt, tilpasset og modernisert. Senest rom til sauefjøs med ny port i å 2021. Deler av bygningen er mindre kurant til dagens moderne landbruk.

Redskapshus (BTA 205 kvm.)
1. etasje; Garasjerom, verksted
Bygningen er i god stand og er anvendt i drifta på eiendommen.

Lekestue (BTA 5 kvm)
Koselig lekestue i god stand. Bygget er isolert og innredet. Overbygget dør/inngang.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming - Teknisk
Våningshuset har elektrisk oppvarming og vedfyring. Sikringsskapet er utstyrt med skrusikringer og varmtvannsbereder på 200 liter. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning fra tomtegrense. Avløp er privat, med Klaro renseanlegg med serviceavtale. Det foreligger tilbud om tilkobling av fiber.
Kårboligen har elektrisk oppvarming med varmepumpe. Sikringsskapet har vippesikringer.

Sikringer som er beskrevet som "vippe" sikringer i takst er feil da det er skrusikringer i begge boligene. Varmtvannsbereder er på 200 liter. Bad og kjøkken har mekanisk avtrekk.

Det foreligger nylig utført  el-kontroll av våningshuset, kårboligen og landbruksbygninger. Se vedlagte rapporter for oppsummering av avvik.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel er definert til landbruk-, natur-, reindrift og friluftsområde. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende. Hensyn landbruk.
Delareal 88 801 m2
KP Hensynsonenavn H210
KP Støy Rød sone iht. T-1442
Delareal 426 088 m2
KP Hensynsonenavn H220
KP Støy Gul sone iht. T-1442

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen. Alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odel.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 56
 • Bruksnummer: 1
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3036
 • Kommuneområde: Nannestad - Holter
Les mer