Meglerinformasjon
Indre Østfold - Eidsberg
Landbrukseiendom

Kolshus, Trømborg. Gårdstun med rikelig av muligheter. Stor enebolig, nydelig hage, redskapshus med verksted, vognskjul

Trømborgveien 576, 1880 Eidsberg
Prisantydning:
5 900 000 kr
 • Primærrom:270 kvm
 • Bruksareal:285 kvm
 • Soverom:5
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:16000
 • Tomteareal:7 dekar
 • Byggeår:1875
 • Energimerking:
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Trømborgveien 576, Eidsberg 1880

Velkommen

Velkommen til Kolshus Gårdstun i Trømborg. Kolshus er et praktisk gårdstun med rikelig med muligheter. Her får man en romslig enebolig og i tillegg til flere anvendelige gårdsbygg. Tunet er fradelt fra landbrukseiendommen Kolshus. På tunet står det blant annet et redskapshus med isolert verksted. Tunet er sjeldent romslig med en stor gårdsplass, hvor et vogntog enkelt kan kjøre rundt den nevnte driftsbygningen. Eiendommen ligger sentralt til i Indre Østfold og anses å kunne passe perfekt for en selvstendig næringsdrivende med ambisjoner om å jobbe hjemmefra. Her kan man skape et aktivt liv på tunet.

Kort fortalt

- Romslig gårdstun i landlige omgivelser.

- Tomt på ca. 7 000 kvm.

- Sentralt i Indre Østfold.

- Rikelig med muligheter.

- Enebolig over to plan.

- Nydelig hage rundt boligen.

- Redskapshus /verksted.

- Vognskjul, stabbur og smie.

- Sol fra morgen til kveld.

- Vannbåren gulvvarme.

- Store stuer og fem soverom.

- Bad, wc og vaskerom.

- Hyggelig kjøkken med peis.

- Varmepumpe og tre ildsteder.

- Det er drenert i år 2008.


Uteområde
Eiendommen har et areal på ca. 7 000 kvm. som består av et flott tun med en vakker hage rundt eneboligen. Tunet dannes av nevnte bolig, et stort stabbur med carport, vognskjul og redskapshus /verksted. Det er dobbel carport i tilknytning til stabburet og en eldre smie i ytterkant av hagen mot veien. Gårdsplassen er gruset og har plass til mye redskap, store biler, hengere og annet man måtte ønske.

Hagen har sol fra morgen til kveld og plenen inviterer til lek, ballspill og hageselskap. Hagen er flat, noe som gjør den lettstelt, og rundt om er det fine beplantninger. Mot veien er det flettverksgjerde slik at små barn og firbente kan leke trygt. Ellers er hagen inngjerdet av velfriserte hekker.

Boligen har flere hyggelige uteplasser. Ved inngangspartiet er det en støpt, overbygd velkomstterrasse, med trinn ned til markterrasse med impregnerte terrassebord. Her kan solen nytes gjennom ettermiddagen og til sent på kveld. Velkomstterrassen er overbygd av en stor veranda med adkomst fra trappegangen i andre etasje.

På andre siden av huset er det utgang fra den ene stuen til en nordøstvendt markterrasse, skjermet av vintergrønt. Når solen varmer som mest på sommeren, og man ønsker skygge, så er dette et perfekt sted å innta middagen.

Redskapshus /verksted er et praktisk og  åpent bygg fra år 1984. Verksteddelen med  ny-innsatt port er på ca. 60 kvm og er isolert. Korntørke og lagersiloer er fjernet. Selger har avventet å fylle opp og støpe over tippesjakt i tilfelle kjøper vil etablere utstyr som går i dybden, f.eks løftebukk. Redskapshuset brukes  i dag til lager.

Vognskjulet fra år 1960 og deler av bygget er isolert. Bygget inneholder en garasje og en tidligere
gårdsbutikk, men brukes i dag som lager.
 
Det er særdeles gode oppbevaring og parkeringsmuligheter på det gruslagte gårdstunet. I tillegg er det oppført dobbel carport i tilknytning til stabburet, samt at det er garasje i både vognskjulet og redskapshuset /verkstedet.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Indre Østfold kommune, nærmere bestemt i Trømborg i tidligere Eidsberg kommune. Kolshus gårdstun ligger sentralt til ved Fv. 22 og det er kort vei til flere av Østfoldbyene, samt hovedstaden. Fra tunet ligger Mysen (8 min.) og Askim (15 min.) mot nord mens Rakkestad (13 min.), Sarpsborg/Fredrikstad ( 40 min.) og Halden (45 min.) ligger i retning syd. Det er en knapp times kjøring til Oslo, eller man kan benytte tog fra Mysen med hyppige avganger. Det er et rikelig med servicetilbud i alle de nevnte stedene. Nærmeste småby er Mysen som er et koselig handelssentrum. Her er ligger også den kjente Momarken Travbane.

Adkomst

Eiendommen ligger like vest for Fv. 22 som går fra Fredrikstad til Lillestrøm. Fra Oslo følger man E18 mot Stockholm til Mysen og følger deretter FV sydover mot Rakkestad.

Kolshus gårdstun

"Småbruksdrømmen" ligger sentralt i Indre Østfold, i gangavstand til barneskole og idrettsplass, og kun 8 minutters kjøretur fra Mysen. Trømborg er en grend bestående av omkringliggende gårder og eneboliger i byggefelt. Kolshus gårdstun ligger like syd for Trømborg Kirke. Gårdstunet blir fradelt fra landbrukseiendommen Kolshus. Eiendommen vil være ca. 7 000 kvm og består av et stort, flott tun med flere bygg. I tillegg til en innholdsrik enebolig er det redskapshus med isolert verksted, vognskjul som tidligere har hatt gårdsbutikk, et stort stabbur og ei lita smie. Her er det rikelig med muligheter!

Rundt eneboligen er det en nydelig hage med stor, flat plen og fine beplantninger. Solforholdene er utmerket og det er hyggelige uteplasser med markterrasser og veranda. Boligen er opprinnelig fra 1875 og har en familievennlig planløsning over to etasjer.

I år 2007 fikk  første etasjestøpt gulv og vannbåren gulvvarme. Boligen har fem soverom og stort kontor, to stuer med ildsted og et hyggelig kjøkken med peis. Badet ble renovert i 2009 og har både badekar, dusjkabinett og toalett. I første etasje er det separat wc-rom og vaskerom.

Forbehold om gjennomføring av fradeling

Eiendommen selges med forbehold om gjennomføring av fradeling. Det er tunet på eiendommen som selges. Tunet er per d.d. en del av Gnr. 259 Bnr. 5 og er i prosess med fradeling. Fradelingen er godkjent av landbruksavdelingen og plan og bygg i Indre Østfold kommune. Det er kun den praktiske gjennomføringen av oppmåling og matrikulering som gjenstår. Gårdstunet vil få et areal på ca. 7 daa., med forbehold om mindre avvik. Arronderingen av tunet anslås å bli tilsvarende situasjonskart Kolshus gårdstun på side. 81 i fullstendig salgsoppgave. Tunet vil med dette få nytt gårds og bruksnummer.

Innhold og standard

Planløsning - Våningshus (p-rom 270kvm.)
1. etasje: Entré/hall, entré, wc, gang, vaskerom, bod, kjøkken, kontor, stue/spisestue og stue.
2. etasje: Trappegang, 5 soverom, garderobe, bad/wc og bod.


Standard - enebolig
Entré: Boligen har et hyggelig, overbygd inngangsparti med to fløyet dør til en pen hall og dør til b-inngang. Hallen har sorte skiferfliser på gulvet og lysmalte panelvegger. Taket har hvitmalt panel med downlights. Trappen opp til andre etasje har elegant U-form med hvite vanger og rekkverk, samt trinn og håndløper i tre. I hele første etasje er det vannbåren gulvvarme.

Kjøkken: Kjøkkenet er et sjarmerende, hyggelig oppholdsrom med murt peis med innsats og god plass til spisebord. Rommet har belegg på gulvet med mønster av bruddskifer og lys tapet på veggene. Kjøkkeninnredningen er i solid eik med profilerte fronter og har benkeplater i laminat.

Innredningen er montert langs to vegger, hvor den ene har dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt, og opplegg til oppvaskmaskin under benk. På motsatt vegg er det nisje til kjøleskap og en fin arbeidssone for tilberedning av mat. Komfyren har plass i murt nisje i tilknytning til peisen, og kjøkkenventilatoren har avtrekk ut.

To stuer med ildsted: På hovedplan har boligen to fine stuer med ildsted. Begge har lysmalte overflater, vinduer på to vegger og utgang til hver sin uteplass. Den største stuen lar seg enkelt møblere med både sofagruppe og spisestuemøblement. Rommet har enstavs parkettgulv, vannbåren varme, rød teglsteinspipe og åpen peis. Fra denne stuen er det utgang til nordøstvendt markterrasse.

Den andre stuen ligger i eget rom med adkomst fra både hallen og hovedstuen. Stuen har trestavs parkettgulv, vannbåren gulvvarme og utgang til sydvestvendt markterrasse ved siden av inngangspartiet. Rommet har god varmekilde i en etasjeovn.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har bad i andre etasje, samt wc-rom og vaskerom i første etasje. Wc-rommet ligger like innenfor bi-inngangen og har gulvbelegg, panelvegger/-tak, servant og toalett.

Badet ble renovert i 2009 og har vannbåren gulvvarme, vinylbelegg med flismønster på gulvet og våtromsplater med flismønster på veggene. Rommet er stort og innbydende, med både badekar, dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning.

Innredningen består av skap med heldekkende servant, to skuffeseksjoner, to veggskap og speil med belysning i overkant. Badet har åpningsbart vindu og mekanisk avtrekksvifte i vegg.

Vaskerom: Vaskerommet har adkomst fra gangen innenfor bi-inngangen og er utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har belegg på gulvet og tapet på veggene.

Soverom og garderobe: Boligen har fem gode soverom i andre etasje og et stort kontor i første. Hvis man ikke trenger fem soverom og ønsker seg en romslig loftstue, er dette også fullt mulig. Om veggen mot trapperommet rives, vil man få et hyggelig allrom med plass til sofa og tv-løsning, samt utgang til veranda.

Soverommene har parkettgulv og lysmalte vegger. På ett av soverommene er det heldekkende gulvteppe og en hel vegg med garderobeskap. De andre rommene har plass til tilsvarende løsning, og ett har i tillegg eget omkledningsrom. Det er for øvrig godt med lagringsplass i bod innenfor badet, samt i bod ved kjøkkenet.

Redskapshus/verksted (BRA. 358 kvm.)
Stort åpent lagerrom / plass for stor redskap samt et isolert verksted på ca. 60 kvm.

Vognskjul (BRA 154 kvm.)
Flere lagerrom samt garasje. Et av rommene er tidligere benyttet til gårdsbutikk.

Stabbur (BRA 208 kvm.)
Stabburet består av lagerrom på 3 plan med en tilknyttet garasje.

Smie (BRA 35 kvm.)
lagerrom.

Oppvarming, teknisk

Boligen har god oppvarming med vannbåren gulvvarme i hele første etasje, bortsett fra vaskerom som har elkabel. Bad i andre etasje har også vannbåren varme.
For øvrig er det oppvarming med panelovner, luft-til-luft-varmepumpe og vedfyring. Det er peis i én stue, vedovn i en annen og peis med innsats i kjøkkenet. Det er installert oljefyr som går på bio-olje. Oljetank er på 1000 liter, av ukjent type. Boligen har naturlig ventilasjon.

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter.

Reguleringsforhold

Gårdstunet ligger i et område som i kommuneplanens arealdel er definert til et landbruks, natur og friluftsområde LNF2; Spredt boligbebyggelse.

Odel - Konsesjon

Eiendommen er odels og konsesjonsfri.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 259
 • Bruksnummer: 5
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3014
 • Kommuneområde: Indre Østfold - Eidsberg
Les mer