Flott gård med løsdriftsfjøs, hovedbolig fra 2016, egen 4-roms utleiedel, vakker beliggenhet ved Nidelva

Nesodden gård, Simonstad 146, 4868 Selåsvatn
Prisantydning:
11 830 000,–
 • Primærrom: 283 kvm
 • Bruksareal: 283 kvm
 • Soverom:
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 15000
 • Tomteareal:
 • Byggeår: 2014
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Nesodden Gård, Simonstad. Åmli kommune, vakker eiendom med melkekvote.

Kort fortalt
- Særs flott gård med stort hovedhus.
- Grunnkvote melk på ca. 233 tonn.
- Melkerobot.
- Ungdyrfjøs.
- Våningshuset ble oppført i 2016.
- Egen 4-roms utleiedel over to plan.
- Stor markterrasse og en fin balkong.
- Solrikt med nydelige utsiktsforhold.
- Vakker eiendom med grense til elven.
- Hall med garderobe og gulvvarme.
- Innholdsrikt kjøkken med hvitevarer.
- Stue med peisovn og spiseplass.
- En loftstue gir ytterligere privatliv.
- To pene baderom med gulvvarme.
- Vaskerom med utvendig adkomst.
- Tre soverom og et praktisk kontor.
- Garderoberom og garderobeskap.
- Utstrakt bruk av innfelte downlights.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Boligen har luft-til-luft varmepumpe.
- Balansert ventilasjon med gjenvinning.
- Borevann og to varmtvannsberedere.

Beliggenhet

Nesodden Gård på Simonstad er en idyll, rett ved vakre Nidelva, og ca. 12 km sydøst for Åmli som er kommunenes administrasjonssted og nærmeste tettsted. Gården har adkomst fra fylkesvei 415 og Simonstad som er kommunal vei. Fra veien går det en privat allé på rett over 100 m inn til gårdsbolig og driftsbygninger. Det er kort gange til bussholdeplass, og skolebussordning til barne- og ungdomsskole. Det er ca. 12 km til Nelaug som er nærmeste jernbanestasjon og ca. 28 km til Fiane for påkjøring til E18.

Åmli er en grønnkledd innlandskommune på Sørlandet, og et eldorado for friluftsliv og naturopplevelser. I tillegg ligger området ikke langt fra Grenlandsregionen og Sørlandsbyene Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Lillesand. Nærområdet har kilometervis med skogsveier for turer til fots, sykkel eller på ski. Om sommeren er det rikelig med blåbær og tyttebær som venter på å bli plukket.
I Åmli er det svømmehall, treningssenter, fotballbane med kunstgress og Åmlihallen. I hallen er det stor aktivitet hele året og det arrangeres blant annet dansefest. En tur på Hillestad Galleri på Dølemo eller Elvarheim museum kan også anbefales. Her består utstillingene av utstoppede dyr som museet har mottatt i gave fra en av bygdas jegere.
Vinterstid anbefales en tur til Gautefall skisenter som ligger ca. en times kjøretur unna. Det familievennlige skisenteret har 15 nedfarter, stolheis, tre skitrekk og to rullebånd som er spesielt tilpasset de yngste alpinkjørerne. Området rundt byr på milevis med oppkjørte skiløyper.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Prix eller Joker som ligger i Åmli sentrum. Det tar ca. 12 min med bil til Åmli som også har bensinstasjon, kafeer, bakeri, apotek og post i butikk. Om man ønsker mere bymessige fasiliteter tar det ca. 39 minutter med bil til Tvedestrand.

Stedet har offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste holdeplass er Simonstad vest som ligger ca. 500 m fra boligen. Alternativt er det ca. 12 min med bil til Nelaug stasjon. Med bil tar det ca. 12 min til Åmli sentrum, 39 min til Tvedestrand, 45 min til Treungen, 51 min til Arendal, 63 min til Risør, 74 min til Kragerø og 78 min til Kristiansand. Det er rett i overkant av 3 timer til Oslo S.

Det er skolebussordning til Åmli skule som er barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Tvedestrand vgs.

Jord, skog og tun

Gnr. 44, bnr. 1 utgjør en større eiendom. Åmli kommune har godkjent fradeling av slik at det eiendommen som selges er gårdstun, bygninger, og jordbruksareal, tilsammen ca. 553 daa.

Oppgitt areal er et estimat ut i fra gårdskart og kart utarbeidet i forbindelse med fradelingsaken. Endelig areal vil først foreligge etter matrikkelkart foreligger og små variasjoner må påregnes.
Eiendommens arealer fordeler seg slik:

Fulldyrka jord 267 daa.
Innmarksbeite 18 dia.
Tilsammen 285 daa

Skog med høy bonitet 110 daa.
Skog med middels bonitet 123 daa.
Skog med lav bonitet 19 daa
Uproduktiv skog 8 daa.
Tilsammen 260 daa

Annet 8 daa.


Jord
Fulldyrka jord utgjør 5 skifter. 2 skifter ligger rundt tunet eller i nærhet. 3 skifter ligger noe spredt utover med god adkomst rett fra fylkesvei 415. Alle skiftene er godt arrondert, flate og lettdrevet.
Jorda utgjør morenemasser uten større stein og arealet er selvdrenerende. Det dyrkes gras på hele arealet. Arealet rundt tunet er inngjerdet og brukes delvis som beite for eiendommens besetning. Alle skiftene grenser ned til Nidelva med gode vanningsmuligheter.
Innmarksbeite ligger inntil fulldyrka areal ved tunet er inngjerdet og bruks til hestebeite.

Åmli kommune har godkjent nydyrking av inntil 80 daa. skogmark. Arealet ligger langs fylkesveien noe nordøst for tunet. Ca. 50 daa. er avskoget og frest. Det er gravd avskjæringsgrøfter lang jordkanten. Et mindre areal er noe lavtliggende og må grøftes.
Ytterligere ca. 20 daa. er avskoget med ikke frest.

Skog
Skogarealet ligger i tilknytning til fulldyrka arealer og er fordelt på flere mindre teiger. Noe av arealet utgjør kantsoner mot Nidelv. Deler av arealet er hogd og godkjent for omdisponering til nybrott. Arealet har lite eldre produksjonsskog. Stående skog er en blanding av furu, gran og lauv.

Oppgitt hogsklasse fordeling og stående kubikkmasse må forstås som et skjønn og det vil være avvik. produksjonsevne er et gjennomsnitt av normalverdier for hogstklassene.
Ved beregning er avkastningen per daa. er et gjennomsnitt av virkeprisen de siste 10 år lagt til grunn. Det er trukket utgifter til hogst/kjøring, måle, fou, og andre avgifter som veivedlikehold og administrasjon. Videre er det justert for skjev hogstklassefordeling. Skogfondet vil fordeles etter deling av eiendommen er endelig gjennomført.

Innhold og standard

Driftsbygning og melkekvote
Bygningen ble opprinnelig oppført i 1972 og var den gang benyttet til grisebesetning i den østre delen av løsdriftfjøset. Hele bygget ble ombygd i 2014. Løsdriftfjøset har en underliggende gjødselkjeller på ca. 2/3 av arealet. Spalteplank og fôrbrisk langs sørveggen. Utforing er basert på bruk av fòrmikser og minilaster. Kraftfôr fra utvendig silo (ca. 17 kbm) med skruemating. I 2014 fikk avdelingen ny innvendig flater. Ventilasjonsanlegget tre takvifter og automatisk veg ventiler. Montert PVC vinduer.

Grunnplanet i midtseksjonen mot nord inneholder smittesluse, skifterom, med dusj/wc og tekniske rom samt avdelt rom med melketank på 6.000 liter. Den søndre delen av bygget utgjør fôlager med støpt gulv og adkomst via leddheisport (4,0x4,0m) og trapp opp til loft. Gulv på loft i gulvplank. I midtseksjon er det melkerobot av type Lely A3 2009 modell med serviceavtale med Fjøssystemer.

Loftet inneholder et avdelt isolert kontor/oppholdsrom med vaskekum og kaldt vann (ca. 40 kvm). Det er belegg på gulv og panelte vegger. Resterende areal utgjør lager/verksted. Dobbel slagdør mot nord for innlastning.

Ungdyrfjøset mot vest har avdeling med liggebåser for kalv med gjødselskrape. Resterende areal har spalteplan og 32 båser. Støpt fôrfrisk mellom kalv og ungdyr. Utfôring fra fôrmikser med minilaster. Manuell utforing av kraftfôr.

To ventilasjonsfilter i vestvegg og manuelle ventiler på vegg. Innvendig bærevegger og tak preget av lengre tids bruk. Gjødselkjeller under hele arealet. Bygningen har direkte utgang til beiteområde.

De 2 fjøsavdelingene er oppført i isolert bindingsverk og saltak. Midtseksjon er oppført i 2. etasjer med stålbuer. Hele bygget ble utvendig kledd med stålplater på vegg og tak i 2014.

Bygningene har vanninntak for fjøs og våningshus med vann fra privat borehull. Felles strømmåler for hele eiendommen. Brannvarsling.

Bygningen er beregnet for en årlig produksjon på 420 tonn. Dagens grunnkvote på eiendommen utgjør ca. 233 tonn. Med en ca. pris på 10,0 kr/kg utgjør kvoteverdien ca. kr. 2.330.000. Denne verdien ligger indirekte i verdien av bygningen. Melkekvoten er ikke en del av eiendommens verdi men eiendommen selges samlet,  tilsammen kr. 11.830.000,-.

Eiendommen er i dag forpaktet av Kjell Arild Rishold og besetning ønskes overdratt til nye eier. Slik avtale gjøres direkte med forpakter da salg av besetning ikke er en del av Landkreditt Eiendom oppdrag. Forpakter treffes på telefon 933 69 760.
Det registret digtail dermatitt i besetningen.

For informasjon om melkekvotesystemet, priser m.m., gå inn på følgende linker:
www.landbruksdirektoratet.
www.melkekvoter.no


Våningshus
Planløsning, hoveddel
1. etasje: Hall/gang, bad, kjøkken og stue.
2. etasje: Loftstue, bad, kontor, 3 soverom og garderoberom.

Planløsning, utleiedel
1. etasje: Vindfang, bad, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang/oppgang, 3 soverom, bod og garderoberom.

Entré
Fra asfaltert gårdsplass er det trappefri adkomst til et bredt, overbygget inngangsparti med velkomsttram og tofløyet inngangsdør. Innenfor døren gir hallen et meget godt førsteinntrykk og en aldri så liten smakebit på den gjennomførte stilen som preger boligen. I hallen er det lagt mørke gulvfliser og de slette veggene er malt i en lys, moderne gråfarge som står godt til den hvite belistningen.

En skyvedørsgarderobe med speilfronter tar seg av bekledningen, det er innfelte downlights i himlingen, og varme i gulvet som effektivt tørker opp etter våte klær og sko. På høyre side er det dør til vaskerom og dør til bad med toalett. Rett frem er det tofløyet dør til stuen og på venstre side svinger en hvitmalt tretrapp med eiketrinn seg opp til andre etasje. Ellers har vaskerommet også utvendig adkomst på høyre side av inngangspartiet, mens utleiedelen har egen inngang på venstre side av boligen.

Kjøkken
Kjøkkenet er rett og slett lekkert. Innredningen går langs tre av veggene, noe som gir rikelig med benke- og lagringsplass. Det er laget bardisk under vinduet med sitteplasser, de fleste hvitevarene er integrert og det er lagt glassplater på vegg bak koketopp og oppvaskkum. Vinduer over benkeplaten gir nydelig utsyn til både måltidene og kokkeleringen.

Den takhøye kjøkkeninnredningen holder høy kvalitet, og har hvite rammefronter i heltre, vitrineskap med belysning og laminerte benkeplater med nedfelt kum. Det er integrert stekeovn, mikro, koketopp, ventilator og oppvaskmaskin med aquastop. I tillegg er det nisje med plass til side-by-side kjøleskap.

Stue
Eneboligen har en stor vinkelstue med god plass for sofagrupper og et langt spisebord. Spisedelen ligger i overgangen til kjøkkenet, slik at det hele blir et luftig allrom og naturlig samlingspunkt for alle anledninger. En peisovn skaper varme og hygge mens en luft-til-luft varmepumpe bidrar til jevn komfort. Downlights i himlingen setter stemningen når kveldsmørket senker seg.

En rekke vinduer gjør at dagslyset strømmer inn fra flere retninger. Det er lagt pent laminatgulv med flytende overgang til kjøkkenet og de slette veggene er malt i en lys, moderne gråfarge. I stuedelen er det tofløyet dør til markterrasse, noe som gir en herlig forlengelse av rommet på varme sommerdager.

Loftstue og kontor
Loftstuen ligger som et sosialt samlingspunkt utenfor soverommene, og kan gi ytterligere spillerom og privatliv for alle generasjoner. Stuen har god plass for møblement, pent laminatgulv og slette vegger malt i en trendy farge. Downlights i himling gjør det lille ekstra. Gode vindusflater fyller rommet med naturlig lys og byr samtidig på utsikt over den idylliske eiendommen. Det er utgang til balkong hvor sol og utsikt kan nytes fullt ut.

Det er verdt å merke seg at det også er et kontor i andre etasje. Kontoret har adkomst fra loftstuen, og kan være ideelt for driften av gården eller som hjemmekontor for øvrige typer arbeid.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad og eget vaskerom. Badet i første etasje har adkomst fra hallen, og har grå gulvfliser, hvite veggfliser, varme i gulvet og downlights i himling. Det er speil med integrert belysning, heldekkende servant på hvitt skuffemøblement, gulvmontert toalett, og en dusjløsning med dør og fast glassvegg.

Bad 2
Badet i andre etasje har adkomst fra loftstuen og fremstår nærmest som et lite velværerom. Her er det både dusjhjørne og et deilig hjørnebadekar med dusjfunksjon. Videre er det gulvmontert toalett, speilskap med integrert belysning og heldekkende dobbelservant på hvitt skuffemøblement. Badet har grå gulvfliser, hvite veggfliser, varme i gulvet og downlights i himling.

Vaskerom
Vaskerommet har utvendig adkomst - en svært praktisk løsning for småbarnsfamilier og dyrehold. Rommet er et kombinert vaskerom/teknisk rom, har fliser på gulv og malte vegger. Det er vaskekum, opplegg for vaskemaskin, rør-i-rør skap, varmtvannsbereder for hoved boligen og ventilasjonsaggregat.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre store soverom som alle ligger i andre etasje. Rommene har pent laminatgulv og de slette veggene er malt i moderne farger. Hovedsoverommet har en spesielt romslig utforming med god plass for både dobbeltseng og nattbord. Soverommet har dessuten adkomst til walk-in closet. Det er ytterligere oppbevaringsplass i entreen og rikelig med lagringsplass i øvrige bygg på gården.

Utleiedel
Boligen har en stor utleiedel over to plan, hvor første etasje har vindfang, bad, kjøkken og stue med utgang til markterrasse. I andre etasje er det tre soverom, bod og garderoberom. Med slike fasiliteter kan barna få egen ungdomsavdeling, besteforeldre flytte inn eller hele gårdsdrømmen gå i oppfyllelse ved at delen leies ut - eller benyttes av personell som skal arbeide på gården.

Kjøkkenet ligger i egen sone, og er av samme, gode kvalitet som kjøkkenet i hoved boligen. Det er takhøy innredning med lyse rammefronter, vitrineskap med belysning, laminerte benkeplater med nedfelt kum, samt glassplate på vegg bak kum og koketopp. Stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin er integrert. I tillegg er det ventilator og avsatt plass til kjøl/frys.

Badet har grå gulvfliser, hvite veggfliser, varme i gulvet og downlights i himling. Det er speil med integrert belysning, heldekkende servant på hvitt skuffemøblement, gulvmontert toalett og et dusjhjørne med innfellbare dører. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder er montert i det ene hjørnet.

Oppvarming - Teknisk
Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, luft-til-luft varmepumpe.  Det suppleres med peisovn i stuen. Luftbehandling skjer via balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er borevann for vann, rør-i-rør system og to varmtvannsberedere. Boligen har to skap med automatsikringer og jordfeilbrytere, én for hoveddelen og én for utleiedelen.

Reguleringsforhold

LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. I kommuneplan for 2Åmli 2019-2031 Arealdel2  fremkommer det at Jordøy, Simonstad er område for fremtidig næringsvirksomhet. Rapport for Simonstad næringsområde - detaljregulering følger som vedlegg. Det er market at en liten del av denne eiendommen vil inng i reguleringen.

* Tilpasses

Overføring av justeringsforpliktelser.
I løpet av de siste 10 årene er det foretatt enkeltinvesteringer på bygningsmassen hvor mva-fradraget utgjør mer enn kr. 100 000,-. Fradragsføringen for merverdiavgift fra investeringsåret nedskaleres over en 10-års periode, og det gjenstår fortsatt noe av denne perioden. Det forutsettes at kjøper som en del av handelen, registrerer seg i merverdiregistrert med samme næringskode som selger og trer inn i selgers merverdiforpliktelser, samt at den aktuelle bygningsmassen fortsatt benyttes til avgiftspliktig virksomhet.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn. Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Det er odel på eiendommen, men det er ikke kjent at noen ønsker eiendommen løst på odel. Dersom eiendommen mot formodning blir løst på odel, er selgeren forpliktet å tilbakeføre kjøpers tap/differansen mellom kjøpesummen og odelstakst når dette er endelig fastsatt. Inntil spørsmålet om odelsløsning er avklart skal 15% av kjøpesummen stå på meglers klientkonto og ikke bli utbetalt til selger. Ytterligere informasjon fremgår av komplett salgsoppgave.
Kjøpet av eiendommen er konsesjonspliktig iht Lov om konsesjon. Salget er betinget av at kjøperen får innvilget konsesjon til avtalt pris og øvrige avtalte betingelser. Dersom kjøperen ikke får innvilget konsesjon har partene intet å kreve overfor hverandre. Partene er forpliktet til å
undertegne Søknad og konsesjon samtidig med kontrakts underskrift.
Det er administrasjonen/politikerne i den aktuelle kommunen som er rette konsesjonsmyndighet. Noen viktige hovedelementer som kommunen skal vurdere for at konsesjon skal gis er:

1. At kjøper vil oppfylle boplikt. Innflytting innen ett år etter tinglysning av skjøte og deretter boplikt på 5 år.

2. At den avtalte prisen for eiendommen er i samsvar med en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling, ref. rundskriv og retningslinjer.

3. At gården drives. Etter Jordlova skal fulldyrka areal holdes i hevd.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 44
 • Bruksnummer: 1
 • Fylkesnummer: 42
 • Fylkesnavn: Agder
 • Kommunenummer: 4217
 • Kommuneområde: Åmli Selåsvatn