Bergan Søndre, velholdt og innholdsrike hestegård med våningshus, kårbolig, staller, m.m.

Adalsveien 62 A og 62 B, 3185 Skoppum
Prisantydning:
26 850 000,–
 • Primærrom: 326 kvm
 • Bruksareal:
 • Soverom:
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 11400
 • Tomteareal: 253 800 kvm
 • Byggeår: 2002
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Bergan søndre gård i Horten, en moderne og komplett  "hesteeiendom" som inneholder det mest av hva man kan ønske seg, inkludert EU-godkjent hesteavlsstasjon.
Eiendommen er på totalt 253,7 daa, hvorav innmark er på 141 daa og utmark på 133 daa.
Eiendomsmassen er gjennomgående av nyere dato eller nylig rehabilitert. Det er 23 bokser fordelt på 2 etasjer i driftsbygningen samt 3 bokser i karantenestallen og 3 i hingststallen.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og fin beliggenhet i Borre ved Adal i Horten kommune. Det er ca. 3 km til Skoppum, 3,5 km til Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold, samt 9 km til Horten sentrum.
Kun 5 minutter unna er på- og avkjøringen til E18, noe som gjør stedet svært sentralt og lett tilgjengelig. Stedet er godt egnet for pendlere, da det er kort vei til Skoppum stasjon med togforbindelse til Oslo og Drammen. Det er heller ikke mer enn ca. 25 min kjøring til Sandefjord lufthavn, Torp.
Eiendommen har nærhet til flotte skogsområder som innbyr til tur og rekreasjon, sommer som vinter. Det er også idrettspark og samfunnshus på Skoppum. I tillegg er det kort kjørevei til Borre golfbane, samt nydelige Steinbrygga med stier, badestrand, park og småbåthavn.

Fra eiendommen er det ca. 4 km til Åsgårdstrand, som er et yndet bade- og feriested langs Oslofjorden, med badepark og idylliske strender. Stedet er også kjent som "kunstnerbyen", der Edvard Munch malte noen av sine kjente malerier. I dag finnes det flere gallerier, kunstverkutsalg og atelier i den lille byen, som har et idyllisk sørlandspreg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Skoppum og Meny Åsgårdstrand. Det er ca. 5 min å kjøre til Paletten kjøpesenter i Åsgårdstrand, med flere butikker og fasiliteter, deriblant apotek, vinmonopol, blomsterforretning og frisør. Horten og Tønsberg sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil, med alt av bymessige fasiliteter.

Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Adal som ligger ca. 700 meter fra eiendommen. Det er ca. 3 km til Skoppum stasjon, med god togforbindelse mot Oslo og Drammen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Åsgårdstrand, 11 min til Horten, 15 min til Tønsberg, samt 1 time og 10 min til Oslo.

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Lysheim barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Borre ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt gangavstand til barnehage. Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold, ligger kun 3,5 km fra eiendommen.

Uteområde
Eiendommen er flott opparbeidet og ligger idyllisk til med gode solforhold. På gårdstunet er det oppført en rekke bygg i tillegg til våningshuset og kårboligen. Her er det blant annet stor driftsbygning over tre etasjer, stabbur, ridehall og overbygd skrittemaskin. I tillegg er det hingstestall, hoppestall og verksted, karantenestall og to utegangsstaller.

Våningshuset har en pent opparbeidet hage som ligger skjermet av vintergrønn hekk. Hagen har plen og prydbusker, samt en stor markterrasse med adkomst fra hallen via tofløyede dører. Deler av terrassen er overbygd av en veranda i etasjen over. Utsikten fra verandaen er nydelig over store deler av eiendommen og omkringliggende beiteområder.

Foran inngangspartiet til våningshuset er det et gruset areal og en stor, steinbelagt gårdsplass. Inngangspartiet ligger nordvendt og hagen ligger i all hovedsak mot sør og vest.

Parkering
Eiendommen har svært gode parkeringsmuligheter til biler, hestetranssport, traktorer og andre redskaper.

Eiendommen ligger i et  landbruksområde, kun 4 minutter fra E18. Horten kommune har en fantastisk kyststi langs sjøen og turområder i skog og mark, småbåthavner i Horten og Åsgårdstrand.  Kommunen har  to byer, Horten og Åsgårdstrand og tre tettsteder; Skoppum, Borre og Nykirke. Horten har et sjarmerende handelssentrum med gågater og torg, hyggelige kafeer og levende uteliv. Åsgårdstrand har småbyidyll med små gallerier, kafeer og er et tiltrekkende sted for turister om sommeren.

Adkomst

E-18 fra Oslo. Ta avkjøring 34 til Horten, og følg veien mot Horten i ca. 2 km. Ta deretter til venstre og følg Adalsveien ca. 1,7 km og Bergan søndre ligger på venstre hånd.
Det er 3 km til Skoppum, 4 km til Åsgårdstrand, 9 km til Horten og 13 km. til Tønsberg. Det er 40 minutters kjøretid til Drammen og 60 minutter til Oslo.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 253,8 daa.

Fulldyrka jord:         111 daa
Innmarksbeite:            9 daa
Annet areal:               17 daa
SUM                         137 daa


Produktiv skog:        106 daa
Annet areal:                 11 daa
SUM                          117 daa

Halvparten (ca.) av dyrka jorda og en del av skogen er inngjerdet til paddocker med pene og solid inngjerding.

Innhold og standard

Våningshus oppført som herskapelig gammel stil.

Areal: P-rom/grunnflate: 249 / 136 kvm, fordel på 2 etasjer.

1. etg.: Veranda, hall med utgang til terrasse og trapp til 2. etg., kjøkken, spisestue, dusj/wc og vaskerom med hverdagsinngang.
2. etg.: Gang med utgang til terrasse, 4 soverom og to bad/wc.

Entré/hall: Våningshuset har et overbygd inngangsparti med velkomstterrasse. Via tofløyet ytterdør er det inngang til en stor, flott hall. Hallen er gjennomgående med tofløyet dør ut til terrassen og hagen på motsatt side.
Hallen har terrakottafargede gulvfliser, gulvvarme, og god plass til diverse møblement. I en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter kan jakker og sko ryddes unna. Det er verdt å merke seg at våningshuset også har direkte inngang til vaskerommet.
Kjøkken: Kjøkkenet er stort og trivelig, og et naturlig samlingspunkt for matlaging, måltider, gode samtaler og lekselesing. Rommet har direkte inngang fra hallen, og dør inn til spisestuen. Rommet har gulvvarme, gulvfliser, malte veggflater og en solid kjøkkeninnredning i eik.
Innredningen har profilerte fronter, vitrineskap, benkevitrine og åpne hyller. Benkeplaten er i laminat med kantlist i eik. Mellom benk og overskap er veggen flislagt, og det samme er en hjørnemontert ventilatorhette. Kjøkkenet har integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin, og det er bred nisje med plass til både kjøleskap og fryseskap.

Stue og spisestue: På hovedplan har våningshuset to separate stuer, hvorav en benyttes som tv-stue og den andre som spisestue. I begge stuene er det peis med innsats - gode oppvarmingskilder og stemningsskapere. I tillegg har begge stuene pen parkett, malte veggflater og himling med downlights.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har tre bad og et praktisk vaskerom med utgang til hagen. Badene har fliser på gulv med gulvvarme og fliser på veggene. Ett av badene ligger i første etasje og to ligger i andre etasje.

Badet i første etasje har blå og hvite gulvfliser i sjakkmønster, hvite veggfliser, gulvfestet toalett og dusjhjørne. Baderomsinnredningen har heldekkende servant på skapmøblement, to veggskap og speil med overlys. Fra badet er det skyvedør inn til vaskerommet.

Bad 2: Det største badet i andre etasje ligger i tilknytning til hovedsoverommet. Her er det lagt til rette for at to kan stelle seg samtidig, med bred baderomsinnredning som har to nedfelte servanter i en benkeplate. Over servantene er det to speil med belysning. Videre har badet stort dusjhjørne, toalett, downlights i himling og to vinduer som gir fint lysinnslipp. Gulvet har grå fliser.

Bad 3: Boligens tredje bad har blå gulvfliser og et deilig boblebadekar. Ellers har badet toalett, og en profilert baderomsinnredning med heldekkende servant og speil med belysning. Rommet har downlights og vindu.
Vaskerom: Vaskerommet er stort og praktisk med fliser og gulvvarme. Rommet har direkte inngang fra gårdsplassen/hagen, noe som er supert når man kommer fra stallen med møkkete klær. Vaskerommet har ytterligere to innganger, en fra hallen og en fra tilstøtende bad. Det er opplegg for vaskemaskin, og det er god plass til å montere innredning, om det skulle være ønskelig.

Soverom og garderobe: Våningshuset har fire store soverom i andre etasje, med god plass til sengeløsninger. Alle rommene har garderobeskap, foruten hovedsoverommet som har en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er også skyvedørsgarderobe i entreen og godt med lagringsplass på loftet.

Standarden er gjennomgående meget  god.

Våningshuset har oppvarming fra vannbåren varme, vedfyring og strøm. Det er installert Villavent ventilasjonsanlegg.
Eiendommen har privat vann fra borehull og avløp til privat Biodisc B C 1 Minirenseanlegg, koblet til alle aktuelle bygninger.


Kårbolig:
Areal: P-rom/grunnflate: 98 / 77 kvm
1. etasje: Vindfang, bod, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue.
Boligen har god standard.

Kårboligen ble oppført i 2002 og fremstår som svært trivelig og velholdt. Romløsningen er arealeffektiv over ett plan og inneholder vindfang, bod, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue. Oppvarming er med vannbåren varme fra driftsbygningen, vedfyring og strøm. Det er installert Villavent ventilasjon med avtrekk fra bad og kjøkkenventilator.
Fra stuen er det tofløyet terrassedør til en vestvendt markterrasse. Stuen enstavs gulv, malte veggflater i pen grønntone, downlights i taket og peis med innsats. Det er god plass til både sofa og spisebord i rommet.
Kjøkkenet har innredning i hesteskoform med slette fronter og laminatbenkeplater. Innredningen har dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt, opplegg for oppvaskmaskin, ventilator med avtrekk og fliser på vegg over benken. Kjøkkenet har fliser på gulv med gulvvarme.
Badet har flislagte overflater og varme i gulvet. Rommet har gulvfestet toalett, dusjkabinett og en hvit baderomsinnredning med profilerte fronter. Innredningen har god skapplass, heldekkende servant, speil og belysning

Driftsbygning:
Areal: Grunnflate 470 kvm. Oppført i 1935, totalrenovert i 2022, siden er den løpende vedlikeholdt.

Kjeller:  Ca. 175 kvm. Lagerrom/garasje og landkum på 54 kvm som er ombygd til lagerrom med ventilasjon- og tekniske rom for vannbåren varme.

1. etg.: Stall med 14 bokser, vaskespilt, fòrrom og flissilo, administrasjonsavdeling med undervisningsrom, kontor, to garderoberom med dusj/wc i begge, tørkerom, vaskerom og lager/salrom, i tillegg kommer verktøyrom under låvebrua.
Det er vannbåren varme i gulver med energi fra varmepumpe.

2. etg.: Stall med 9 bokser og vaskespilt, lagerrom, fòrrom og salrom. Det er installert "Hydroculture" grassprodusent, Helly Hansen kraftfôrsilo på 6,5 kubikk.
Det er adkomst fra bakkenivå på nordsiden av bygningen. Det er vannbåren varme i gulver med energi fra varmepumpe.

3 etg.: Loft/lagerplass.

Det foreligger termografirapport fra 04.03.2021 uten anmerkninger.

Ridehall/frigangshall
Areal. 712 kvm og oppført i 2020.
Inneholder ridehall og teknisk rom for vannbåren varme. Det er heisport i enden mot tunet. Ridebunnen er av natursand lagt på steinmasser og duk.

Hingstestall.
Areal: Grunnflate 180 kvm på en flate, oppført i 2002.
Stall med tre bokser, gang, sluk, eqvidom fantom/bokk (finsk), springrom med fungerende "hoppe" og rom for kjøl og frys, wc, veterinærrom/vaskerom og laboratorium.

Inseminering og verksted
Areal: Grunnflate  239 kvm. oppført i 2002 og påbygd i 2013.
Inseminasjonsrom med 3 tvangsbokser, dusj/wc, veterinærkontor, vaskerom, lager og verksted (70 kvm) og overbygget plass for oppstilling av maskiner (115 kvm).

Skrittemaskin:
Areal: Diameter 16 meter, oppført i 2009 og med overbygg fra  2013.
Firedelt skrittemaskin med tresperrer, skråtak som er åpen i midten. Underlag med cellulose.
God standard.

Karantenestall:
Areal: Grunnflate 124 kvm og oppført i 2005.
Tre bokser med direkte utgang, fòrrom og lite hønsehus.

Utegangshall i  nord:
Areal: 44 kvm oppført etter 2002
Areal: Grunnflate på henholdsvis 44 og 48 kvm og oppført etter  2002.

Utegangshall i syd:
Areal 48 kvm oppført etter 2002.
Åpent rom med flis og innlagt helårsvann.

Fire leskur
Areal: Ikke oppmålt oppført etter 2002.

Stabbur:
Areal: Grunnflate 20 kvm antatt oppført i 1935
1. teg.: To lagerrom
2. teg.: Isolert stue og soverom. Ikke godkjent til beboelse.

Oppvarming, ventilasjon

Det er meget bra oppvaring- og ventilasjonssystem.
Det er 20 dypvannsbrønner som er koblet til to 45 Kw anlegg. Det ene står i ridehallen og forsyner denne med vannbåren varme. Det andre står i kjeller i driftsbygningen og dekker resten av bygningsmassens varmebehov, men ikke hoppestall og verksted. Det er koblet til ventilasjonsanlegg i driftsbygningen for forvarming.

Det er ventilasjon/klimaanlegg i staller og ventilasjon/varmegjennvining i oppholdsrom i driftsbygningen.

Opplysninger vedrørende bygningen er hente fra verditakst avholdt av takstmann Konrad Langeland.

Reguleringsforhold

LNFR (landbruk, natur, friluft og reinsdyr) areal for nødvendig tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

Det er planlagt ny jernbanetrase med dobbeltspor og jernbanestasjon på Skoppum. Trasseen blir liggen ca. 600 meter lengre vest for eksisterende jernbane. Det blir 10 min til stasjonen som skal hete Horten statsjon. 
Det er høyspenningsanlegg inkl. høyspentkabler i hht vedlagt kart fra kommuneplan (kommuneplan 09.04.19.)

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn.

Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligene overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjon finner du i prospektet.

Det er odel på eiendommen fra 18.12.2021, og odelsberettigede vil pr. denne dato fraskrive seg odel.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10% av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskift av kjøpekontrakt. At kjøper skal yte kreditt til selger er et avvik fra normalordningen om ytelse mot ytelse, og kjøper kan med dette utsettes for en større risiko enn normalt i en eiendomshandel. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet. Forskuddsbeløpet disponeres av selger etter at sikrings-obligasjonen er tinglyst, frem til dette tidspunkt er forskuddsbeløpet kjøpers penger. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 52
 • Bruksnummer: 11
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3801
 • Kommuneområde: Horten