Skien. Nordre Frogner i Gjerpendalen Sentralt beliggende landbrukseiendom med muligheter. Praktisk driftsbygning!

Frogner Ring 74, 3715 Skien
Prisantydning:
9 700 000,–
 • Primærrom: 247 kvm
 • Bruksareal: 311 kvm
 • Soverom: 5
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 17200
 • Tomteareal: 465 000 kvm
 • Byggeår: 1911
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Nordre Frogner. Landbrukseiendommen ligger i Gjerpendalen sentralt i Skien med gangavstand til Skien sentrum. Her bor man landlig og samtidig tett på bykjernen. Gården består av et tun med et stort våningshus og en praktisk driftsbygning med flere anvendelige rom med god høyde. Driftsbygningen har vært bruk som kjølelager og verksted. Det er dyrka jord i et skifte rett over veien for tunet. Landbrukseiendommen har også et skogareal nord for Vealøstoppen, ca. 4 km nordøst for gården. Her ligger ei lita tømmerkoie.

Kort fortalt

- Flott landbrukseiendom på  465 daa.

- Innholdsrikt våningshus med 2 leiligheter (generasjon del), stor og praktisk driftsbygning.

- Hoveddel i første etasje, leilighet i andre (en registrert boenhet).

- Meget sentral beliggenhet ved Skien sentrum.

- Kort vei til butikker, skoler, tog, buss m.m.

- Nydelig hage med mange muligheter.

- Store, fine uteplasser med gode solforhold.

- Parkering i garasje, i driftsbygg og på tomt.

- Driftsbygning med mange bruksmuligheter.

- 513 kvm med 4 kjølelager og 2 verksteder.

- Hoveddel av boligen har overbygd inngang.

- Innbydende entré med gulvvarme.

- Lekkert kjøkken med innredning fra 2015.

- Kjøkkenøy, utgang til steinbelagt uteplass.

- To lyse, pene stuer - en med peisovn.

- To soverom og et innredet rom/kontor.

- Wc-rom, flislagt bad og eget vaskerom.

- Leilighet i andre etasje med tre soverom.

- I tillegg til wc-rom, bad, stue og kjøkken.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentral og attraktivt boligområde på Gjerpen, rett i utkanten av Skien sentrum i Skien kommune. Det er ca. 1,5 km til sentrum, og området har nærhet til offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager og shopping. Det er også kort vei til et flott fotballanlegg og flere treningssenter, samt Skagerak Arena hvor Odd spiller sine hjemmekamper.

Like ved sentrum ligger indre delen av Hjellenvannet, og turistbåtene som trafikkerer Telemarkskanalen starter fra brygga på Hjellen. Ellers er det kort vei til flere vann og fine badeplasser, herunder Bakkestranda som er en populær badeplass med sandstrand og fine gressletter.

En kjøretur på drøyt 5 min tar deg til Skien Fritidspark - et fantastisk badeland med bassenger, vannsklier, klatrevegg, bølgebasseng, boblebad, badstuer og spaavdeling, for å nevne noe.

Det er ellers kort vei til turterreng ved blant annet Lundedalen, noe som byr på god rekreasjon sommer som vinter. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Brekkeparken og Ibsenhuset anbefales. Med sin gode beliggenhet like utenfor sentrum har boligen tilgang til det meste.

Servicetilbud
Servicetilbudet i Grenlandområdet er godt.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Frogner, Meny Lietorvet, eller på Rema 1000 Arkaden. Arkaden er et nylig oppgradert kjøpesenter som kan tilby et rikt og variert utvalg. Lietorvet og Herkules Senter ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. I Porsgrunn finner du PP-senteret og Down Town. Både Skien og Porsgrunn kan ellers skilte med sjarmerende småbutikker, trivelige handlegater, restauranter og bakerier.

Området har offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Frogner Ring som ligger ca. 300 meter fra boligen, og det er togstasjon i sentrum. Ved å benytte bil tar det ca.15 min til Porsgrunn, 29 min til Stathelle, 35 min til Larvik og 45 min til Sandefjord Lufthavn.

Fra eiendommen er det kort vei til Gjerpen barneskole og Gjerpen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet toppidrettsgymnaset i Telemark, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Frogner Ring har adkomst via Frogner alléen ved Frogner Hovedgård eller fra Sneltvedvegen. Tunet ligger vest for Frogner Ring men jorden ligger på østsiden av vegen.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på ca. 465 daa. og har et koselig tun med et flott våningshus og en anvendelig driftsbygning. Gårdsplassen er delvis asfaltert og delvis gruset,  og rundt boligen er det en velstelt hage med plen, hekk, prydbusker, trær og diverse beplantning. Det er rikelig med boltreplass både i hagen og ellers på eiendommen, og det er mange muligheter for fine uteplasser. 
Fra stuen i første etasje er det utgang til en stor østvendt terrasse med god plass for utemøbler, grill med mer. Her er det fint å sitte på varme sommerdager med fredelig utsikt utover området. Fra kjøkkenet er det utgang til en stor, steinbelagt uteplass, noe som gjør det enkelt å ta med måltidene ut på fine dager. I tillegg er det utgang fra andre etasje til en balkong. Boligen har integrert garasje, og det er også gode parkeringsmuligheter i driftsbygningen og ellers på eiendommen.

Eiendommen har et jorde på ca. 89 daa. ved Børsesjøkanalen. Dette er god grønnsaksjord med vanningsmuligheter som ligger samlet i et skifte. Det er meget god arrondering og lett adkomst. Jordarten er vekslende silt og godt omdannet myrjord. Produksjonen har vært korn, poteter og grønnsaker. Det oppnås normalt avlinger på middels/over middels nivå. Jordet har vært utleid i de senere år på årsbasis til kr 500,- per daa. Det er ingen avtaler for neste vekstsesong men det kan være interessenter for leie dersom ny eier ikke planlegger å selv drifte jorden fra og med neste vekstsesong.

Skogen ligger i én teig nord for Vealøstoppen ca. 4 km nordøst for gården. Denne teigen er ca. 356 daa. hvorav ca. 229 daa. er skog. Her er det mye gammel skog, men det er dårlig med driftsveger og det vil være vanskelig å drive ut tømmer. Men som rekreasjon og frilufts eiendom er det en fantastisk eiendom. Her det også en enkel og koselig skogskoie.

Jakt

Størrelsesmessig er det ingen stor jakteiendom men det vil alltid være muligheter for småvilt. En eier av naboeiendom har disponert småviltjakta. Han har også brukt skogskoia. Eiendommen ligger sentralt til i forhold til Skien. Størrelsen tilsier at man er avhengig av jaktsamarbeid med naboer. I følge selger er eiendommen med i et elgjaktlag og har tidligere fått utdelt noe elgkjøtt.

Innhold og standard

Våningshuset
1. etasje (hoveddel): Entré, gang, wc, vaskerom, bad, kontor, 2 soverom, 2 stuer og kjøkken.
2. etasje (leilighet): Gang, wc-rom, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.
Kjeller: Kjellerboder.

Entré
Våningshuset har et trivelig, overbygd inngangsparti til hoveddelen i første etasje, og en dør med glassfelt tar deg inn entreen. Entreen har fliser på gulvet med lun gulvvarme, lysmalte vegger og god plass for skap, kommode, hyller og/eller lignende. Fra entreen er det dør med glassfelt videre inn i boligen.

Kjøkken
Kjøkkenet er stort og pent med nyere innredning og overflater. Store vinduer på flere sider gir et flott gjennomlys, og det er to fløyet dør ut mot en solrik uteplass. Rommet har parkett fra 2015 på gulvet, og veggene er malt i en behagelig farge. Midt i rommet er det en lekker kjøkkenøy.

Innredningen er fra 2015 og har vitrineskap, hvite, profilerte fronter og en grå benkeplate med planlimt oppvaskkum. Det er store vinduer over deler av benken, og det er ventilator over kokesonen. Stekeovn og platetopp er integrert, og kjøkkenet har oppvaskmaskin og kjøl/frys med integrert vann/isbitmaskin. Fra kjøkkenet er det åpning inn mot stuen.

Stue
Hoveddelen av boligen har to lyse, luftige stuer med parkettgulv, malte vegger og store vindusflater. Den ene stuen har en stemningsfull peisovn og dør ut mot en østvendt terrasse. Begge rommene har god plass for møblement.

Bad/wc/vaskerom
Hoved leiligheten har bad, wc-rom og vaskerom.

Badet i hoveddelen er fra 2006 og har mørke fliser på gulvet, lyse fliser på veggene, gulvvarme, downlights og et deilig, inn fliset hjørnebadekar. Innredningen består av en plassbygd, flislagt benk med underskap og nedfelt servant. Over benken er det montert speil, hyller og belysning. I tillegg har rommet dusjkabinett og et veggmontert toalett.

Vaskerommet har egen inngang, og wc-rommet har toalett og servant. Begge rommene har fliser på gulvet med gulvvarme. Veggene er tapetsert. Veggene på WC er malt.

Soverom og garderobe
Hoveddelen av boligen har to fine soverom og ett innredet rom/kontor. Det ene soverom ble fornyet i 2018 med nytt gulv og varmekabler, og begge soverommene har garderobeskap. Ellers har boligen god plass for oppbevaring/lagring i kjellerboder og i driftsbygningen.

Generasjonsleilighet
Boligens andre etasje inneholder en romslig 4-roms leilighet med inngang via egen entré i første etasje. Leiligheten inneholder gang, toalett, bad, stue, kjøkken og tre soverom. Entreen i første etasje har fliser på gulvet, gulvvarme, panelvegger, teglsteinsvegg og vedovn. Det er god plass for skap, kommoder og hylleløsninger, og det er trapp opp til andre etasje. Stuen i leiligheten er romslig og fin med parkettgulv, malte flater/panelvegger, store vinduer og en koselig peis.

Kjøkkenet i leiligheten har profilerte furufronter og en matchende benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert fliser og belysning mellom benk og overskap, og det er ventilator over kokesonen. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og plass for kjøl frys. Rommet har også plass for spisebord, og det er dør ut mot balkong.

Badet har belegg på gulvet, baderomsplater på veggene, panelovn, belysning og opplegg for vaskemaskin. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap, og over servanten er det speil. I tillegg har badet dusj.

Boligen fremstår som en romslig og sjarmerende bolig med varierende standard og tilstand. Våningshuset er vurdert av takstmann som har utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Tilstandsrapporten oppsummerer en rekke avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller (TG 3). Det gjøres spesielt oppmerksom på balkong i 2. etasje som mangler rekkverk, overflater i 2. etasje, innredning og overflater på kjøkkenet i 2 etasje, samt alle våtrommene. Det forutsettes at tilstandsrapporten som er en del av fullstendig salgsoppgave leses før budgivning.

Det gjøres oppmerksom på at Tilstandsrapporten er utarbeidet etter helt ny forskrift som blir gjort gjeldende fra 01.01.2022. Denne nye Tilstandsrapporten er vesentlig mer detaljert enn tidligere og takstmennene er pålagt flere undersøkelser. Den nye Tilstandsrapport framstår som grundigere og kan oppleves som strengere enn tidligere utgaver av tilstansdrapporter.

Våningshuset inneholder 2 leiligheter. Det gjøres oppmerksom på at 2.etasje ikke er registrert som en egen boenhet. Det er tilgang til 2. etasje fra hoveddelen og 2. etasjen kan lovlig leies ut som en del av hoveddelen.

Driftsbygning (gr. fl. 513 kvm.)
Driftsbygningen er fra 1983 og inneholder 4 kjølelager og 2 verksteder, WC, samt et spiserom. Bygningen er solid bygget og er fullisolert. Godt med ute plass rundt bygget. Denne bygningen kan ha stor nytteverdi som kjølelager for en grønnsaksprodusent eller tilsvarende eller innenfor alternative og andre næringer. Bygget ligger i vinkel og har adkomst gjennom port fra 3 sider. Bygget sentrale plassering, størrelse og mulighet til oppdeling av lokaliteter anses som meget anvendelig til alternativt bruk av f. eks. håndverkere, verksted, lager, stall etc.

Oppvarming, piper og ildsteder

Boligen varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring og varmepumpe (luft-til-luft). Det elektriske anlegget er gradvis fornyet. I første etasje er det peisovn i stue, samt vedovn i entreen tilhørende leiligheten i andre etasje. Det er peis i stuen i andre etasje.

Reguleringsforhold

Eiendommens vesentlige deler ligger i et område som i kommuneplanens arealdel er definert som et landbruks, natur og friluftsområde samt reindrift (LNFR). LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende
Kommuneplan (16.6.2016)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (16.6.2016)
Friområde - Nåværende (ingen) Kommuneplan (16.6.2016)
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (16.6.2016)
Bevaring naturmiljø Kommuneplan (16.6.2016)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (16.6.2016)
Båndlegging etter lov om naturvern Kommuneplan (16.6.2016)
Høyspenningsanlegg (linkl høyspentkabler) Kommuneplan (16.6.2016)
Flomfare Kommuneplan (16.6.2016)
Turveg trasé - Framtidig Kommuneplan (16.6.2016)

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og vent. takstmenn.
Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.
Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
Det er i verditakst landbruk vist til Gnr. 62 Bnr. 240 samt Gnr. 62 og Bnr. 29. Disse er ikke en del av handelen. Bnr. 240 er et areal som ligger i et område som er regulert og er således ikke å regne som en del av gården. Bnr. 29 var et såkalt komma bruksnummer, dvs. et areal som tilsvarer det samme arealet som et annet bruksnummer. I dette tilfellet; Gnr. 62 Bnr. 7. Disse brukernumrene er nå sammenføyet til ett. (Bnr. 7)
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 62
 • Bruksnummer: 7
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3807
 • Kommuneområde: Frogner/Lagmannshøgda/Brekke/Kleiva/Bratsberg