Pen og velholdt enebolig med landlig beliggenhet, solrik tomt og fin utsikt. Integrert garasje og overbygget terrasse.

Tråervegen 346, 3691 Gransherad
Prisantydning:
1 850 000,–
 • Primærrom: 127 kvm
 • Bruksareal: 186 kvm
 • Soverom: 3
 • Boligtype: Enebolig
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 10522
 • Tomteareal: 819 kvm
 • Byggeår: 1986
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Tråervegen 46 - Enebolig med gode solforhold og vidstrakt utsikt over jorder og grønnkledde åser

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig og naturskjønt til ca. 4 km sørøst for Gransherad og 3,5 km. nordvest for kommunesenteret Notodden by, i Notodden kommune. Bygda har barne- og ungdomsskole, barnehage, kirke, nærbutikk, 4H-klubb og bensinstasjon med gatekjøkken.

Fotballbanen ligger rett ved skolen og Gransherad IL har tilbud innen fotball, langrenn og zumba, i tillegg til egen turgruppe. Turene kan legges til blant annet Nattejuv, Kotuhaugen, Skorva og Tråeråsen, hvor flere av turene belønnes med vakker utsikt. Badeplass finnes på Tinnoset ved Vigilen like ved Tinnoset stasjon og båtplasser.

For de fleste er Notodden mest kjent for å arrangere Notodden Blues Festival, en av Europas største bluesfestivaler. Hvert år trekker festivalen titusenvis av mennesker til byen. I 2013 åpnet Bok & Blueshuset på Notodden, byens kulturhus og signalbygg. Her finner du bibliotek, kino, kulturskole, konsertscene, restaurant, kafé og bluesmuseum. Kulturskolen har tilbud innen musikk, dans og bilde.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan bl.a. gjøres på Coop Marked Gransherad. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tuvensenteret et variert tilbud. Kjøpesenteret er regionens største med 29 virksomheter og 370 gratis parkeringsplasser. Ellers kan Notodden sentrum tilby bl.a. vinmonopol, flere sportsbutikker, samt varehus som Bohus og Maxbo. Kongsberg ligger også godt innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger ved hovedveien, ca. 4 km unna. I sentrum av Notodden finner du togstasjon og Notodden flyplass med ruteflygning til Bergen. Ved å benytte bil fra området tar det ca. 1 t til Kongsberg, 1 t og 41 min til Skien, samt 1 t og 37 min til Drammen.

Fra eiendommen er det skolebussordning til Gransherad barne- og ungdomsskole. Det er ellers kort vei til privatskolen Lisleherad Montessoriskole som ligger rett utenfor Notodden sentrum. Notodden videregående skole ligger i sentrum og nærmeste barnehage ligger i Gransherad ved barne -og ungdomsskolen. Universitetet i Sørøst-Norge har også avdeling på Notodden.

Ikke langt fra eiendommen finner Gaustatoppen eller Gausta som er et fjell ovenfor Rjukan i Tinn kommune og delvis i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark. Det har en høyde på 1 883 meter over havet og er fylkets høyeste fjell. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunnen og opp til toppen og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Gausta Skisenter er et alpinanlegg i skikkelig fjellmiljø, med sine 35 bakker, tre barneområder, to terrengparker og utfordrende frikjøring. På Gaustatoppen kan du nyte den fineste utsikten i Sør-Norge. Om det er klarvær, kan du se en sjettedel av Norge herfra. Familievennlig topptur som passer for spreke og turvante barn.

Jord, skog og tun

Eneboligen ligger flott til med gode solforhold og vidstrakt utsikt over jorder og grønnkledde åser. Tomten på 819,3 kvm er skilt ut fra gårdsbruket som ligger ved siden av. Den har noe fjell i dagen og er ellers pent opparbeidet på to nivåer. På den nedre delen er det gruslagt gårdsplass og noe plen. En hellelagt gangsti fører opp til det øvre planet som er delvis inngjerdet og beplantet med plen og variert beplantning.

Fra stuen er det utgang til en sør- og østvendt terrasse på 18 kvm. Terrassen har dekke av terrassebord og rekkverk med stående panel. Utsikten er flott og et overbygg gjør det lunt og godt om kveldene.

Parkering
Det er parkering i integrert garasje i kjeller og på gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Innhold og standard

Planløsning
Kjeller: Entré/gang m/trapp, vaskerom, 2 boder og garasjerom.
1. etasje: Vindfang, wc, gang/trapperom, mellomgang, bad, 3 soverom, stue og kjøkken.

Entré
Eneboligen har én inngang i hver etasje, noe som gir flere muligheter for innredning og bruk. Inngangspartiet i første etasje er noe inntrukket og har stemningsfullt utelys. På innsiden er det et vindfang tilknyttet toalett. Videre innover er det en romslig gang med åpen garderobeløsning. Begge rommene har hvittede panelvegger og gulvbelegg.

Inngangspartiet i kjelleren ligger skjermet under terrassen rett ved siden av garasjen. I gangen innenfor er det pussede murvegger på yttervegg og delevegger i tre med plater og panel. Gulvet av betong er malt og et vindu gir gode lysforhold. Gangen har ellers trapp til første etasje og god plass til møblement.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har en frokostplass ved et vindu. Selve kjøkkeninnredningen var gjennom en kjøkkenfornying i 2017 og har et praktisk design med god benke- og skapplass. Innredningen har takhøye skap, glatte, fronter i eikefinér, grå laminatbenkeplate og heldekkende benkebeslag med dobbel kum. Over benken er det belysning og røde fliser med dekor på veggen i bakkant. Kjøkkenet har videre ventilator over koketopp og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue
Den lyse, hyggelige stuen har en fin vinkelløsning med god plass til både sofagruppe og spisebord. Rommet har gulvbelegg og hvittet panel på veggene. Foran en pipe med rustrød murstein er det en klassisk, rentbrennende peisovn som gir god tilleggsvarme til en varmepumpe. Store vinduer i to himmelretninger gir fin utsikt til naturen rundt og en dobbel skyvedør gir enkel adkomst til terrassen utenfor.

Bad
Boligen har ett bad, wc-rom og et separat vaskerom. Badet ligger i tilknytning til soverommene og ble pusset opp i 2015 med hvite flisplater på veggene og sortmelert gulvbelegg. For øvrig har badet innredning fra byggeår bestående av dusjkabinett og et pent baderomsmøblement med god skapplass.

Møblementet har skapfronter i grå, glatt utførelse, høyskap, over- og underskap, samt speil med belysning. Det hele kompletteres med servant nedfelt i hvit, bred benkeplate. Rommet har også lun gulvvarme og et høytsittende vindu for utlufting.

Toalettrom og vaskerom
Toalettrommet er direkte tilknyttet vindfanget i første etasje. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, speil over servant, tapet på veggene og belegg på gulvet. Vaskerommet ligger i kjelleren. Her er det pussede murvegger på yttervegg og delevegger i tre med plater. Videre er det støpt, malt betonggulv med belegg og med varmekabel og sluk. Av installasjoner er det opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Boligen har tre gode soverom, med garderobeskap på tre. Alle soverommene er plassert i samme fløy med enkelt tilkomst til badet. Eneboligen har for øvrig rikelig med lagringsplass i to store kjellerboder og i garasje.

Oppvarming - Teknisk
Eneboligen er elektrisk oppvarmet med stedvis panelovner, samt gulvvarme på bad og vaskerom. Dette suppleres med varmepumpe og en rentbrennende peisovn i stuen. Det er ventilator på kjøkkenet, øvrig ventilasjon er naturlig. Videre har boligen sentralstøvsuger og elektriske persienner utenfor stuevinduene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Det er montert varmepumpe. Gulvet på vaskerom har varmekabler.
Ovn i stue har rentbrennende kammer.

Reguleringsforhold

I følge de overordnede planene og opplysninger fra kommunen er arealbruken for eiendommen fastsatt til LNF- område. Det er kommuneplanens arealdel for 2004 - 2015 som gjelder fram til ny kommuneplan er vedtatt.
Det finnes ikke reguleringsplaner som omfatter denne eiendommen eller deler av denne. Det er ikke registrert at det foreligger planer om mindre vesentlige endringer som vedkommer eiendommen.
Det er ikke startet planarbeid for område som kommunen kjenner til men det  arbeides i disse dager med ny kommuneplan. For ytterligere opplysninger rundt dette kan planavdelingen kontaktes på
telefon 35015000

* Tilpasses

Tråløst nettverk fra Telenor benyttes. Canal Digital er leverandør av tv-signaler via parabol.
Hvitevarene medfølger.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn.
Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.
Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.

Odel - Konsesjon

Det er ikke odel eller konsesjon på denne eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd/depositum ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overtagelse og oppgjør skal finne sted. Kjøper opptjener renter på beløpet frem til overtagelsesdato, og selger opptjener renter fra overtagelsesdato. Forskuddsbeløpet kan disponeres av selger sammen med resten av oppgjøret når eiendommen er overskjøtet til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 100
 • Bruksnummer: 36
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3808
 • Kommuneområde: Notodden - Gransherad