Landbrukseiendom grensende til Norsjø. Omfattende bygningsmasse med blant annet tre bolighus

Lilleåsvegen 24 - 26 - 28, 3731 Skien
Prisantydning:
8 800 000,–
 • Primærrom: 1 890 kvm
 • Bruksareal: 364 kvm
 • Soverom:
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg:
 • Tomteareal: 351 400 kvm
 • Byggeår: 1780
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Dagsrud Gård.

- Dagsrud Blomster, utsalg fra gården, kan overtas.
- Landbrukseiendom på 351,4 daa.
- Tre bolighus, våningshus, kårbolig og utleiebolig.
- Det er ikke prisvurdering ved konsesjonsbehandling.
- Usjenert beliggende men allikevel sentralt.
- Eiendommen grenser til Norsjø.
- Båthus med fast plass (leie).
- 6 daa fulldyrka jord og 28 daa juletrefelt.
- 304 daa produktiv skog.
- Driftsbygning med godt potensial.
- To veksthus med arbeidsrom/kontor.
- Redskapshus, sag, skjul og smie.
- Eget fjernvarmeanlegg på gården.
- Du finner Dagsrud Blomster på Facebook.

Beliggenhet

Dagsrud Gård ligger i et attraktivt, barnevennlig og naturskjønt område langs Telemarkskanalen, ca. 15 høydemeter over innsjøen Norsjø, i bydelen Åfoss i Skien kommune. Dagsrud ligger ca. 8 km fra Skien sentrum, og innenfor en radius på 1 km fra gården byr nærområdet på egen barneskole, kommunal barnehage og dagligvarebutikk med postkontor.

Området er ellers å anse som sentralt med kort vei til Sykehuset Telemark, store kjøpesentre, et rikt utvalg av servicetilbud og god offentlig kommunikasjon. Åfosstiene byr på nydelige turområder som går gjennom variert turterreng i skog og utmark. Hele løypen er på ca. 5,5 km og terrenget egner seg for ferdsel til fots eller for erfarne terrengsyklere.

Det er kort vei til badeplasser i Norsjø og Hjellevannet, og det er bare 11 min kjøretur til Skien fritidspark. Her finnes en av landets største utendørs klatreparker med 84 ulike klatrestrekninger fordelt på 7 løyper. Fritidsparken kan også skilte med spa-avdeling og badeland.

Området har et godt tilbud innen idrett, der Herkules idrettsforening har aktiviteter innenfor friidrett, turn, fotball, ski, skøyter og håndball. Anlegget ligger rett ved fritidsparken. For golfentusiaster er det en snau halvtimes kjøretur både til Grenland Golfklubb og Norsjø Golfpark. En tur til Løveid sluser, som ligger ca. 3 km unna, kan også anbefales.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Coop Prix Åfoss. Det er for øvrig kort vei til Herkules senter og Arkaden, begge med et rikt og variert utvalg av servicetilbud. Herkules er Telemarks største senter og byr på 110 butikker i tillegg til flere, hyggelige spisesteder.

Kollektivtilbudet på Åfoss er buss. Det går ca. en buss i timen, men noe oftere morgen og ettermiddag. Nærmeste bussholdeplass er Suttervikvegen som ligger ca. 300 meter fra gården. Ved å benytte bil fra Åfoss tar det ca. 10 min til Herkules kjøpesenter, 13 min til Skien, 17 min til Porsgrunn og 50 min til Sandefjord lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Åfoss barneskole og skolebussordning til Gimsøy ungdomsskole. Det ligger private skoler i nærområdet, i tillegg til et godt utvalg av barnehager. Det er ellers kort vei til Hjalmar Johansen Videregående.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 351,4 daa.

Fulldyrka jord - 6 daa
Juletrefest - 28 daa
Innmarksbeite - 0
Annet areal 10 daa.
INNMARK TOTALT 44 DAA

Produktiv skog 304 daa
Annet areal - 3 daa
UTMARK I ALT 307 DAA


Det er søkt om å skille fra 2 tomter som skal beholdes av selger.  Etter fradeling av tomtene vil arealet utgjør ca. 351 daa, hvorav 44 daa er innmark og 307 daa utmark.  Se vedlagt kart vedrørende tomtearealet.

Innmark: Innmark består av 6 daa fulldyrka jord, 28 daa juletrefelt og 10 daa annet areal. Innmarka ligger mer eller mindre i tilknytning til tunet, og det er lagt opp til vanning med egen vannforsyning. Jorda består av vesentlig godt drenert og steinfri siltjord med litt leire på områder som er planert på 1970 tallet.
Med godt klima og god jord har hovedkulturer vært frukt, bær og grønnsaker, etter at melkeproduksjon ble avviklet i 1960. I juletrefeltet, som er basert på sjølhogst og juletresalg, er det gapahuk, lavvo og mange bålplasser.

Skog: Skogen er mye brukt av nåværende eiere og naboer til turgåing, og ligger i forbindelse med dyrka jord. Den består av 304 daa produktiv skog og 3 daa annet. 82 % er barskog og 18 % er lauvskog, hvor 56% er av høy bonitet, 35 % er middels bonitet og 9 % er av lav bonitet. Gårdsskogen gir ved, flisfyringsvirke, materialer og litt tømmer for salg. Det er greie maskinelle forhold og to leggeplasser for tømmer langs kommunal vei. Det er registrert ca. 13 daa miljøregistrering i NIBIOs kartverk rk.

Annet: Veksthuset på gården har fast kundekrets på sommerblomster og juleblomster, hvor alt selges rett fra gården. Det er også flere opparbeida lager/parkeringsplasser utenfor gårdstunet med mulighet for utleie. Gården har også i noen grad vært "besøksgård" - et felt som absolutt kan videreutvikles.

Jakt

Det er sedvanlige jaktrettigheter på eiendommen. Verdien av jakten er medtatt i skårverdien i taksten.

Innhold og standard

Våningshus: Lilleåsvegen 26
Våningshuset er opprinnelig oppført rundt 1750, påbygd 1907 samt 1972 og restaurert i 1972.

P-rom: 163 kvm, BRA 174 kvm.

1. etasje: Entré, kaldtbod, hall, stue, spisestue, kjøkken og wc/vaskerom.
2. etasje: Gang, bad/wc, stue, 3 soverom, kontor/soverom, garderobe og bod.

Entré: Våningshuset har et koselig inngangsparti med bruddskifer på støpt trapp, utelys og ytterdør med sideglassfelt. Vel innenfor har entreen hvittet panel på veggene, gulvbelegg og godt lysinnslipp. Det er god plass til entrémøblement og adkomst til kaldtbod som også har direkte adkomst utenfra.

Videre innover er det en romslig hall med korkfliser på gulvet og panelkledde vegger. En trapp med teppelagte trinn svinger seg opp til andre etasje og plassbygde skap gjør det enkelt og holde orden på yttertøy og sko.

Kjøkken: Kjøkkenet i våningshuset er stort og luftig, med plass til hele familien rundt et langbord. Kjøkkeninnredningen har en halvøy med grovkjøkken, samt god skap- og benkeplass. Den har profilerte heltrefronter, hvitlaminert benkeplate og to oppvaskkummer. Videre er det benkebelysning og ventilator ved kokeplass.

Stue og spisestue: Utenfor kjøkkenet er det en hyggelig spisestue med tilliggende stue. Begge stuene har parkettgulv og panelkledde vegger. Sprossevinduer gir fine lysforhold og fra spisestuen er det utgang til den lune, overbygde terrassen. Begge rommene har en fin utforming med god plass til fullt spisestuemøblement og flere sittegrupper. I stuen er det også en oppmurt skiferpeis med innsats som gjør det varmt og koselig på kjølige dager.

Stue 2: Som et godt supplement til stuen har boligen også en koselig stue i andre etasje. Stuen har nydelig tregulv, malte vegger i en dus farge og hvittet panel i himlingen. I en nisje er det perfekt plass til en sofa og det er oppbevaringsplass i plassbygde skap.

Bad/wc/vaskerom: Våningshuset har ett bad i andre etasje og et separat vaskerom/wc i første etasje. Badet er av eldre årgang med grønne veggfliser og grønt gulvbelegg. Under et vindu er det baderomsinnredning som består av overskap med trehvite foldedører og tilsvarende benkeskap med hvit laminatbenkeplate. På motsatt side er det overskap, speil med belysning og servant. Badet er også innredet med bidé, gulvmontert toalett og et dusjkabinett.

Vaskerommet har adkomst fra hallen. Toalettet ligger i en egen nisje og innenfor der igjen er vaskerommet innredet med skyllekum, servant og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe: I andre etasje har våningshuset tre soverom og et soverom/kontor. Det ene soverommet har plassbygde skap og utgang til en koselig balkong. I samme etasje er det garderoberom og en bod. Boligen har for øvrig plassbygde skap i gangen og en kaldtbod med både utvendig og innvendig adkomst.

Det er tinglyst borett som vil ble slettet av selger.


Kårbolig:
(Lilleåsvegen 28) ble oppført i 1888, og påbygd i 2005. Planløsningen er innholdsrik og går over to plan.

P-rom 139 kvm, BRA 148 kvm
Garasje P-rom 0, BRA 19 kvm.

Planløsning - kårbolig
1. etasje: Entré, gang/kontor, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc, kott, vaskerom og garasjerom.
2. etasje: Loftstue

Entré: Fra en overbygget velkomstterrasse med flislagt dekke er det adkomst til entré via en grønnmalt ytterdør med blyglassfelt. Entreen har god plass til yttertøy og videre innover er det en romslig gang med god plass til hjemmekontor om man har behov for det. Fra gangen er det også trapp opp til andre etasje.

Kjøkken: Kjøkkenet er hjemmekoselig med blåmalt panel på veggene, fliser over kjøkkenbenken og synlige bjelker i himlingen. På gulvet er det sandfarget belegg kombinert med rustrøde gulvfliser foran en pipevegg forblendet med teglstein. I hjørnet er det en plassbygget sittebenk ved spiseplass, og herfra kan man nyte varmen fra en hjørnepeis, i tillegg til en gammel, sjarmerende vedovn.

Kjøkkeninnredningen har anretningsbenk mot spiseplassen med overskap i glass som kan åpnes fra begge sider. Innredningen for øvrig har profilerte heltrefronter, lekker granittbenkeplate og heldekkende benkebeslag. Over benken er det et vindu og belysning for optimale lysforhold. Videre har kjøkkenet ventilator over nedfelt koketopp og integrert stekeovn.

Stue: Boligen har én stue på hvert plan, noe som gir god fleksibilitet i hverdagen. Stuen i første etasje har hvittet panel på veggene, et lyst og pent gulv og hvitmalt himling med synlige bjelker. Vinduer i to himmelretninger skaper gode lysforhold og det er ellers god plass til flere sittegrupper.

Loftstue: Loftstuen er et lyst og hyggelig oppholdsrom med god plass til et stort sofahjørnet. Rommet fylles med herlig dagslys via takvinduer i mønet himling, samt små og store vinduer i hver gavlvegg. Veggene er kledd med overflatebehandlet panel og på gulvet er det trehvit parkett.

Bad/wc/vaskerom: Kårboligen har ett bad og et separat vaskerom. Baderommet har helflisede overflater i trefarget kombinasjon og mønet himling pent lyssatt med downlights. Takvinduer og sidevinduer tilfører naturlig lys og en mekanisk vifte sørger for god ventilasjon. Baderomsinnredningen har profilerte trefronter og består av over- og underskap, heldekkende servant og speil med belysning.

Videre er det gulvmontert toalett og bidé. Et stort badekar er nedfelt i gulvet, toppet med dusjkabinett med skyvedør og dusjgarnityr. Badet har adkomst fra gangen og har også en glassdør ut til en bod som igjen er tilknyttet vaskerommet. Vaskerommet har en praktisk innredning og egen utgang til overbygget velkomstterrasse.

Soverom og garderobe: Kårboligen har tre gode soverom som alle ligger i tilknytning til gangen. Det ene rommet har utgang til terrenget og det andre har plassbygde køyesenger. Under sengene er det oppbevaringsplass i to store skuffer. For øvrig har to av soverommene downlights i himling med synlige bjelker og garderobeskap med glassfronter.


Utleiebolig
Den koselige utleieboligen ble oppført i 1930 og påbygd i 2017. Alle beboelsesrom er på ett plan, i tillegg er det et lite teknisk rom/lager i kjelleren.

P-rom 42 kvm, BRA 42 kvm.

1. etasje: Entré/kjøkken/stue, bad/wc/vaskerom og 2 soverom.
Kjeller: Lite teknisk rom/lager.
Annet: Vedskjul og utedass, benyttes til hundegård.

Entré/stue/kjøkken: Via to hvitmalte ytterdører med dekorativt glassfelt, fra henholdsvis overbygget veranda og terrasse, kommer man inn i et hyggelig allrom bestående av entré, stue og kjøkken. Rommet har et tidsmessig gulv i fin kontrast til grønnmalte panelplater på veggene. Himling er lyssatt med downlights og to vinduer tilfører naturlig lys.

Det er plass til en sofa, og ved en kjøkkenøy med nedfellbar benkeplate er det frokostplass. Selve kjøkkeninnredningen har en klassisk vinkelløsning med takhøye skap og hvite, profilerte fronter. Benkeplaten er i mørk laminat og har nedfelt oppvaskkum. Mellom benk og skap er det sorte flisplater på veggene og ventilator ved kokeplass.

Bad: Badet er stilfullt innredet med lysegrå veggfliser og mørkegrå gulvfliser. Himling er lyssatt med downlights, og et vindu sørger for naturlig lys. Baderomsinnredningen er i mørk, finert utførelse. Den består av heldekkende servant på skuffeseksjon og et speilskap. Det har også en praktisk arbeidsbenk med nedfelt skyllekum, og over benken er det åpne hyller til håndklær og slikt.

I hjørnet innenfor arbeidsbenken er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Videre har badet gulvmontert toalett, og et dusjhjørne med høyt bunnkar, dusjvegg i glass, samt hånddusj og regnfallsdusj montert på vegg.

Soverom: Det er to lune soverom i utleiedelen. Begge rommene har solide gulv, vegger med mørkbeiset panel og en bildevegg med vakkert naturmotiv. Hver av rommene har også smårutete vinduer og downlights innfelt i himling. Det ene soverommet har i tillegg skråhimling og en smart, plassbygd seng med romslige skuffer under.


Driftsbygning:
Oppført i 1911, påbygd 2013-2017, restaurert ca. 1975 og 2020
Bygningen går over to plan og har en grunnflate på 369 kvm

1. etasje inneholder gammelt fjøs som er isolert til potet/fruktlager, skjul, div. lager, tidligere pakkeri/gårdsbutikk, kjølelager, flistørke og sirkelmater, redskapsrom, gårdsverkstad/fyrrom og garderobe/bad/wc.
2. etasje inneholder snekkerverksted. Åpent loft med betongdekke som var tiltenkt utleielokaler, kjøkken og loft/lager.

Bygget er oppført i reisverk på forskjellige murer, tekket med bølgeblikk, stålplater og takstein.
Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, øvrig ventilasjon er naturlig.


Veksthus:
Oppført i 1989 og påbygd 1995 og 2002. Restaurert i 2004. Grunnflate 659 kvm.
 Det er to veksthus på gården som ligger rett ovenfor driftsbygningen mot sørøst. Det ene veksthuset ble oppført i 1989 og påbygd i henholdsvis 1995 og 2002. Det er gjennomgang mellom veksthusene, som har et samlet areal på 594 kvm. I tillegg er det et arbeidsrom på 58 kvm. Arbeidsrommet har garasjeport, dør ut og dør til veksthus, bod, snurredass og kontor.

Veksthuset er oppført i aluminiumsprofiler på betongmurer, vegger i akryl/polykarbonat og tak i glass. Videre er det utstyrt med skyggegardiner og vannbåren gulvvarme i betongdekke med langsgående sluk. Standarden er god og det er fine, alternative bruksmuligheter.

Redskapshus, sag, skjul og smie: Redskapshuset ligger vest for driftsbygningen og ble oppført i 2006. Det har et areal på 153 kvm og inneholder redskapsrom med seks porter. Saga er fra 1945 og har et areal på 79 kvm. Her er det gårdssag, snekkerbod, et gammelt pakkeri og en lagerkjeller på ca. 11 kvm. Standarden er mindre god, men selve saga er operativ.

Skjulet:
Oppført i 2005 og er et åpent rom med saltak og en grunnflate på 39 kvm.

Smia oppført i 1920 - en gammel intakt smie oppført i reisverk på stein, tekket med teglstein. Både våningshuset, kårboligen og driftsbygningen er for øvrig oppført i Sefrak-registeret.

Sag:
Oppført i 1945 Grunnflate  79 kvm
God, operativ sag med snekkerbod, gammelt pakkeri og lagerkjeller.

Oppvarming, piper og ildsteder

Gården har fjernvarmeanlegg tilknyttet eget biobrenselanlegg på 200 Kwa, primært til oppvarming av veksthusene, samt deler av driftsbygning, kårbolig og utleiebolig. Det er klargjort for tilkobling til våningshuset og det er ellers lagt 270 meter varmerørgate for muligheten til å levere fjernvarme til ti andre husstander.

Reguleringsforhold

LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Kommuneplan (16.6.2016). Kommuneplanens arealdel med bestemmer og retningslinjer lastes ned på kommunen hjemmesider.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn. Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Eiendommen er under arealgrensene for odlingsjord.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10% av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. At kjøper skal yte kreditt til selger er et avvik fra normalordningen om ytelse mot ytelse, og kjøper kan med dette utsettes for en større risiko enn normalt i en eiendomshandel. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet. Forskuddsbeløpet disponeres av selger etter at sikrings-obligasjonen er tinglyst, frem til dette tidspunkt er forskuddsbeløpet kjøpers penger. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg må det tas forbehold om dette i budet

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 212
 • Bruksnummer: 5
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3807
 • Kommuneområde: Skien - Åfoss