Attraktivt småbruk med 17,1 mål fulldyrka mark med mange driftsmuligheter. Enebolig og driftsbygning med god standard.

Lensmann Pedersensvei 16, 1743 Klavestadhaugen
Prisantydning:
7 900 000,–
 • Primærrom: 192 kvm
 • Bruksareal:
 • Soverom:
 • Boligtype: Tomt
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 21000
 • Tomteareal: 22 298 kvm
 • Byggeår: 1988
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til tiltalende småbruk i Sarpsborg, Sandbakken.
Eiendommen er 22,3 mål og byr på utallige muligheter. Kanskje vil småbruket bli en fremtidig besøksgård, blomsterutsalg eller gårdsbarnehage? Med mer 110 000 innbyggere i Nedre Glomma region er det et godt kundegrunnlag. Småbruket passer også utmerket til hester:

Kort fortalt:

- Velholdt småbruk på 22,3 daa. tomt.
- Flott utsikt til kulturlandskapet i syd.
- Stort potensial for flere aktiviteter.
- 17,1 mål er dyrket mark.
- Enebolig fra 1988, tilbygd i 2010.
- Innholdsrik driftsbygning.
- Tidligere stall er nå garasjedel i driftsbygningen.
- Flott vinterhage på ca.14 kvm.
- Stor, overbygd terrasse.
- Solrik terrasse med drivhus.
- Pent kjøkken fra 2011.
- Vinkelstue med moderne peisovn.
- Loftstue med terrassedør.
- Fem soverom og to innredede rom.
- Flere garderobeskap og to boder.
- To bad/wc, ett pusset opp i 2011.
- Vaskerom innenfor entreen.
- Flere vinduer/dører er fra 2012.
- Det er montert sentralstøvsuger.

Beliggenhet

Eiendommen har en super beliggenhet på Sandbakken i Sarpsborg kommune - sentralt og landlig på samme tid. Tomten grenser mot landbruksarealer i syd og mot et veletablert, barnevennlig boligområde mot nord. Det er kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, bussholdeplass, barnehage og matbutikk.

Ved skolen ligger "Friplassen", et kompakt idrettsanlegg med rundbane, hoppegroper for lengdehopp og tresteg, samt klatrebasseng og inline hockey/innebandybane, for å nevne noe. Like ved skolen er det også en flott kunstgressbane, hvor Borgen IL ungdomsavdeling holder til. Skjeberghallen ligger ca. 3 km unna, og enda litt nærmere ligger Kala travpark.

Fra eiendommen er det også kort vei til friluftsområder med blant annet Isesjøen. Isesjøen og områdene rundt byr på fine bade- og fiskemuligheter, men også på nydelig turstier. En kort biltur unna ligger Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg, med yrende båt- og badeliv om sommeren.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Sandbakken og Spar Klavestadhaugen. Iseveien Senter ligger ca. 4 km unna og er inndelt i handelsdel og helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a. Byggmax, Europris, Posten, Euronics og flere andre. Storbyen kjøpesenter og de øvrige handlegatene i Sarpsborg sentrum ligger godt innen rekkevidde.
Kollektivtilbudet i området består av buss og nærmeste holdeplass er Rokkeveien 56 som ligger ca. 200 meter fra eiendommen. Det går hyppige avganger inn til sentrum. Fra Sarpsborg stasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil fra boligen tar det ca. 6 min til Skjeberg, 8 min til påkjøring E6, 12 min til Sarpsborg stasjon, 18 min til Greåker og 25 min til Fredrikstad.

Fra eiendommen er det gangavstand til Sandbakken barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Borg videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Sandbakken barnehage.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 22,3 daa. (22.300 kvm) hvor 17,1 daa er fulldyrka jord, resterende er tunet. Eier har hatt både hester og griser på eiendommen.

Innhold og standard

Bolighuset

På eiendommen er det oppført en fin enebolig med vinterhage, et stor sidebygning/driftsbygning, et koselig drivhus og en eldre potetkjeller. Driftsbygningens form og plassering skaper et skjermet gårdstun mot boligen.
Tunet har både asfaltert areal og store områder med belegningsstein.

Eneboligen har nydelige uteplasser med flotte terrasser og en vinterhage på ca. 19 kvm. Vinterhagen har adkomst fra stuen via tofløyede dører. Det er varmekabler i gulvet og dekke med natursteinsfliser. Fra vinterhagen er det tofløyet dør til den ene terrassen som er overbygd av platekledd pergola. Overbygget er ikke søkt kommunen om. Terrassen er dels innglasset og har port til gårdstunet.

Fra terrassen er det også skyvedør i glass ut til en åpen, solrik terrasse med plassbygde blomsterkasser. I enden av terrassen ligger et koselig, hvitmalt drivhus med tofløyet glassdør. Fra terrassen er det god utsikt over eiendommen som har inngjerdede paddocker, rundkorall med plantekasser, samt leskur, liten klatrepark og fin beplantning.

Oppført i 1988 med tilbygg i 2010.

1. etasje: Entré/gang, vaskerom, 2 innredede rom, gang, bad/wc, bod, 2 soverom, kjøkken, stue/spisestue og vinterhage.
2. etasje: Loftstue med direkte utgang, bad, 3 soverom og 2 boder.

Arealer:
BTA: 1. etg. 145, 2. etasje 67, samlet 212
BRA:1. etg. 135, 2. etasje 65, samlet 200
P-rom: 1. etg. 132, 2. etasje 60, samlet 192

Entré
Boligen har et overbygd inngangsparti med inngjerdet velkomsttram. Ved siden av er det laget terrasseplatting. Entreen har direkte adkomst til vaskerommet og dør inn til stuen. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy.

Kjøkken
Kjøkkenet har en kledelig, godt utstyrt kjøkkeninnredning fra 2011 med hvite profilerte fronter og benkeplater i bambustre. I benken er det nedfelt hvit, dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt, samt en bred induksjonstopp. Over kjøkkenbenken har veggen mosaikkflis og det er ventilatorhette i børstet stål med utkast over koketoppen.

Videre har kjøkkenet integrert stekeovn i høyskap, opplegg for oppvaskmaskin og plass til dobbelt kjøleskap. Innredningen har bra med oppbevaringsplass og fine arbeidsflater langs benken. Rommet har enstavs parkett, hvitmalte panelplater på veggene og en koselig plass til spisebord foran det ene vinduet. Fra vinduet over kjøkkenbenken er det utsyn til den overbygde terrassen.

Stue/spisestue
Boligen har en romslig, lys og innbydende stue/spisestue med store vinduer, deriblant et karnapp og en tofløyet terrassedør. Terrassedøren fører til vinterhagen som er ca. 38 kvm.

Stuen/spisestuen har vinkelform og dermed flere fine soner for å møblere med sittegrupper eller spisebord. Gulvet har enstavs parkett som er lagt sømløst inn i kjøkkenet og veggene er slette, malt i hvitt og gråbeige. I taket er det er det downlights. Stuen har et oppbygd platå med en moderne peisovn. Ovnen har glass på tre sider og gir god varme.

Loftstue
Boligen har en koselig loftstue med god plass til sofa og tv-løsning - et rom som blir brukt til lek, gaming og vennebesøk. Loftstuen har to vinduer og terrassedør, parkett på gulvet og hvitmalte panelplater på veggene.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad i hver etasje og et praktisk vaskerom med flislagt gulv. Badet i første etasje ble pusset opp i 2011 og har sandfargede gulvfliser og gråmelerte veggfliser. Det er varmekabler i gulvet og elektrisk avtrekksvifte i veggen. Badet er utstyrt med vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. I dusjen er det både hånddusj og regndusj.

Badet har servantinnredning med profilerte dører og en flislagt benkeplate med nedfelt servant. Rommet har også doble skyvedører til et praktisk oppbevaringsrom.

Bad 2
Badet som ligger i andre etasje har hvite fliser på gulv og vegger, skråtak med hvitmalt panel, varmekabler i gulvet og elektrisk avtrekksvifte i veggen. Rommet er utstyrt med både innfliset badekar, dusjkabinett og gulvfestet toalett. Innredningen er brunbeiset og består av servant med underskap og et dobbelt speilskap.

Soverom og garderobe
Boligen har fem koselige soverom, tre i andre etasje og to i første etasje. I tillegg er det to innredede rom i første etasje. Flere av soverommene har garderobeskap og det er lagringsplass i to innvendige boder.

Oppvarming - Teknisk
Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. I stuen er det peisovn. Deler av det elektriske anlegget er oppgradert og fornyet, og sikringsskapet har automatsikringer.

Eiendommen har offentlig vann og avløpsrør. Boligen har varmtvannsbereder på 200 liter. I forbindelse med bad og kjøkken er det nyere rør, og i begge rom er det elektrisk avtrekksvifte.


Driftsbygning:
Bygningen har et bruksareal på ca. 380 kvm og inneholder verksted for traktor etc. med god takhøyde. Ellers er det bad, garasjerom og flere innredede rom, hvorav ett med hybelkomfyr. Tidligere var det 3 stallplasser i driftsbygningen. Store deler av bygningen er isolert. Bygningen har offentlig vann og avløpsrør, med ny pumpestasjon med kvernpumpe. Det er også installert et moderne, godt utbygget elanlegg.

Reguleringsforhold

Kommuneplaner. Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026.
Arealbruk LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbybyggelse.mv.
Delareal 13 kvm, nåværende, bebyggelse og anlegg
448 kvm, hensynssone 27036, Fv. 118 gang- og sykkelvei

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn. Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er ikke en konsesjons- og odelseiendom på grunn eiendommens størrelse.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 1026
 • Bruksnummer: 4
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3003
 • Kommuneområde: Sarpsborg - Klavestadhaugen