Nes, Viken, landbrukseiendom med 216 daa fulldyrka jord. Våningshus, nyere vognskjul og stor driftsbygning m/stall.

Vestgrenda 199, 2164 Skogbygda
Prisantydning:
16 900 000,–
 • Primærrom: 274 kvm
 • Bruksareal: 414 kvm
 • Soverom:
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 18085
 • Tomteareal: 223 444 kvm
 • Byggeår: 1962
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Rydjar gård, kort fortalt
- Landbrukseiendom på 233 daa.
- 216 daa fulldyrka jord i to teiger.
- Stor driftsbygning i god stand.
- Gode leieinntekter på driftsbygningen.
- Stall med 8 bokser, salrom og fôrlager.
- 3 Varmepumper/borehull som forsynder driftsbygningen og våningshuset med varme
- Ridebane og nyere utegangsstall.
- Vognskjul/garasje fra 2017.
- Solrik hage, steinlagt gårdsrom.
- To overbygde terrasser.
- Våningshus med BRA på 414 kvm.
- Våningshus renovert i 2009.
- Vannbåren gulvvarme i første etasje.
- Adskilt kontordel med toalettrom.
- Herregårdskjøkken fra Huseby.
- Vedkomfyr, peis og to vedovner.
- Totalt fem soverom og to bad.
- Master soverom har bad og to boder.
- Vaskerom med benk og skyllekum.
- Vinduer, dører og kledning fra 2009.
- Takstein, renner og nedløp fra 2009.
- Drenering ble skiftet i 2009.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig, usjenert og naturskjønt område på Skogbygda i Nes kommune. I bygda er det barnehage, barneskole og matbutikk. Det er bussordning til ungdomsskole i Vormsund, og nærmeste videregående skole ligger på Årnes.
Eiendommen ligger rett ved skog og mark med flotte friluftsområder. Du finner flere merkede turløyper og fine sykkelstier i nærområdet, samt idylliske fiskevann og fint jaktterreng. Det er også lekeplass, idrettshall, treningssenter, svømmehall, golfbane og ridesenter innenfor en radius av 15 km. Nærmeste badestrand er ved Glomma i nærheten av Funnefoss.
Skogbygdas idrettslag (SIF) har gode tilbud for både store og små. SIF har bl.a. et fint fotballanlegg vegg-i-vegg med skolen, noe som gjør dette til et naturlig samlingspunkt store deler av døgnet. Skolen har også eget musikkorps.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker Skogbygda, Spar, Coop og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi-senteret i Vormsund og Amfi-senteret på Årnes et variert utvalg av butikker. Jessheim Storsenter og Strømmen Storsenter ligger godt innen rekkevidde og kan by på et rikt serviceutvalg.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Oppsalenga som ligger ca. 1,3 km fra eiendommen. Det er togstasjon på Årnes som betjener alle vogner på Kongsvingerbanen. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Oppaker, 20 min til Årnes, 35 min til Jessheim, 45 min til Lillestrøm og 1 t til Oslo.
Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage og Skogbygda barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det bussordning til Vormsund ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder som blant annet Nes og Hvam.

Adkomst

Adkomst via privat gårdsveien. Ingen gjennomgangstrafikk på tunet.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 233,5 daa. Eiendommen er 233 daa, hvor 216 daa er dyrket mark fordelt i to teiger med enkel adkomst.

Fulldyrka jord er totalt 216,6 daa

Arealet er fordelt på 2 skifter, godt arrondert, flatt og lett dreven. Jorda er leirjord med godt matjordalag. Eier har ikke god kunnskap om hvor godt og systematisk eiendommen er drenert. Det finnes noe drenering med teglrør og noe med plast. Det er trolig drenert med lang av stand mellom grøftene.
Det produseres i dag gras/grovfôr på hele arealet, noe som gir års sikring og gode avlinger.
Jorda er leid ut sesongen 2020 og det leien utgjør kr. 66.000,- eks m.v.a.

Det er et lite areal nærmest tunet med luftegård/beite til hest.

Eiendommen er registrert med 4,3 daa skog og ligger i kantsoner mot dyrka mark. Stående skoger egnet til ved til eget bruk.


Tunet
Det er gode parkeringsmuligheter på eiendommen. Våningshuset har to integrerte garasjer i kjelleren. I tillegg er det vognskjul/garasje fra 2017 med leddheisport mot nord. I byggets sørvestre hjørne er det carport for to biler. Det er steinlagt parkeringsområde foran boligens inngangsparti.

Det bebygde arealet består av en stor driftsbygning, et nyere vognskjul og et flott våningshus. Sammen danner de et stort, pent tun.
Gårdstunet er oppgruset til å tåle tung belastning. Foran våningshuset er det en stort gårdsrom med belegningsstein, med god plass til å parkere flere biler. Det er også belegningsstein i innkjøringen mot to integrerte garasjer i våningshusets kjeller. Innkjøringen er pent kantet med granittstein og forstøtningsmurer.
Rundt boligen er det plenareal med god boltreplass, fine busker og trær, samt hellelagt områder langsmed huset. Fra stuen er det utgang til en overbygd terrasse med sørvestvendt beliggenhet. Fra terrassen har man direkte tilgang til hellelagt markterrasse og hage. Foran inngangspartiet er det en overbygd, nordøstvendt terrasse. Begge terrassene har god plass til sittegruppe.
I tilknytning til tunet er et areal benyttet som luftegårder/beite til hest, med nyere utegangsstall. Det er også laget ridebane helt øst på tunet. Ridebanen er 20 x 60 meter, har duk i bunn, drenerende masser og toppdekke. Ridebanen er ikke inngjerdet.
Driftsbygningen inneholder blant annet stall med 10 bokser, salrom og fôrlager. Arealet har innlagt vann og er oppvarmet med varmevifte med vann fra varmepumpe. Loftet brukes i dag som lager. Driftsbygningen ble omfattende ombygd i 2010 og utvidet med ca. 800 kvm.

Innhold og standard

Våningshus

Bruksareal:
1. etg: 164 kvm
2. etg:132 kvm
Kjeller:118 kvm
Totalt: 446 kvm

P-rom:
1. etg: 156 kvm
2. etg:118 kvm
Kjeller:0
Totalt: 274

Planløsning
1. etasje: Hall, 2 stuer, kjøkken, wc og 2 boder. Kontor m/wc og separat inngang.
2. etasje: Trapperom/hall, master soverom m/bad og to boder, 4 soverom, bad/wc og vaskerom. Kjeller: Kjellernedgang, boder, garasje og teknisk rom.

Entré/hall: Våningshuset har et representativt inngangsparti med overbygd terrasse og dobbel ytterdør. Hallen står ikke tilbake for førsteinntrykket; her er grå gulvfliser, lysmalt panel, pen trapp opp til andre etasje og generelt godt med plass. Det er vannbåren varme i gulvet, slik resten av første etasje har.

Kjøkken: Boligen har et påkostet herregårdskjøkken fra Huseby kjøkken med kvalitetshvitevarer fra Miele. Kjøkkenet har sorte fliser på gulvet, vannbåren gulvvarme, hvitmalte panelvegger og hvitmalt paneltak. Det er åpen løsning mot stuen som har hjørnevinduer, fin utsikt og god plass til spisebord.
Kjøkkeninnredningen har kremfargede fronter med profil, enkelte overskap med glassdører, samt kjøkkengrue med ventilator og kokesone. Benkeplatene er i laminat og har gode arbeidsflater slik at flere kan lage mat samtidig. Oppvaskkummen er i kompositt, utstyrt med både skyllekum og avrenningsfelt.
Av hvitevarer har innredningen integrert stekeovn, keramisk topp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. I en egen nisje ved pipen er det tilkoblet en bred, restaurert vedkomfyr med flere kokeplater.

To fine stuer: Boligen har to stuer i første etasje. Dagligstuen har åpen løsning mot kjøkkenet og byr på fine vindusløsninger, flislagt gulv med gulvvarme og lysmalt panel på veggene. Det er god plass til å møblere dagligstuen med både sofa, tv-løsning og spisebord.
Hovedstuen har parkettgulv, lysmalte panelvegger og tak, samt dobbel dør ut til terrassen. Rommet har fint lysinnslipp fra flere vinduer og ekstra hygge fra en murt peis med innsats. Stuen har vinkelløsning som gir mange og varierte møbleringsmuligheter.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad og et vaskerom i andre etasje. I første etasje er det to toalettrom, hvor ett ligger i tilknytning til kontordelen.
Det ene badet har våtromsbelegg på gulvet og baderomsplater på veggene i lys farge. Rommet har vegghengt toalett, badekar med dusjvegg og hvit servantinnredning med god oppbevaringsplass i skuffer og høyskap. Servantplaten er heldekkende og over er det speil med integrert belysning.
Bad 2: Badet som ligger i tilknytning til master soverom ble lagd nytt i 2009. Rommet er stort og tiltalende med grå gulvfliser og lysegrå veggfliser. I dusjhjørne med innsvingbare glassdører er det mosaikkflis på gulvet. Badet har gulvvarme, vegghengt toalett og dobbel servantinnredning med sorte høyglansskuffer. Over servanten er det speilskap med overlys. Badet har to vinduer som gjør det ekstra lyst og fint.
Vaskerom: Vaskerom ble lagd nytt i 2009 og har våtromsbelegg på gulv og lyse baderomsplater på veggene. Rommet har skyllekum i stål, en praktisk arbeidsbenk, samt opplegg for vaskemaskin med plass til tørketrommel ved siden av.

Boligen har fem hyggelige soverom i andre etasje, flere med garderobeskap. Master soverom ligger i egen fløy med privat bad og to romslige boder. Begge bodene er innredet med åpen garderobeløsning og fungerer som omkledningsrom og lager for sengetøy etc.
Alle soverommene har fått oppgradert overflater i forbindelse med renoveringen av huset, men enkelte elementer som heltregulv er bevart og malt. Det er en stor loftsbod i andre etasje, med adkomst fra ett av soverommene. For øvrig er det godt med lagringsplass i to boder i første etasje og boder i kjelleren.

Våningshuset har vannbåren gulvvarme i hele første etasje og på bad og vaskerom i andre etasje. Andre etasje har for øvrig radiatorer eller konvektor. Det er også noe oppvarming med strøm og ved. Kjøkkenet har vedkomfyr, stuen har peis, og i gangen i andre etasje og på kontor er det vedovn.
Dobbeltmantlet varmtvannsbereder er plassert i rom med sluk. Elanlegget ble fullstendig renovert i 2008/09 og sikringsskapet har automatsikringer. Det er montert sentralstøvsuger i boligen. Motor er plassert i kjelleren.


Driftsbygning med stall og lager
Oppført i 1965, omfattende ombygd og utvidet i 2010
Bruksareal: 1780 kvm
Bruttoareal: 1968 kvm

Driftsbygning er sammen med bolighuset med på å lage en pen tunløsning.
I 1965 ble det oppført et nytt bygg etter brann. Bygget ble tilpasset produksjon av slaktegris. Det opprinnelige bygget hadde en grunnflate på ca. 175 kvm i tre etasjer. Bygget et fundamentert på en støpt gjøselkjeller, støpt gulv, og himling. Bærende konstruksjon i limtrebuer. Opprinnelig kledd med stående panel. Saltak tekket med plater. Etasjekille i støp. Innvendig takhøyde på grunnplan ca. 2,15 kvm. Arealet inneholder i 8 stallbokser, selerom og fôrlager. Det er innlagt vann og varme fra varmevift fra varmepumpe. Loftet brukes i dag som lager.

I 2010 ble låven omfattende ombygd og utvidet med tilbygg mot øst, nord og vest. Grunnflate ble utvidet med ca. 800 kvm. Det meste av arealet er over 2 etasjer, men noe areal mot vest med underliggende kjeller. Bygningen er utvendig kledd med beiset stående panel. Saltak tekket med stein, nedløp og beslag.

Tilbygg i vinkel mot syd utgjør ca. 190 kvm. og inneholder vognskjul i ett plan. Det er 3 stk leddheisporter mot tunet med bredde på 3,0 og høyde på 3,3 m. Portene er elektrisk drevne. I tillegg er det separat inngangsdør. Arealet bruks i dag som lager.

Eksisterende låve er utvidet mot nord for å flukte langvegg. Arealet er fått 3 leddheisporter hvorav en er inngang til stall, de 2 øvrige for flis og fôrlager.

Tilbygget mot øst er oppført på støpt markplate i 2 etasjer. Det meste av 2. etasje isolert og benyttes til show-/utstilingsareal. Det er avdelt toalettrom. Oppvarming med varmevifte med vann fra varmepumpe.

Grunnplanet utgjør vesentlig et lager samt tekniske som og bad/vaskerom. Porter mot nord og øst med god bredde og høyde.

Noe areal i grunnplan har vannbåren gulvvarme og fliser.

Teknisk rom inneholder tre varmepumper som forsynder driftsbygningen og våningshuset med varme. Det er tre borehull.

Låven generer i dag ca. 340.000,- eks. m.v.a. i leieinntekter hvorav ca.  250.000,- er fra inntekter fra selgers selskap. Selskap kan være interessert i å leie disse arealene i en overgangsperiode. Det er også mulig å utvide leiearealet da en del benyttes til privat bruk.

Vognskjul/garasje:

Bruksareal: 177 kvm
Bruttoareal: 169 kvm

Bygget er oppført i en etasje på isolert markplate og fundamentert på fjell. Bygget er oppført i bindingsverk ned vindtett og utvendig stående panel. Saltak med selvbærende takstoler og som er tekket med stein og montert med renner og nedløp. Det er leddheisport mot tunet og carport for to biler nærmest våningshuset.
Dagens eier benytter bygget til biloppstillingsplass og lager til bygningsmateriell.

Utegangsstall:
Bygget er fundamentert på støpt plate med uisolert bindingsverk kledd med beiset stående panel. Saltak som er tekket med stein. og det er montert renner og nedløp.

Oppvarming, piper og ildsteder

Det er fjernvarme fra driftsbygning til våningshuset. Vannbåren vann i alle gulv i første etasje og radiatorer i annen etasje.

Reguleringsforhold

Kommuneplan 2019-2030, kommuneplanens arealdel Eiendommen ligge i LNFR område for nødvendig tiltak for landbruks, reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet baser på gårdens ressursgrunnlag og delareal for spredt boligbebyggelse. Du kan se Planbestemmelser på kommunens hjemmesider.

E16 prosessen  All offentlig og tilgjengelig informasjon om E16 prosessen finnes på E16 portalen. Denne oppdateres stadig. Prosjektet er nå i utarbeidelse av konsekvensutredning og de ulike fagrapporter tilknyttet denne. Dette er ennå ikke ferdigstilte og offentlige dokumenter. Korridorene vil i det nærmeste halvåret bearbeides videre fram mot én valgt korridor som vedtas i en kommunedelplan som fremmes til politisk behandling til høsten.
https://www.e16portalen.no/
Direkte link til kart over utredningskorridorene finner du her:
https://asplanviak.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=e8cd62e461254c569debaa8d42333153

* Tilpasses

Det forutsettes av kjøper registrerer seg i merverdiregistrert og tre inn i selgers merverdiforpliktelser.
Eventuell spørsmål tas med megler.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn. Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 114
 • Bruksnummer: 9
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3034
 • Kommuneområde: Nes - Skogbygda