Karlshus, Råde - Sentral bolig- og næringseiendom m/mange muligheter. To bolighus, lager/produksjonsbygg mm.

Stensrødgata 2 og 4, 1640 Råde
Prisantydning:
11 900 000,–
 • Primærrom: 363 kvm
 • Bruksareal: 370 kvm
 • Soverom: 7
 • Boligtype: Enebolig
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg: 25052
 • Tomteareal: 5 380 kvm
 • Byggeår: 1988
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Hva koster lånet?

Velkommen til bolig- og næringseiendommen Stensrød

Eiendommen Stensrød har en meget sentral beliggenhet rett utenfor Karlshus sentrum i Råde. Kort vei til E6, Oslo, Sverige og alle byene i Østfold. Eiendommen består av to flotte bolighus, ett anneks, og en stor lager/produksjonsbygning. Det fullisolerte lageret/produksjonsbygningen har en grunnflate på 451 kvm., god takhøyde og kjøreporter. Eiendommen består av hovedhuset oppført i 1988, som senere er oppusset på 2000-tallet. Det eldste huset var opprinnelig et posthus i Svinndal, og ble flyttet hit i 1869. Etter en tilbygging og restaurering i 1993 fikk det også byggeskikkprisen. Videre er det også et anneks, et 1800-talls stabbur, og lager/verksted/garasjebygningen fra 1971.
Bygningsmassen kan innbringe gode leieinntekter, både med boligutleie og næringsutleie.  Like aktuelt kjøp for både firmaer og privatpersoner. Her kan du gå over i bare tøflene til bedriften din og ha leieinntekter fra deg selv. Da kan dette lett bli en lønnsom eiendom.

Tilgrensende jordstykke på ca. 9 mål kan leies for kr. 1 000,- pr. år, og kan benyttes til å dyrke noe selv eller for dyrehold.

Ta kontakt for visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sør for Stensrødfeltet mellom fylkesvei 118 og Tesalaveien. Eiendommen har en veldig sentral beliggenhet rett utenfor nabolaget i Karlshus, og få minutters kjøring inn til sentrum. Ny jernbane og jernbanestasjon er planlagt noen steinkast unna. Nærmeste skole er Karlshus, avstanden er ca. 2 km. Skoler og oppvekst i Råde er svært bra, og kommunen er en kommune med god vekst. Kort vei til Rygge, ca. 12 km. til Moss sentrum, 16 km. til Fredrikstad sentrum, ca. 71 km. til Oslo og ca.  29 km. til Hvaler. En fantastisk kystlinje følger helt fra Son og sydover til Hvaler. Dette er alt innenfor rekkevidde og det er kun få minutters kjøring til havet. I nørheten finnes Vansjø (ferskvann), Oven i Råde, og Larkollen med sjø, øyer og svaberg.
Eiendommen har lett adkomst og er sentralt beliggende. Bebyggelsen ligger ca. 33 moh.

Adkomst

Fra Mosseveien (FV 110):
Sving av veien inn i Teigeveien. Følg denne til enden og ta til høyre inn i Stensrødveien og følg denne gjennom boliglaget. Ta første vei til venstre inn i Stensrødgata. Følg veien rett frem helt inn på tunet.
Det vil bli skiltet ved visninger.

Utearealer

Eiendommens areal er oppgitt å være ca. 5.380 kvm. etter oppmåling foretatt 23.10.2020.
Eiendommen er relativ flat, men svak helning mot syd.
I tillegg til bygninger, er hele arealet opparbeidet. Stor, gruset gårdsplass og parkeringsplass mellom bygningene. Til de to bolighusene er det inndelt med hver sine hager. Mellom husene går en gammel steinmur, som også bidrar til å gi et hyggelig hagemiljø. Rundt mye av tomten mot syd og øst er det beplantet hekk som hindrer innsyn. Nord for lagerbygningen er det opparbeidet hage som egner seg godt for fotballspilling, beachvolleyball eller andre aktiviteter. Det er godt med snuplasser og tilgang for større transport til lagerbygningen.
Det er mulighet for å leie et tilleggsareal på ca. 9 mål av tilgrensende jordbruksareal, for inntil 10 år av gangen og til en leiepris á kr. 1 000,- p.a.

Innhold og standard

Hovedhuset:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 85 kvm.
2. etasje: ca. 62 kvm.
Underetasje: ca. 77 kvm.
Sum bygning: ca. 224 kvm.

Primærrom:
1. etasje: Vindfang, stue m/trapp og utgang til veranda, kjøkken. ca. 85 kvm.
2. etasje: Stue, bad og to soverom. ca. 55 kvm.
Underetasje: Trapperom, vaskerom, stue, bad og 3 soverom*. ca. 55 kvm.
Sum bygning: ca. 217 kvm.
*Oppholdsrom i underetasjen er ikke søkt om og bruksendret. Underetasjen på godkjente, opprinnelige byggetetgninger viser boder, hobbyrom, gang og vaskerom.

Hovedhuset ligger sydøst på tunet og med fri utsikt i solretningen sydover. Huset ble oppført i 1988 og de fleste byggeelementene er fra byggeåret. Huset er imidlertid oppusset en god del innvendig på 2000-tallet, spesielt i ca. 2004 og 2012. Til huset er det to gode uteplasser med veranda i sydvestlig retning, og en særdeles hyggelig uteplass mot nord. Uteplassen mot nord er en lun og god grillplass med pergola, støpte murer og flislagt gulv. Innbygget grillplass (selve grillen må skiftes). Boligens rom er fordelt over tre etasjer, med hovedrommene stue og kjøkken i 1. etasje, med tilgang til de to uteplassene. Kjøkkenet ble pusset opp i 2012. I annen etasje ligger det to soverom og bad, også oppusset på 2000-tallet. I underetasjen er det etter byggeår etterinnredet flere oppholdsrom som ikke er søkt om og godkjent. Her er det rom som stue, bad og tre soverom. Dette vil være kjøpers hele og fulle ansvar og få søkt om og godkjent bruksendring på.
Det elektriske anlegget er fornyet gradvis. Det er nylig lagt inn fiber til eiendommen.

Det er utarbeidet tilstandsrapport for hovedhuset, utført av byggmester/takstmann MNTF Henrik Hals datert 19.06.2020, som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter og kjøpere oppfordres til å gjennomgå denne for nærmere beskrivelse av husets tilstand.


Bolighuset:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 94 kvm.
2. etasje: ca. 52 kvm.
Sum bygning: ca. 146 kvm.

Primærrom:
1. etasje: Entré, vaskerom, bad, kjøkken, bientré, stue, tv-stue, kontor. ca. 94 kvm.
2. etasje: Stue og to soverom. ca. 52 kvm.
Sum bygning: ca. 146 kvm.

Eneboligen er et tidligere posthus fra Svinndal, flyttet til nåværende plassering i 1869. Huset ble restaurert og bygget på i 1993. For dette arbeidet vant huset byggeskikkprisen i Råde for godt gjennomført .Det er åpen terrasse mot sydvest. Det elektrisk anlegget er fornyet gradvis. Boligen har fungert som utleiehus i mange år, og ny eier vil selv bestemme hvordan dette skal disponeres, om det er til andre familiemedlemmer eller for videre utleie.

Det er utarbeidet tilstandsrapport for kårboligen, utført av byggmester/takstmann MNTF Henrik Hals datert 19.06.2020, som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter og kjøpere oppfordres til å gjennomgå denne for nærmere beskrivelse av husets tilstand.

Anneks:
Grunnflaten er ca. 50 kvm. hvorav vedskjul utgjør ca. 14 kvm. Bygget er på én etasje.
Bygningen inneholder inngang, kjøkken med kjøkkeninnredning, antakelig fra 1960- tallet, stue/soverom, soverom (ombygget vedskjul), og bad med dusj og toalett. På gulv er det laminat, teppe og belegg. Belegg med varmekabler i bad. På vegger er det panel, baderomsplater i bad. I himling er det takbjelker og panel. Elektrisk anlegg er fornyet gradvis. 

Stabbur:
Grunnflaten er ca. 22 kvm., og bygget er på halvannen etasje.
Stabburet inneholder to rom i 1. etasje og ett rom i 2. etasje. Det er tregulv, og overbygd enkel dør og steintrapp. Elektrisk anlegg er frakoblet. Bygningen brukes til lager.

Lager/produksjonsbygg:
Samlet grunnflate er ca. 451 kvm. Bygget er på én etasje.
Inneholder verksted, lagerrom og garasje.
Det er leddheiseport til utleielager og elektrisk leddheiseport med fjernkontroll til garasje. Gulv er støpt, epoxy-belegg i verksted. Verksted og lagerrom leies ut til lager. Garasjen utgjør og en stor del av bygningen, og som i dag er til privat bruk.

Oppvarming, piper og ildsteder

Hovedhuset har én pipe. Det er peisovn i stuen i 1. etasje. Oppvarmingen skjer med Klimanett ventilasjon, strømbasert.

Bolighuset har én pipe. Det er peis og vedovn i stuer. Oppvarming skjer med ved og strøm.

Annekset har én pipe. Det er vedovn i stuen. Oppvarming skjer med ved og strøm.

Reguleringsforhold

Det foreligger ingen reguleringsplan for eiendommen.

Eiendommen ligger innenfor Kommunedelplan for Karlshusområdet 2005-2017. Iht. kommunedelplanen ligger tunet i område avsatt til landbruks-, natur- og friluftsformål (LNF).
Litt syd for eiendommen viser kommunedelplanen inntegnet et nytt jernbanespor og jernbanestasjon. Eksisterende jernbane går i dag også syd for tunet, men ny jernbane er tenet inn litt lenger syd. Jernbaneplanene er foreløpig ikke endelig bestemt, og endringer kan skje.

Kart over kommunedelplanen for Karlshusområdet ligger vedlagt i salgsoppgaven. Fullstendig kommunedelplan kan fås tilsendt fra eiendomsmegler.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn.

Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Hovedhuset overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.
Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.

Konsesjon

Siden eiendommen er over to dekar må kjøper fylle ut et egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som godkjennes av kommunen. Eiendomsmegler vil bistå med dette.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligselgerforsikringen kun gjelder bolighusene.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd/depositum ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til overtagelse og oppgjør skal finne sted. Kjøper opptjener renter på beløpet frem til overtagelsesdato, og selger opptjener renter fra overtagelsesdato. Forskuddsbeløpet kan disponeres av selger sammen med resten av oppgjøret når eiendommen er overskjøtet til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 52
 • Bruksnummer: 5
 • Fylkesnummer: 30
 • Fylkesnavn: Viken
 • Kommunenummer: 3017
 • Kommuneområde: Råde/Karlshus