Meglerinformasjon
Nome - Lunde
Landbrukseiendom

Lunde | Gårdsbruk på 1.121 daa med flott utsikt, to bolighus og jaktrett

Lundtveitvegen 105 og 115, 3825 Lunde
Prisantydning:
6 500 000 kr
 • Primærrom:326 kvm
 • Bruksareal:450 kvm
 • Soverom:6
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:30607.38
 • Tomteareal:1121 dekar
 • Byggeår:1975
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Lundtveitvegen 105 og 115, Lunde 3825

Velkommen

Lundtveit er et stort gårdsbruk med landlig beliggenhet, men samtidig sentralt bare 2,5 km nord for Lunde sentrum. I Lunde er det butikker, skoler, barnehager og idrettsanlegg. Sommerstid yrer det av turisme, mye på grunn av den vakre Telemarkskanalen. Eiendommen er på 1121,4 daa og har både strandlinje, jakt- og fiskerett. Solforholdene er supre og utsikten er flott!

På gården er det oppført et gammelt våningshus, en kårbolig fra 70-tallet, låve med tilbygd fjøs/driftsbygning og et redskapshus. Oppgradering av bygningsmassen må påregnes. Kårboligen har hybel i underetasjen og dobbelgarasje med smøregrav. I første etasje er det tre soverom, stue, kjøkken, bad, vaskerom og toalettrom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Lundtveit ligger ca. 2,5 km nord for Lunde sentrum i Nome kommune. Omgivelsene er naturskjønne og rolige, med omkringliggende jorder og skog. Den velkjente og vakre Telemarkskanalen renner forbi Lunde, og langs kanalen er det mange og varierte fotturer som passer for hele familien, samt fine muligheter for sykkelturer. Området har flere badeplasser, blant annet Nomestranda.

IL Skade tilbyr breddeidrett innen blant annet fotball, håndball, friidrett, langrenn, orientering og sykkel. Hovedanlegget og klubbhuset ligger i Lunde. Ved skolen ligger Lundehallen og en fotballbane. På Sagamoen ligger et flott lysløypeanlegg og på Skjellaugfjellet finner du alpingruppas slalombakke.

I Lunde yrer det av liv om sommeren, arrangementer og kanalturister. Ved Telemarkskanalen kan du oppleve de unike slusene og kanalbåtene som går strekningen Skien til Dalen. Lunde Slusepark er et flott område med flere kunstverk, huskestativ og andre lekemuligheter for barn, samt sitteplasser og grillplasser. Lunde sentrum har hyggelige butikker, og av kulturelle tilbud er Lunde spesielt kjent for Viser ved Kanalen, Sluserock og Kanalrennet.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Extra og Kiwi Lunde. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lunde sentrum flere hyggelige butikker. Det er kort vei til Ulefoss senter med et variert utvalg. Skien sentrum med Arkaden og Herkules senter ligger også godt innenfor rekkevidde med bil.

I Lunde er det både buss- og togtilbud. Lunde stasjon ligger ca. 2,4 km fra gården. Stasjonen ligger langs Sørlandsbanen, og knytter Lunde til Kristiansand, Stavanger og Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Lunde sentrum, 18 min til Ulefoss, 20 min til Bø i Telemark og 50 min til Skien.

Fra eiendommen er det gangavstand til Lunde 10-årige skole. For videregående elever er det kort vei til Nome videregående skole avd. Lunde. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og nærmest ligger Sluseparken barnehage.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat stikkvei.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 1121,4 dekar hvorav 146,8 dekar fulldyrket areal, 12,6 dekar innmarksbeite, 719,7 dekar produktiv skog, 232,2 annet markslag og 10,2 dekar bebygd, samf. vann osv.
Informasjon under er hentet fra vedlagte landbrukstakst

Dyrket mark og beite
Eiendommen har fulldyrket jordareal: 146,8 daa og 12,6 daa innmarksbeite. Fulldyrket jord består av 6 skifter som ligger rundt gården. Jorda ligger i fallende terreng og er drivbart maskinelt. Jordkvaliteten er god til svært god og jordtype er oppgitt til siltig mellomleire (NIBIO). Det ble opplyst at det ligger et pumpehus nede ved Evja - det gir mulighet for vanning. Rekvirent opplyser at det er eldre
drenering. Det er grunnlendt i partier med berg i dagen. Jorda brukes til korn- og grasproduksjon i tillegg til beite. I tillegg er det utmarksbeite mellom jordene.

Produktiv skog
Det er utarbeidet en eldre skogbruksplan for perioden 2006-2016. Se vedlegg. Skogen har et produktivt drivverdig areal på 626 daa som ligger fordelt på 2 teiger. Skogen ble befart i nærhet til gården. Videre ble deler av Blekavvegen kjørt. Atkomst til skogen er gårdsveg samt Blekadalsvegen. Denne er i dårlig stand og og ikke egnet for tømmertransport med vogntog. Skogen har med unntak av delen nærmest
gården tung tilgjengelighet. Den er bratt med mye fjell og det er lang driftsveglengde.
Det er innhentet skogdata fra kommunen; Saldo skogfond pr. 30.5.2022: 9687 kr.
Det er avvirket 149 m3 i 2007. Det er ikke registrert aktivitet innen skogkultur.
I 2006 var det en kubikkmasse på 6377 m3. Tilvekst ble beregnet til 161 m3. Det har gått 14 med tilvekst siden skogplan ble utarbeidet. Dette gir et volum på 8631 m3. Med fradrag på 35 % for topp, avfall, miljøhensyn samt ikke drivbare områder beregnes volumet til 5610 m3. Det har blitt hogd 149 m3 i 2007 /avvirkningsoversikt). Stående nyttbart volum juni 2022 er beregnet til 5400 m3. Nyttbart tilvekst er
beregnet til 104 m3/år.

Tun
Gården ligger sørvendt i landlige omgivelser og har gode solforhold. Bygningsmassen består av våningshus, låve med tilbygd fjøs/driftsbygning, et redskapshus og en kårbolig. I tilknytning til gårdstunet er det gressbakker, noen frukttrær, grusede kjøreveier og flere beitemarker.

Kårboligen ligger noe for seg selv og har store gressplener rundt, og gruset gårdsplass foran to garasjer i underetasjen. Boligen har en østvendt terrasse på ca. 26 kvm på taket av den ene garasjen, som henger sammen med en sydvendt balkong. Boligen har også en vestvendt terrasse, så her er det mulig å nyte sol fra morgen til kveld. Den vestvendte terrassen har adkomst fra stuen i første etasje og trapp ned til hagen foran underetasjen

Gården har gode parkeringsmuligheter for biler, redskaper og traktor med mer. Redskapshuset har fire carporter og kårboligen har en dobbel garasje med to porter. Garasje utgjør ca. 62 kvm av underetasjen og har smøregrav på en side.

Jakt

Jaktbart areal settes til 970 daa (total areal - dyrket areal). Elg - og hjortejakten leies ut til Verpe og Lundtveit jaktlag. Småvilt disponeres selv. Grunneier mottar kjøtt.

Innhold og standard

Våningshus
1. etasje: 86 kvm BRA. Entré m/trapp, kjøkken, wc, bad, 2 stuer og soverom.
2. etasje: 86 kvm BRA. Gang, 2 kott, 4 soverom og stue.
Kjeller: 44 kvm S-rom. 4 uinnredede kjellerrom.

Våningshuset er opprinnelig fra 1825, påbygd rundt 1900 og tilbygd med inngangsparti i 1960. Takstein er fra 2009. Boligen har ellers behov for oppgradering og renovering.

Kjøkkenet ligger i eget rom og ble noe oppgradert med ny innredning i 2019. Rommet har plass til spisebord og adkomst til både bad, wc-rom og den ene stua. Stuene ligger i flukt med hverandre, og begge har vinduer mot to retninger og god plass til møblement. Fra den ene stua er det dør til et soverom. I andre etasje ligger ytterligere fire soverom og en liten stue.


Kårbolig
2. etasje: 105 kvm p-rom: Vindfang, wc, gang, kjøkken, stue, vaskerom, trapperom, bad og 3 soverom.
1. etasje - hybel: 55 kvm P-rom, 74 kvm S-rom. Vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom, bad/wc, 3 boder og gang m/trapp.

Kårboligen er bygget i 1975 og er i all hovedsak uendret siden byggeår. Boligen ansees å være et renoveringsobjekt.

Vindfang: På nordsiden av huset er det inngang til boligens vindfang og vaskerom. Vindfanget har adkomst til wc-rom og en større gang med plass til garderobeløsning.

Kjøkken: Kjøkkenet har to skyvedører, en til gangen og en inn til stuen. Foran vinduet mot inngangsterrassen er det plass til å ha et frokostbord. Rommet har for øvrig kjøkkeninnredning med glatte fronter, benkeplater i laminat og heldekkende beslag med vaskekum og skyllekum.

Stue: Boligen har en lys, trivelig vinkelstue med store vinduer og dobbel dør ut til den vestvendte terrassen. Stua har parkett på gulvet og finerte plater av Trysil-panel på veggene. Ved siden av en murt teglsteinspeis er det tilkoblet en vedovn. Det er god plass til både sofagruppe og spisestuemøblement.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har bad, toalettrom og vaskerom i første etasje. Badet er utstyrt med både badekar, dusjkabinett, servant og speil med belysning. Rommet har vinylbelegg på gulvet, malt strie på veggene og malte plater i taket. Badet har vindu som kan åpnes.

Toalettrommet ligger i tilknytning til vindfanget. Rommet har vinylbelegg, malte plater på veggene, gulvstående toalett og vegghengt håndvask.

Vaskerom: Vaskerommet har utvendig adkomst fra inngangsterrassen, og innvendig adkomst fra kjøkkenet. Rommet har vinylbelegg på gulvet og malte plater på veggene. Det er montert skyllekum i stål, veggskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe: Boligen har tre soverom i første etasje, hvor to av rommene har garderobeskap. Fra hovedsoverommet er det utgang til veranda som er bygd sammen med terrassen over garasjene. Av lagringsplass har boligen flere boder i underetasjen.

Hybel: Boligens underetasje har hybel med både utvendig og innvendig adkomst, samt en stor garasje med to porter. Hybelen består av vindfang, kjøkken, stue, gang, bad og bod.

Kjøkkeninnredning er fra byggeår med enkel utførelse. Frontene er slette og benkeplatene i laminat. Det er opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Over komfyrplassen er det ventilator med avtrekk ført til friluft i yttervegg.

Badet har fliser på gulvet og vinylbelegg på veggene. Rommet har gulvstående toalett, vegghengt servant, speilskap med belysning og åpen dusjløsning. Fra badet er det adkomst til to boder. Den ene fører videre til garasjen og den andre til gang med trapp opp til første etasje

Oppvarming - Teknisk
Kårboligen har oppvarming med ved og strøm. Varmekabler i underetasjen er defekt. Boligen er ventilert via vinduer og dører i åpen stilling. Det er installert to varmtvannsberedere, en på 200 liter fra 2017 og en på 150 liter fra 1983. Boligen har også to sikringsskap. Ett skap er plassert i underetasjen og har skrusikringer, og det andre er plassert i første etasje og har en kombinasjon av skru- og automatsikringer.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område og i kommuneplans arealdel for LNF (landbruk, friluft og natur).
Eiendommen ligger i følgende delarealer:
Delareal 1.121.437 m2
KPHensynsonenavn: H740_2
KPBåndlegging: Båndlegging etter andre lover. Dette gjelder vernesone for vassdrag. Spesifikt området mellom Seljordvatn og Flåtavatn.

Delareal 364.404 m2
Arealbruk Spredt boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn LNFR_B2

Delareal 49 m2
Arealbruk: Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone,Nåværende

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 85
 • Bruksnummer: 4
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3816
 • Kommuneområde: Nome - Lunde
Les mer