Meglerinformasjon
Larvik - Lardal
Landbrukseiendom

Holtan Gård | Gårdsbruk på 571,6 dekar med våninghus, fjøs, driftsbygning, verksted, stall og koie

Østsideveien 922, 3277 Steinsholt
Prisantydning:
7 250 000 kr
 • Primærrom:164 kvm
 • Bruksareal:207 kvm
 • Soverom:4
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:5957.5
 • Tomteareal:571 dekar
 • Byggeår:1980
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Østsideveien 922, Steinsholt 3277

Velkommen

Østsideveien 922 er en velholdt landbrukseiendom i solrike og naturskjønne omgivelser, like ved Lågen. Det er ca. 6 km til Svarstad og 34 km til Skien. Gården er på 571,6 daa fordelt på 75,2 daa fulldyrka jord og 470 daa produktiv skog. Foruten et oppgradert våningshus er det oppført en driftsbygning, fjøs og et laftet stabbur. Byggene danner et hyggelig tun med grillplass og kjøkkenhage. For øvrig er driftsbygningene i god stand og godt egnet for drift av husdyr.

Våningshuset er over to etasjer med inngang på hvert plan og direkte fra integrert garasje. Hovedplanet er for det meste oppgradert og har en hyggelig stue med ildsted, et hjemmekoselig kjøkken, entré, tre soverom, toalettrom og et stilrent bad fra 2022. I underetasjen er det entré, teknisk rom og bod, samt en innredet del med kjøkken, stue, soverom og bad.

Kort fortalt
- Landbrukseiendom på 571,6 daa.
- Driftsbygning, fjøs og et stabbur.
- Tun med grillplass og kjøkkenhage.
- Integrert garasje med adkomst inn.
- Landlig og solrik beliggenhet.
- Fulldyrka jord og produktiv skog.
- Tilhørende mulighet for laksefiske.
- Oppgradert våningshus på to plan.
- Familievennlig planløsning.
- Hjemmekoselig kjøkken i første.
- Eldre kjøkken (ikke i bruk) i u.et.
- Hyggelige stuer på hvert plan.
- Begge stuene har ildsteder.
- To bad og et separat toalettrom.
- Bad og wc i 1. et oppgradert i 2022.
- Vaskemaskinopplegg på badene.
- Fire soverom, ett med klesskap.
- Ingen odel.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig område, ca. 5 km sørøst for Svarstad i Larvik kommune. Omgivelsene er idylliske med utsikt over Lågendalen mot vest og store skogområder mot øst. På Svarstad finnes det barnehage, skoler, dagligvare, offentlig transport og idrettsanlegg. Huldrehallen og Lardal svømmehall ligger ved ungdomsskolen.

Det er en kort kjøretur til Trollsvann - et idyllisk vann omkranset av vakker natur. Kjærra fossepark er også i nærheten som var tidligere Lardal kommunes tusenårssted, med nydelig
friluftsområde, museum for laksefisket og amfiscene der det arrangeres konserter med kjente artister.

Det er kort vei til den populære klatreparken Høyt og lavt Vestfold. Parken er Skandinavias største klatrepark med utfordringer for folk i alle aldersgrupper, noe som er perfekt for både familieopplevelser, vennelag og bedriftsarrangementer. For friluftsentusiaster er også Vindfjell, Breivann og Prestesetraområdet et eldorado. Her er det et omfattende merket løypenett både sommer og vinter. Løypene er del
av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar Svarstad og Rema 1000. Like ved Spar ligger det blomsterbutikk. Det er et drøyt kvarters kjøring til Hvittingfoss som har et noe større
utvalg av butikker og servicetilbud. Både Holmestrand og Skien ligger godt innenfor rekkevidde. Kollektivtilbudet i området består av skolebuss.

Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Svarstad, 18 min til Hvittingfoss, 40 min til Holmestrand, Skien og Larvik og ca. 55 min tol Sandefjord, Torp og Tønsberg.

Fra eiendommen er det skoleskyssordning til Lardal barneskole og Lardal ungdomsskole, som begge ligger på Svarstad. Det er også barnehage på Svarstad, og flere videregående skoler i nærliggende byer.

Uteområde
Eiendommen har et areal på 571,6 daa, hvor ca. 75 daa er fulldyrka jord, 2 daa innmarksbeite og 471 daa er produktiv skog. Den vestre skogteigen grenser til Lågen med tilhørende mulighet for laksefiske. Gårdstunet er grønt og hyggelig med tradisjonelle, rødmalte bygninger og et hvitt våningshus.

Våningshuset ble oppført i 1980 og tilbygget mot syd i 1984. I 2015 ble huset oppgradert med ny taktekking, kledning, terrassedør og vinduer i første etasje. Samtidig ble taket forlenget og danner i dag et herlig, lunt overbygg over en koselig terrasse som også ble utvidet samme år. Tre vinduer i underetasjen ble skiftet i 2023, og det er også gjort flere utbedringer i første etasje fra 2009 og senere.

Foruten våningshuset er det oppført en driftsbygning, fjøs og et laftet stabbur. Driftsbygningene er i god stand og godt egnet for drift av husdyr. Rundt og mellom byggene er det noe gress, bed, småtrær og gruslagte kjøreveier. Stabburet står på fremsiden av huset og ved siden av dette er det anlagt en grønnsakshage hvor man kan dyrke kortreist mat.

Øst for hovedhuset er det et idyllisk området med gress og trær. Blant trærne er det sittebenker og grillplass, samt husker og sandkasse til de små. Det er gode solforhold på tomten og fint utsyn til Lågendalen.

Parkering
Det er god plass til biler, traktor og andre redskaper på gårdstunet, i låven og i garasje.  Garasjen er integrert i underetasjen av boligen og har leddport med automatisk åpner.

Adkomst

Tunet har adkomst via kommunal vei via private stikkvei.

Jord og skog

Dyrka mark
Eiendommens jord består av 75 dekar fulldyrka jord og 2 dekar innmarksbeite og er oppdelt i fire teiger som er delt av vei og skog. Tre teiger befinner seg nedenfor tunet og en større teig øst for tunet.
Jordart er betegnet som siltig leirmod med vanlig god kulturtilstand. Drenering er i plast fra 80-tallet og betegnes som greit fungerende. Jorda har hovedsakelig vært benyttet for fôrproduksjon.

Skog
Produktiv skog er på totalt 471 dekar. Det er delt opp i flere teiger. Hoveddelen strekker seg østover fra tunet. Noe befinner seg rundt dyrka mark. Skogen nærmest tunet med hogd i 2014 og har etter det vært benyttet som beite.

Det foreligger skogbruksplan med registreringsår 2010. Tallene er framskrevet til 2020 tall. Hogst på 1034 m3 i 2022 ved Solbergvann er ikke med i beregningen. Det er plantet ca. 4000 planter våren 2023.

Hovedtall fremskrevet til 2020:
Stående masse: 4026 m3
Tilvekst: 122 m3
Produksjonsevne: 198 m3
Bonitet i %
Høy 24%
Medium 57%
Lav 16%
Aldersfordeling i hogstklasse:
I: 0%, II 24%, III 38%, IV 19%, V 19%.
Fordeling treslag:
Gran: 47%, Furu 23%, Lauv: 30%.
Avstand til bilvei i snitt er oppgitt til 500 meter. Det er betegnet som greie maskinelle forhold i skogen.

Det er registrert 14 dekar miljøregistreringer pluss Rytterhaugen gravfelt, på Nibio sine kart.

Jakt og fiske

Eiendommen har ca. 70 meter med strandlinje til Lågen og er en del av Nedre Lågen elvelag, og har rett til laksefiske.
Eiendommen er del av Grini jaktlag og har jaktrett på elg og hjort i tillegg til småvilt og rådyr.

Innhold og standard

Våningshus
1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue, bad/vaskerom, wc, trapperom og 3 soverom.
Underetasje: Entré, kjøkken, stue, soverom, bad/wc/vaskerom, teknisk rom, bod og garasje.

Entré: Boligen har inngang på hvert plan, noe som gir god fleksibilitet med tanke på bruk. I første etasje er ytterdøren trukket noe inn og fører inn til en forholdsvis romslig entré med plass til garderobeskap. Videre inn er det gang med trapp ned til første etasje og adkomst til blant annet bad og wc. For øvrig er innerdører og de fleste rom i denne etasjen oppgradert fra 2009 og nyere.

I underetasjen er det adkomst utenfra via en hvitmalt ytterdør med glassfelt eller direkte fra garasjen. Entreen har trapp opp til første etasje, samt adkomst til teknisk rom og bod. Herfra er det også dør inn til en innredet del bestående av kjøkken, stue, soverom og bad.

Kjøkken: Kjøkkenet i første etasje er lunt, landlig og hjemmekoselig. Det er flislaminat på gulvet, blåmalt panel på veggene og plass til spisebord ved et vindu. Kjøkkeninnredningen er bygget langs to sider og har hvite, profilerte fronter og vitrineskap med blyglass.

Benkeplaten er i hvit laminat og har nedfelt, dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt. Mellom skap og benk er det lyse fliser med dekor og belysning. Kjøkkenet har videre ventilator fra 2019 med avtrekk ut, og opplegg for oppvaskmaskin.

Kjøkken 2: Kjøkkenet i underetasjen benyttes ikke som kjøkken pr. i dag. Vann og avløp er koblet fra og det er ingen ventilering. Dog er det montert en eldre kjøkkeninnredning med glatte hvite fronter med mørk dekor, laminerte benkeplater og benkebeslag i rustfritt stål. Rommet har ellers gulvbelegg, lysmalte vegger og plass til et lite spisebord ved vindu.

Stue: Boligen har en stue på hvert plan. Stuen i første etasje har en fin vinkelløsning som danner gode soner for både tv-krok og fullt spisestuemøblement. Vinduer på to sider åpner for dagslys og en glassdør fører rett ut på den herlige, overbygde terrassen. Stuen har videre peisovn, parkettgulv og hvitmalt panel på veggene.

Stuen i underetasjen er også et lyst og trivelig rom med godt lysinnslipp, vedovn og sofaplass. På gulvet er det korkbelegg og veggene er kledd med panel, malt i en kremhvit farge. 

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad og et ekstra toalettrom. Badet i første etasje ble pusset opp i 2022 og har en stil som kler boligen godt. Rommet er todelt, med beisede panelvegger, gulvvarme og vinylbelegg med historisk mønster. I den ytterste delen av rommet er det et stilrent baderomsmøblement med mørke, folierte fronter.

Møblementet består av vegghengt skuffeseksjon, heldekkende servant, et høyskap og et speilskap med belysning. I den innerste delen er det dusjkabinett og en kjekk arbeidsbenk av steinlignende benkeplate. Under benken er det skap med mørke fronter og opplegg for vaskemaskin. Et lite vindu og elektrisk avtrekksvifte sørger for dagslys og god ventilasjon.

Bad 2: Badet i underetasjen er av eldre årgang, antatt fra tidlig 1990-tallet. Rommet har baderomspanel på veggene, fliser over gulvvarme, toalett og opplegg for vaskemaskin. Videre er det dusjhjørne med vegger og innredning med servant.

Toalettrom: Toalettrommet ligger vegg-i-vegg med badet i første etasje, og også dette ble pusset opp i 2022. Rommet har laminat på gulvet, hvitmalt panel på veggene og gulvmontert toalett. Baderomsinnredningen har benkeskap med hvite, glatte fronter og heldekkende servant.

Soverom og garderobe: Boligen har fire soverom, der ett ligger i underetasjen. Det ene soverommet i første etasje benyttes i dag som kontor og har laminatgulv og lysmalt panel på veggene. De to resterende rommene har enstavs laminatgulv og panelplater på veggene, malt i lune trendy farger. Det er skyvedørsgarderobe på ett soverom og lagringsplass i teknisk rom og bod i underetasjen. Mer lagringsplass finnes i resten av byggene på gården.

Oppvarming - Teknisk
Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er montert panelovner rundt om og det er varmekabler på begge bad. Hver stue har ildsted. I første etasje har boligen elektrisk avtrekksvifte på badet og ventilator fra 2019 på kjøkkenet. Den øvrige ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Det er gjort oppgraderinger på VVS anlegg i 2015 og 2022. Varmtvannsberederen er fra 2012 og har et volum på ca. 200 liter. Det er avløp til privat septik og vann fra privat borehull som deles med naboeiendommen. Det ble montert ny pumpe i 2011 og ny trykktank i 2022.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område som hovedsakelig er satt av til LNF i kommuneplanen arealdel (landbruk, friluft og natur).
Videre er det delarealer på eiendommen som ligger under andre bestemmelser:
Delareal på 142 kvm ligger under bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone.
Delareal på 497 kvm ligger under LNF-B, spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse.
Delareal på 4 064 kvm ligger under hensynssone H730_1, båndlegging etter lov om kulturminner. Dette gjelder arealet nedenfor tunet hvor det befinner seg en gravfelt. Dette er Rytterhaugen gravfelt som er automatisk fredet.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 85
 • Bruksnummer: 8
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3805
 • Kommuneområde: Larvik - Lardal
Les mer