Meglerinformasjon
Vinje - Rauland
Fritidseiendom

Rauland - Ny arkitekttegnet hytte med fantastisk beliggenhet og vidstrakt utsikt over Totakvannet

Totakvegen 790, 3864 Rauland
Prisantydning:
7 300 000 kr
 • Primærrom:129 kvm
 • Bruksareal:134 kvm
 • Soverom:3
 • Boligtype:Fritidseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:
 • Tomteareal:615 kvm
 • Byggeår:2021
 • Energimerking:
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Totakvegen 790, Rauland 3864

Velkommen

Velkommen til Totaktunet på Rauland, og denne nøkkelferdige fritidseiendommen med flott panoramautsikt over Totakvannet. Hytta går over to plan med store og gode romløsninger. Hytten inneholder blant annet tre soverom og to bad. Det medfølger sportsbod, vaskerom og parkeringsplass med ekstra bod i felles garasjeanlegg. Det gjennomgående høy kvalitet på materialvalg og håndverk. Hytta inneholder kjøkken, baderomsinnredning, garderober og solskjerming til en verdi av 407.000 kr er inkludert! Møbler kan kjøpes ekstra dersom man ønsker det.

Eiendommen ligger midt i et flott område hvor  Rauland er en helårsdestinasjon med aktiviteter for hele familien. Båttur, kajakkpadling eller fiske i Totak, sykkelturer og gåturer inn mot hardangervidda og i fjellet om sommeren, toppturer rett fra døra og flotte langrennsløyper og alpinbakker i nærheten. På Neset gård et steinkast fra eiendommen kan man oppleve Telemarkskultur på sitt beste. Velkommen!

Beliggenhet

Eiendommene har en meget attraktiv beliggenhet ca. 700 moh rett ved Totakvannet. Beliggenheten er sydvestvendt og hytta har derfor gode solforhold hele dagen. Dersom du gå på en topptur på vidda på sommeren kan turen allerede starte fra inngangsdøren. Og etter turen kan du ta et bad i Totakvannet. Eiendommen ligger i tilknytning til Neset gard med tennisbane. På Neset møtes kultur og tradisjoner. Her arrangeres konserter som Nesetdagane og Draumkvedet. Kurs med blant annet takkebakst, pylsekurs, jolemat og brødbaking med Bodil Nordjore, til møyrning og slakting med folk fra Hjembu Gard, og stevekurs med Kirsten Bråten Berg. Vinterstid har du kort avstand til både langrennsløyper og alpinbakker.

Sommerhalvåret på Rauland
Det er fantastisk på Rauland hele året. Her er det mulighet for å både sykle, gå turer, bade, fiske, ro eller padle. Det går oppmerkede stier nærmest rett utenfor døren som passer de fleste. Ønsker du å fiske, ro eller bade er det mange vann å velge i. Husk bare å kjøpe fiskekort før du agner kroken. Skulle du ha planer om å gjøre noe annet enn tur en dag, da er det blant annet mulighet for frisbee golf i Krossen, eller en tur i badeanlegget. I hele Vinje er det flotte forhold for både jakt og fiske.

Vinterstid
Rauland er spesielt kjent for sine muligheter både for langrenn og alpint. Det er over 150 km med oppfjørte løyper og mye uberørt natur der du selv kan tråkke dine egne spor. Det er to lysløyper i Rauland og en skiskytter arena i sentrum. Skal du kjøre alpint, og ønsker du variasjon har du her også mye å velge mellom. Rauland skisenter bestående av tre skiområder, med til sammen 41 nedfarter. På Raulandsfjell hvor du finner de bratteste og mest krevende skibakkene på Rauland! Her er det 2 heiser og 8 nedfarter. Ønsker du nærkontakt med naturen kan du velge deg, pudder, frikjøring og toppturer. På Raulandsfjell kan du på fine dager ta deg videre oppover på fjellet. Fra toppen av heisen er det en 2 timers gåtur før du kommer opp på Raulands høyeste topp. På toppturer fra 20 minutter til 2 timers gåtur har du muligheter til å stå offpist i områder hvor folk ikke har vært før deg. På Vierli finner du 5 skitrekkene med 11 nedfarter, ulik vanskelighetsgrad, og en av de beste parkene for freestyle og snowbordkjøring. På Vierli finner du også kjelkebakke og Vinter-land, hvor de minste ungen boltrer seg hele dagen med barnebakke, kjelketog, mini-ATVer og lekeområder. Populært har det også blitt å ta en tur innover viddene i flotte scooterløyper. Du trenger ikke bo i Rauland for å kjøre snøscooter. Det selges dagsløyver og det er mulighet til å leie scooter i sentrum. Det er eget løypenett for rekrasjonskjøring med snøscootere. Skibuss Skibussen går mellom skistedene og Rauland sentrum, Krossen. Avgangstidene finner du på https://visitrauland.com.

Adkomst

Hyttene har adkomst fra Totakvegen og inn på privat vei frem til garasjeanlegget som ligger på felles tomt. Videre er det interne veier på hyttetunet frem til hver hytte. Hyttetunet er bilfritt slik at stillheten og roen kan nytes.

Standard

Kjøkken
Moderne kjøkken med glatte fronter levert av Strai kjøkken til en verdi av. Godt med lagringsplass og godt med benkeplass. Hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, steke topp, ventilator og kjøleskap er integrert i innredningen. For et tilegg på kr 30.000,- levers Kjøkken fra Strai med Foss benkeplater 13,6 mm mulitkompakt laminat-BP 2529-Black Gold Metal Slate.

Bad
Badet inneholder dusjhjørne/ dusjkabinett, samt ett toalett. Flis med varmekabler på gulv og beiset panel på vegg og noe flis.

Sanitær
- Komplett anlegg for vann- og avløp tilrettelagt ved ringmur.
- Komplett normal standard sanitæranlegg.
- Designsluk og glassvegg i dusj.
- Utvendig frostfri kran.
- Lufteventiler i alle rom. Mekanisk avtrekk i våtrom. Tilkobling benkeventilator på kjøkken (leveres av Sigdal) Baderomsinnredning fra Loftsgarden, Våtromsarbeid er utført av Kviteseid Rørhandel

Andre oppholdsrom
Som standard gulv på kjøkken, stue og soverom leveres det parkett. Som standard på vegger i gang, kjøkken, stue og soverom, leveres beiset panel. Standard himling leveres med panel med 1 strøk beis.

El-anlegg
Komplett skjult elektrisk anlegg: Normalt antall punkter i alle rom iht NEK 400. - Komplett opplegg og belysningsutstyr iht spesifikasjon fra SML Lighting - Elvarme: lavtbyggende elektriske varmekabler i våtrom og vaskerom. - Elvarme: el-varmefolie under parkett i soverom 1.etg. og 2. etg Leverandør er Rauland Elektriske og Nordesign.

Trapper
Tretrapp i eik med tette opptrinn. Samme overflate inntrinn og opptrinn som parkett for øvrig.

Brannsikring
- Brannslokking: Brannslange og slukkeutstyr iht. krav

Oppvarming
Hytten er levert med elektriske varmekabler i våtrom og vaskerom. Det bil bli levert el-varmefolie under parkett på soverom i 1.etg og 2.etg, samt peisovn i typen NordPeis eller tilsvarende.??

Info energiklasse
Energimerking vil bli utført av selger og skal foreligge før overtagelse.

Parkering og garasje
Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegg med parkering og boder vil være plassert på eget gnr/ bnr som vil bli søkt fradelt iht vedtekter. Selger tar forbehold om å fordele parkeringsplasser og boder. Ladning for el-bil inngår i leveransen fra selger. Det vil kunne være begrensninger på antall ladepunkter og kapasitet som kan leveres. Det tas forbehold om at ladning av el-bil kan bli levert som et fleksibelt ladesystem som fordeler tilgjengelig effekt mellom flere brukere. Strømforbruk og kostnader for ladning av el-bil betales av den enkelte seksjonseier. Selger tar forbehold om at ladning av el-bil kan bli levert og administrert av ekstern leverandør og at kjøper betaler leie for bruk til dette selskapet. Kostnader for bruk er ikke fastsatt på salgstidspunkt.

Boder
Det medfølger en innvendig uoppvarmet bod på ca 6 m2 i tilknytning til garasjeanlegget og en bod ca 3 m2 ved inngangspartiet til hytta samt en sportsbod i forbindelse med inngangspartiet.

Det er mulighet for å bygge et anneks på eiendommen på ca. 25 m2.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er omfattet av detaljregulering for Neset, del av gnr 134, bnr 1, planid 20160008, vedtatt 22.4.20. Området er regulert til fritidsboliger, samt garasjeanlegg for bolig og fritidsbolig. Detaljreguleringen inneholder rekkefølgebestemmelser og bl.a krav til at veg, vann og avløpsløsninger og område for parkering og renovasjon er ferdigstilt før det kan gis ferdigattest for fritidsboligene. Reguleringsplanen er lagt som et vedlegg til salgsprospektet. Rammetillatelse for prosjektet er mottatt. Kopi av rammetillatelsen kan fås ved henvendelse til megler.  Øvrige hytter er planlagt søkt igangsetting så snart flere hytter er solgt.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:

Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper):
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 134
 • Bruksnummer: 4
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3825
 • Kommuneområde: Vinje - Rauland
Les mer