Meglerinformasjon
Fyresdal
Fritidseiendom

Solid hytte med anneks, badstue og totalt 5 soverom. Flott eldstugo med eget kjøkken. Fantastisk beliggenhet og utsikt

Åsland-Kleivgrend, 3870 Fyresdal
Prisantydning:
2 800 000 kr
 • Primærrom:126 kvm
 • Bruksareal:140 kvm
 • Soverom:5
 • Boligtype:Fritidseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:1350
 • Tomteareal:1926 kvm
 • Byggeår:1999
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Åsland-Kleivgrend, Fyresdal 3870

Velkommen

Velkommen til Åsland-Kleivgrend, en solid og innholdsrik hytte over to plan. Hytta har fantastisk beliggenhet og utsikt over Mørktjønn i Fyresdal, ca. 730 meter over havet. Omgivelsene er naturskjønne, med umiddelbar nærhet til flott turterreng både i skogen og på fjellet. Nærområdet byr på gode muligheter for jakt på rype og skogsfugl, og i Mørktjønn kan man fiske. Hytta ligger usjenert til på et stort tun, og det er en herlig veranda med utepeis. Det er også bilvei helt frem.

Rundt tunet står det et anneks, et bodbygg og en flott eldstugo. Sistnevnte har eget kjøkken og god plass til langbord. Vel inne i hytta får man en lun stue med peis, mens kjøkkenet har opplegg for gasskomfyr. Videre er det et bad med dusjkabinett, et wc-rom og en badstue. Selve hytta har fire soverom, og det er et soverom med vedovn i annekset.

Beliggenhet

Hytta har en fantastisk beliggenhet ved Mørktjønn, ca. 32 km nordvest for Fyresdal sentrum i Fyresdal kommune. Fra hytta er det umiddelbar nærhet til flott turterreng i marka og på fjellet. Her er det gode muligheter for jakt på rype og skogsfugl. I Mørktjønn er det fiskemuligheter, og fra hytta er det kort vei til Ukvitstrånda ved Øysævatn. Vinterstid er det skiløyper i nærheten, og man kan gå til Hovstøyl på ski.

Bispevegen fra Fyresdal til Valle i Setesdal er en flott turmulighet i området. Veien er meget godt merket, og det er mulig å overnatte på DNT hytta Hovstøyl som ligger en time fra startpunktet. Legg ellers gjerne turen til Ravnfjell, Øysteinsfjell og Gaukåsfjell. I fyresdal finner du også Moisesberg kulturminneløype hvor du kan oppleve en spennende historie om Moisesberg gruveområde.

For den som er glad i hest arrangerer Hugljufur islandshestforening rideleir på Molandsmoen, Hamaren aktivitetspark har stier, møteplasser, natursti og sykkelløype. Om vinteren anbefales det å legge turen til populære Gautefall skisenter som er et eldorado for skisportentusiaster.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Fyresdal som byr på både ferske bakevarer og en fristende ferskvareavdeling. Ønsker du det lille ekstra er det bare å legge turen innom Bistro Teisner, som er en oase av et matsted med en rikholdig meny innen bistro, grill, pizza og catering. Forøvrig har Fyresdal frisører, klesbutikk, sportsbutikk, bank og helsetorg, bare for å nevne noe.


Kort fortalt
- Innholdsrik hytte over to etasjer.
- Enkel adkomst via bilvei helt frem på sommeren. Scooter på vinterstid.
- Mulighet for parkering i innkjørsel.
- Praktfull utsikt over Mørktjønn.
- Hytta har fantastisk beliggenhet.
- Flott turterreng med jaktmuligheter.
- Det er fiskemuligheter i Mørktjønn.
- Stort og usjenert tun med gress.
- Anneks med ildsted og soverom.
- Flott eldstugo med eget kjøkken.
- Vedovn og god plass til langbord.
- Kjøkken med heltre benkeplate.
- Opplegg for komfyr drevet av gass.
- Hyggelig stue med flott peisinnsats.
- Bad innredet med dusjkabinett.
- Wc-rom og badstue ved badet.
- Fire soverom, ett med stort skap.
- Et innredet rom i loftsetasjen.
- Lagring i vedskjul, utebod og kott.


Uteområde
Hytta har en fantastisk beliggenhet ved Mørktjønn i Fyresdal, ca. 730 meter over havet. Omgivelsene er rolige og naturskjønne, med umiddelbar nærhet til flott turterreng både i skogen og på fjellet. Nærområdet byr på gode muligheter for jakt på rype og skogsfugl. I Mørktjønn er det fiskemuligheter, og fra hytta er det kort vei til Ukvitstrånda ved Øysævatn. Om vinteren er det skiløyper i nærheten, og her ligger alt til rette for en aktiv ferie året rundt.

Hytta ligger usjenert til på et stort tun, omkranset av skog og herlig idyll. Tunet består av en naturtomt med gress, fjell i dagen, busker og annen stedlig vegetasjon. Det er enkel adkomst via bilvei helt frem, og det er mulighet for parkering i en innkjørsel opp til hytta. Taket er tekket med torv, og hytta er oppført i tømmerlaft. Rundt tunet står det et anneks og et bodbygg i samme stil som hovedhytta.

Hytta har et inntrukket inngangsparti som binder bygget sammen med en flott eldstugo. Fra stuen i hovedhytta er det utgang til en herlig veranda, med praktfull panoramautsikt over Mørktjønn og de idylliske omgivelsene. En koselig utepeis forlenger sommerkveldene, og verandaen er utstyrt med belysning. Her kan man enkelt nyte både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Sommerdagene kan også tilbringes på en markterrasse ved inngangen.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via privat vei.

Jakt

Det er jaktmuligheter i området hovedsakelig på småvilt som rype og storfugl.

Innhold og standard

Planløsning hovedhytte - BRA 120 kvm
1. etasje, P-rom 90 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, badstue, wc og soverom.
Loft, P-rom 25 kvm: 2 ganger, 3 soverom, innredet rom og kott.
Vinduer i 2. etasje tilfredstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu, men er i dag innredet som soverom.

Eldstugo: Kjøkken/spisestue.

Annet: Anneks på ca. 11 kvm P-rom, utebod ved inngangen og bodbygg på ca. 9 kvm S-rom. Stubbeloft og et kryprom under hytta.

Totalt areal for eiendommen er BRA 140 kvm.

Entré
Hytta har et inntrukket inngangsparti med god plass til benker eller kafésett. Entreen står i stil til hytta for øvrig, med furugulv, synlige takbjelker og laftede tømmervegger. Om ønskelig er det god plass til skap eller andre garderobeløsninger.

Kjøkken
Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet til. Innredningen har profilerte furufronter, vitrineskap og heltre benkeplate med oppvaskkum av stål. Over benken er det hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har avsatt plass til kjøleskap og en komfyr drevet av gass. Det er spiraloppvarming av varmtvannet, og det er montert to gassflasker i et skap på ytterveggen.

Stue
Stuen er lun og hyggelig, med en rekke vinduer som slipper inn godt med dagslys, samtidig som de ivaretar den nydelige utsikten. Etter en lang dag ute kan man komme inn å finne varmen foran en flott peisinnsats i stuen. Videre har stuen furugulv, synlige takbjelker og laftede tømmervegger. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Bad/wc
Hytta har et bad og et separat wc-rom som ligger vegg i vegg i første etasje. Badet er innredet med laftedede tømmervegger og vinylbelegg på gulvet. På badet er det et dusjkabinett og en servant med hvite underskap. 

Tilliggende badet finner man en badstue med vinylbelegg på gulvet, vegger i tømmerlaft og oppbygde benker i to høyder. Døren har tilfredsstillende lukking/a°pning, og det er montert en vedfyrt badstueovn. Wc-rommet har furugulv, vegger av tømmerlaft og et tørrtoalett med kammer under hytta.

Soverom og garderobe
Hytta har hele 5 soverom - ett i første etasje og 4 i loftsetasjen. Her er det med andre ord gode muligheter for å ta med seg gjester til fjells.

Alle soverommene har en lun atmosfære med furugulv og synlige takbjelker. Soverommet nede har god plass til dobbeltseng, og i rommet står det en stor skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes i et bodbygg, i en utebod ved inngangen og i et kott i loftsetasjen

Oppvarming - teknisk
Byggene oppvarmes med en murt peisinnsats i stuen, en vedovn i annekset og en vedovn i eldstugo. I hytta er det en parafinbrenner med 100 liters tank under verandaen, og brenneren ble skiftet for ca. to år siden. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. Hytta har borevann på eiendommen, og det er plastledning med varmekabel. Grov- og spillvann går til rør i terreng. Hytta har et 12 volts solcelleanlegg for drift av lys, og strøm produseres via et aggregat  montert i uteboden.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område  og i et LNFR-området i kommune`s kommuneplan og er avsatt til fritidsbolig.

Konsesjon

Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:

Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper):
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 62
 • Bruksnummer: 53
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3823
 • Kommuneområde: Fyresdal
Les mer